grazia

Lifestyle

Otkrivamo: Činjenice koje niste znali o seksu

Kako seksualni odnosi utiču na nas i naše zdravlje?

1. NIJE VAŽNO SVAKI DAN ILI JEDNOM NEDELJNO

Naučnici su otkrili da emocionalna bliskost i hormoni sreće koji se stvaraju tokom seksa „traju“ 2 do 4 dana pružajući nam dobro raspoloženje. Odnosno, nije potrebno imati seks svaki dan - čak i ako to radite jednom nedeljno, vaša intimnost sa partnerom se neće umanjiti.

2. LEVA STRANA ŽENE JE NAJSENZUALNIJA

Prema istraživanju postoji žensko klitorisno područje koje je najosetljivije. U vodiču istraživači pišu da je ovo misteriozno područje tela koje donosi najviše zadovoljstva gornji levi kdeo klitorisa. Uz njegovu pomoć možete doživeti neviđenu eksploziju osećanja.

3. ŽENSKE SEKSUALNE ŽELJE SU VEZANE SA NJENIM CIKLUSOM

Priroda je odredila da žena ima najveću seksualnu želju u danima ovulacije. Za sve su krivi hormoni i porast nivoa testosterona tokom ovog perioda, koji uzrokuju snažnu intimnu privlačnost partnera. Rad ovog seksualnog mehanizma, naravno, nije slučajan: na ovaj način priroda daje sve od sebe da žena zatrudni.

4.10 MINUTA - POTPUNO DOSTA

Prema američkim studijama, idealno trajanje odnosa je samo 10 minuta. Naučnici veruju da će, ako premašite ograničenje, intimnost verovatno jednostavno dosaditi jednom od partnera. Pored toga, odredili su i druge vremenske parametre: 2 minuta je premalo za seks, 3-7 minuta je sasvim prihvatljivo za održavanje strastvenog seksa, 12 minuta ili više je predugo. Ako želite da produžite erotsko zadovoljstvo, možete isprobati tantričke seksualne rituale.

5. SPAVANJE ODMAH NAKON SEKSA JE APSOLUTNO PRIRODNO

„Koktel“ endorfina i drugih supstanci koje ulaze u krvotok u vreme orgazma, izazivaju pospanost, koju većina muškaraca oseća neposredno nakon odnosa, kao i neke žene - iako je procenat „uspavanih lepotica“ u ovom slučaju mnogo manji. Istraživanje sa Univerziteta u Mičigenu potvrdilo je da ako je zaspao odmah nakon seksa - to je jasan dokaz da je partner „vredno radio“, odnos je bio dubok i u njega je uložio sva svoja osećanja.

6. ŽENA MOŽE DOŽIVETI BESKRAJNI BROJ ORGAZAMA

Studije pokazuju da žene često imaju višestruke orgazme zaredom. "Ako koristite pravu tehniku i uzmete u obzir želju same partnerke, možete da nastavite bez pauze - koliko god puta želite”, kaže seksolog Alessandra Rampolla. Dok muškarcima treba vremena da se oporave, žene imaju priliku da uživaju više puta bez odlaganja.

7. SEKS ima podmlađujući efekat

"Zaljubljeni čovek izgleda mlađe“. „Seks ima anti-age efekat.“ „Seks sa partnerom sprečava bolest.“ Da li ste ikada čuli takve izjave? Kao što smo ranije rekli, hormoni su izuzetno moćni. Eksperimenti naučnika sa Instituta za starenje pokazali su da muškarci i žene stariji od 50 godina koji, pored pravilne ishrane i fizičke aktivnosti, imaju zdrave polne apetite, izgledaju mlađe od svojih vršnjaka i osećaju se mnogo bolje. 

Pročitajte još

Povezane teme

Lifestyle

Od Džeki Kenedi do Sindi Kraford: Kako se razvijao džet-set stil?

Da li ste znali da "aerodromski stil" poseduje bujnu istoriju i ozbiljnu stilsku evoluciju?

Vesti

Šta to Italijane (i Italijanke) čini stilskim maherima?

Razlozi zbog kojih obožavamo italijanski stil.

Lifestyle

Mars je u Vagi - možete da se opustite (ali samo za sada)

Mars je u Vagi od 15. septembra do 30. oktobra - evo šta to znači.

Vesti

Met Gala razotkrivanje: Toalete koje su pobrale najviše simpatija su zapravo kopije

Neke od najlepših haljina su zapravo rekreirani izgledi diva iz doba zlatnog Holivuda.

Lifestyle

Jesenja putovanja: Slikovita italijanska ostrva idealna su za beg iz grada

Plaže su praznije, temperature su prijatne i grožđe je zrelo. Šta čekate?

Lifestyle

Ovo je dnevna rutina Šeron Stoun koja joj omogućava da sa 63 izgleda kao da joj je 45

Teško je poverovati da Šeron Stoun ima 63 godine, ali ako se držimo njene dnevne rutine, možda ćemo i sami biti te sreće.

Lifestyle

Venčanje za pamćenje: 7 trendova koji će dominirati u 2022.

Ukoliko planirate venčanje naredne godine, evo nekoliko ideja.