7 činjenica koje niste znali o seksu

Kako seksualni odnosi utiču na nas i naše zdravlje?

1. NIJE VAŽNO SVAKI DAN ILI JEDNOM NEDELJNO

Naučnici su otkrili da emocionalna bliskost i hormoni sreće koji se stvaraju tokom seksa „traju“ 2 do 4 dana pružajući nam dobro raspoloženje i emocionalnu pozadinu. Odnosno, ne morate imati seks svaki dan – čak i ako to radite jednom nedeljno, vaša bliskost sa partnerom neće se umanjiti zbog ovoga.

2. LEVA STRANA ŽENE JE NAJSENZUALNIJA

Prema istraživanju lekara i autora ilustrovanog vodiča za masovne orgazme, ženski klitoris ima specifično područje koje je najosetljivije. U svom vodiču pišu da je ovaj misteriozni deo tela koji donosi najviše zadovoljstva gornji levi kvadrat klitorisa. Uz njegovu pomoć možete doživeti neviđenu eksploziju osećanja.

3. ŽENSKA SEKSUALNA ŽELJA VEZANA JE SA NJENIM CIKLUSOM

Priroda je odredila da žena ima najveću seksualnu želju u danima ovulacije. Za sve su krivi hormoni i porast nivoa testosterona u ovom periodu, koji izazivaju snažnu intimnu privlačnost partnera. Rad ovog seksualnog mehanizma, naravno, nije slučajan: na taj način priroda čini sve što može da žena zatrudni.

4.10 MINUTA – POTPUNO DOSTA

Prema američkim studijama, idealno trajanje odnosa je samo 10 minuta. Naučnici veruju da će, ukoliko premašite ograničenje, intimnost će jednostavno dosaditi jednom od partnera. Pored toga, utvrdili su i druge vremenske parametre: 2 minuta – premalo za seks, 3-7 – sasvim je prihvatljivo za održavanje strastvenog seksa, 12 minuta ili više – predugo. Ako želite da produžite erotsko zadovoljstvo možete isprobati tantričke seksualne rituale.

5. SPAVSNJE ODMAH NAKON SEKSA JE APSOLUTNO PRIRODNO

„Koktel“ endorfina i drugih supstanci koje ulaze u krvotok u vreme orgazma, izazivaju pospanost, koju većina muškaraca oseća neposredno nakon odnosa. Međutim, kao i neke žene – iako je procenat „uspavanih lepotica“ u ovom slučaju mnogo manji. Istraživanje sa Univerziteta u Mičigenu potvrdilo je da ako je muškarac zaspao odmah nakon seksa – to je jasan dokaz da je partner „vredno radio“, odnos je bio posvećen i uložio je sva svoja osećanja.

6. ŽENA MOŽE DOŽIVETI BESKRAJNI BROJ ORGAZAMA

“Istraživanja pokazuju da žene prilično često imaju višestruke orgazme zaredom. Ako koristite pravu tehniku i uzmete u obzir želju same partnerke, možete da nastavite bez pauze – koliko god puta želite ”, kaže seksologinja. Dok muškarci doživljavaju otporan period nakon orgazma i treba im vremena da se oporave, žene imaju priliku da uživaju više puta bez odlaganja.

7. SEKS ima podmlađujući efekat

„Zaljubljeni čovek izgleda mlađe.“ „Seks ima anti-age efekat.“ „Seks sa partnerom sprečava bolest.“ Da li ste ikada čuli takve izjave? Kao što smo ranije rekli, hormoni su veoma moćni. Eksperimenti naučnika sa Instituta za starenje pokazali su da muškarci i žene stariji od 50 godina, koji pored pravilne ishrane i fizičke aktivnosti imaju zdrave seksualne apetite, izgledaju mlađe od svojih vršnjaka i osećaju se mnogo bolje.

foto:elle.ru