Do 20.000 evra pomoći države za investicije u kvalitetne nekretnine

Za mlade roditelje u Srbiji, ostvarivanje sna o sopstvenom porodičnom domu postaje lakše zahvaljujući nedavno usvojenom Zakonu o finansijskoj podršci porodici sa decom. Prema ovom zakonu, majke koje nemaju svoj stan ili kuću, imaju pravo na subvencionisanu kupovinu prvog porodičnog stana ili kuće.

Ko sve može ostvariti pravo na subvenciju?

Majke koje su nedavno dobile dete i podnesu zahtev za pomoć države u roku od godinu dana od rođenja deteta. Ova subvencija iznosi 20% vrednosti nekretnine, do maksimalnog iznosa od 20.000 evra, što može značajno olakšati proces sticanja prvog porodičnog doma.

U ovom procesu, izbor prave nekretnine igra ključnu ulogu. Merin Group, vodeća grupacija za investiranje i uslužne delatnosti u oblasti nekretnina sa sedištem u Beogradu, nudi stambene projekte koji odgovaraju potrebama modernih porodica.

Merin Group je prepoznatljiv brend na domaćem tržištu kvalitetnih nekretnina, sa preko 10 uspešno završenih projekata. Zahvaljujući pažljivo formiranom internom timu, Merin Group pokriva celokupan investicioni ciklus – od faze analize tržišta do izgradnje i prodaje, integrišući najviše standarde struke i dodatnu vrednost u svaki projekat.

Dva nova projekta na kojima trenutno radi, Merin Dedinje i Silva Vidikovac, predstavljaju vrhunac njihovog dosadašnjeg rada. Merin Dedinje je moderan stambeni kompleks koji odiše elegancijom i kvalitetom, dok Silva Vidikovac nudi jedinstven kvalitet života u prirodi, sa izuzetnim pogodnostima za rekreaciju i dinamičan život.

Takodje, važno je napomenuti da je na projektu Silva Vidikovac upisana predbeležba objekta i stanova koja omogućava kupcu da iskoristi pravo na ovu subvenciju.

Silva Vidikovac: Kvalitetan život u prirodi

Zamislite život u stambenom kompleksu okruženom šumama, gde svaki dan počinje uz čist vazduh i pogled na zelenilo park-šume Košutnjak, Lipovačke šume, brda Straževice i planine Avale. To je moguće na Silva Vidikovcu, novom stambenom kompleksu koji donosi jedinstven kvalitet života porodicama i mladim bračnim parovima.

Ovaj kompleks, građen prema visokim standardima Merin Group-e, obuhvata 250 stanova različitih struktura, prilagođenih za kvalitetno porodično življenje. Svaki detalj je pažljivo osmišljen kako bi pružio udobnost i mir.

Silva Vidikovac nije samo stambeni kompleks, već prava mala zajednica. U prizemlju se nalazi pet lokala različite namene, dok podzemna garaža sa četiri nivoa nudi 284 parking mesta, uključujući i mesta sa elektropunjačima i za osobe sa invaliditetom.

Centralno dvorište kompleksa je pravo zeleno utočište sa žardinjerama, parkovskim mobilijarom i pešačkim stazama, stvarajući prijatnu atmosferu za odmor i relaksaciju. Ovaj prostor takođe služi kao zeleni krov nad pločom garaže, čineći ga privlačnim i funkcionalnim. Bezbednost stanara je od velike važnosti, pa je kompletna zgrada, uključujući ulaze, prizemlje, garažu i dvorište, pokrivena sistemom video nadzora 24/7.

Silva Vidikovac je organizovan u 6 lamela i sastoji se od prizemlja i šest etaža, sa sedmim, povučenim spratom rezervisanim za ekskluzivne penthaus jedinice. Svaki stan je opremljen terasom, dok su pojedini stanovi u prizemlju opremljeni i privatnim baštama, pružajući stanarima mogućnost da uživaju u otvorenom, zelenom i bezbednom okruženju.

Enterijeri stanova su dizajnirani sa pažnjom, sa dnevnim boravcima i spavaćim zonama pokrivenim višeslojnim hrastovim parketom prve klase. Kuhinje i kupatila su opremljeni kvalitetnom italijanskom keramikom, a kupatila sadrže visokokvalitetnu opremu, walk-in tuševe, kade i sanitarije prvoklasnog kvaliteta. Svi stanovi su priključeni na centralno grejanje i opremljeni sistemom za klimatizaciju.

Silva Vidikovac predstavlja spoj savremenog dizajna, funkcionalnosti i visokog kvaliteta gradnje. Ovaj stambeni kompleks postavlja standarde života na visok nivo, nudeći sve što je potrebno za udoban i kvalitetan život u skladu sa prirodom i modernim stilom života.