grazia

Lifestyle

Bogatiji od kraljice: Kako je Dejvid Bekam postao milijarder

Osim zbog razvoda na svakih nekoliko godina, jedan od najuspešnijih parova današnjice, Viktorija i Dejvid Bekam, često “gostuje” u medijima kada se priča o njihovom bogatstvu.

Prema pisanju lista Mirror, Dejvid i Viktorija zajedno vrede milijardu dolara, što je oko 769 miliona funti. Njihovi prihodi vrtoglavo rastu iz dana u dan, a sve je počelo davne 1998. godine kada su se venčali. Tada fudbaler i pevačica, i danas veći deo novca zarađuju upravo od tih poslova.

Bekam je, zajedno sa Viktorijom i njenim nekadašnjim menadžerom Sajmonom Fulerom (menadžerom grupe Spice Girls), vlasnik Beckham Brand Holdings kompanije, koja, kako piše Daily Mail piše dnevno prihoduje više od 50 hiljada funti samo zahvaljujući  prodaji proizvoda sa Bekamovim potpisom (parfemi, odeća, satovi, luksuzna roba).

List Mirror navodi da je prošle godine Beckham Brand Holdings zaradio 260.8 miliona funti (341.1 miliona dolara). 

Jedna od Bekamovih kompanija, Footwork Production, povezana sa njegovim fudbalerskim aktivnostima, za godinu dana zaradi  208.4 milliona funti (piše Mirror), zatim, kompanija  DB Ventures, koja se bavi Bekamovim unosnim ugovorima sa drugim kompanijama – fudbaler je nedavno postao zaštitno lice Maseratija, a sarađuje i sa brendovima kao što su Pepsi, Samsung, H&M, Haig i Adidas, od čega ima 90 miliona funti godišnje.

David je većinski vlasnik brenda Kent & Curwen, koji je izbacio mušku kolekciju inspirisanu sa BBC-jevom serijom Peaky Blinders

Suvlasnik je fudbalskog tima Club Internacional de Futbol Miami, od pre dve godine.

Uz sve to, Dejvid je potvrdio da će glumiti u Diznijevoj seriji kao mentor tima mladih fudbalera, za šta je potpisao milionski ugovor.

Iako godinama nije otpevala ništa, Viktorija, koja ima svoju producentsku kuću Moody Productions, samo od nje je u 2019. zaradila 10 miliona funti, a u međuvremenu i više. Vlasnica je kompanije Victoria Beckham Ltd (koja posluje pod Beckham Brand Holdings) u okviru koje su njena modna i beauty linija i ona zapravo najviše zarađuje od toga.

Pored brojnih poslova Bekamovi u svom vlasništvu imaju bezbroj nekretnina, od kojih je najlepša kuća sa šest spavaćih soba u zapadnom Londonu, koja vredi 35,1 miliona funti i imanje u Kotsvoldsu 6 miliona. Nedavno su prodali kuću u Los Anđelesu, za 25, 3 miliona funti, pa se očekuje da će kupiti neku novu nekretninu u Americi.

Tekst: J.M. 

Fotografije: Profimedia, Instagram 

 

 

Pročitajte još

Povezane teme

Lifestyle

Ovo su 4 najpoznatija slučaja viđenja NLO-a u istoriji

Istraga nepoznatpg na kanalu National Geographic

Lifestyle

Nekrunisana kraljica: Zašto svi vole princezu En

Nakon ceremonije krunisanja novog kralja Velike Britanije Čarlsa III, oči javnosti uprte su u njegovu mlađu sestru.

Lifestyle

Erotika sa etikom

Dok se oko Pornhuba pletu optužbe, raste broj platformi sa filmovima za odrasle čiji se poslovni model vodi moralnim načelima, čak feminizmom.

Lifestyle

Zavirite u novi dom Bena i Dženifer

Slavni par dugo je tragao za kućom koja zadovoljava njihove standarde, ali napokon ju je našao.

Lifestyle

Srećan raskid braka - postoji!

Ris Viterspun i Džim Tot su kraju svog braka nazdravili umesto da ga dramatizuju.

Lifestyle

Rajan Gosling ekskluzivno o privatnom životu, Evi Mendez i ćerkama

Popularni Ken otkrio kako ga je slučajno upoznavanje navelo na razmišljanje o osnivanju porodice po prvi put.

Lifestyle

Održano prvo regionalno takmičenje barmena u pravljenju koktela „Schweppes Mixology“

Iskustvo, istančan ukus i kreativnost ukrstilo je 26 barmena iz Srbije, Crne Gore i Makedonije, na finalnoj večeri takmičenja „Schweppes Mixology, kokteli sa karakterom“.

Lifestyle

Nova saznanja o NLO-ima! Pentagon zabrinut zbog jedne stvari! Evo i koje

U pet jednočasovnih nastavaka emisija se bavi izveštajima o nedavnim događajima.

Lifestyle

Deca metaverzuma: Zovu se Gen Alfa i menjaju nam svet pred očima

Iako generacija Z još raste, stižu ih novi klinci