Godina na dar: Januarsko izdanje magazina GRAZIA je u prodaji!

Fotografije: Igor Čvoro
Stajling: Aleksandar Nastasijević
Šminka: Branislava Kostić
Frizura: Dalibor Vrtina
Mesto snimanja: Radisson Collection Hotel, Old Mill

Vlada: Odelo, košulja, kaiš, sve Mona; čizme: Steve Madden 
Tamara: Haljina, cipele, sve Pinko; čarape Calzedonia; nakit Coso Design
Anđela: Rolka Elisabetta Franchi; haljina Pinko; čarape Calzedonia; cipele Steve Madden; minđuše Coso Design 
Milan: Sako, rolka, pantalone, čizme, sve BOSS

Novi početak nije jedan trenutak. Jedna odluka. Sat koji je otkucao ponoć na dočeku Nove godine. Ne. Uvek je to osećaj velikog nemira u svega nekoliko ključnih trenutaka u životu. Oni mogu imati zajednički imenitelj, poput velike mature, neke sledeće diplome, prvog posla, stana, venčanja, selidbe, pet ulica dalje ili u inostranstvo, svejedno. Takođe, svako od nas je verovatno već doživeo unutrašnji puč, kada čvrsto odluči da raskrsti sa starim načinom života.

Najpre, ide nekoliko promašaja, samostalnih ili u društvu sa ljudima koji vode istovetnu donkihotovsku borbu sa samim sobom. I tako sve dok ne shvatimo da nam je protivnik strah – da nismo dovoljono vredni, dovoljno sposobni za uspeh, sreću i nove prilike. Sve dok nam unutrašnji kompas ne poludi i natera da kažemo – Dosta.

Novi početak se tada ispuni malim odlukama koje ne treba svečano zapisivati. To je ono slatko, potajno tapšanje samog sebe po leđima, opipljivi dokaz da jesmo vredni dobrih stvari, jer smo neke od njih već uspeli da priuštimo. Ukratko, famozno novo poglavlje u životu ne otvara se svake godine, nego može trajati godinama, čak decenijama. Ne mora sadržavati ni veliko spremanje među prijateljima, porodicom, u ljubavi, karijeri. Ne uključuje nagli beg na južna mora, ni dostizanje zena među domorocima na usamljenom ostrvu.

Novi početak može, jednostavno, biti odluka, često nesvesna, da želimo izvući najbolje od sebe, ali i želja da zavolimo verziju sebe koja nije baš toliko dobra.

Šta god bio vaš novi početak, imajte na umu da on malo kada počinje nekakvim to do i must have listama i mesečnim planovima. U najboljem slučaju, imaće svoj blistavi trenutak, s tim da od nas pre svega iziskuje strpljenje za sebe i druge, svakodnevni trud, rad i snagu da ne posustanemo. I to je ono što vam mi iz magazina Grazia želimo u godini pred nama.

Intervju: Milica Đorđević
Fotografije: Igor Čvoro
Stajling: Aleksandar Nastasijević
Šminka: Branislava Kostić
Frizura: Dalibor Vrtina
Mesto snimanja: Radisson Collection Hotel, Old Mill

ŽIVOT NA IVICI SMEHA

Mislili smo da je davno prošlo vreme kada su se glumci u jednoj predstavi smejali zajedno s publikom. A onda smo se čekirali u Hotel 88. Priča ovog komada počinje kada u otmeni hotel dolaze mladenci, Viktor (Vladimir Aleksić) i Ana (Tamara Krcunović) da bi tu proveli medeni mesec. Na isto mesto, sa istim razlogom, stižu Sandra (Anđela Jovanović) i Marko (Milan Marić). Sve bi ostalo na slatkoj romantici da se u dramu nije umešao komedijant slučaj. Ubrzo se ispostavi da su Viktorova Ana i Sandrin Marko ranije bili u vrlo burnom braku. Pošto i dalje nisu imuni jedno na drugo, oni neprestano lebde između ljubavi i mržnje, tako da, tokom jedne jedine noći, životi četvoro ljudi doživljavaju preokret, strasni i urnebesni u isti mah. Komedija Hotel 88 rađena je prema delu Privatni životi Noela Kauarda, a adaptaciju i režiju potpisuje Staša Koprivica. Grazia je dobila priliku da bolje upozna glavne aktere, baš kao i publika, jer je pozornica ove drame jedno neobično mesto, soba pravog hotela. Tako je bilo u Beogradu, tako u Banjaluci i Zagrebu, zatim u Austriji, Švajcarskoj, Nemačkoj. Glas o dobrim vibracijama koje širi njihova predstava stigao je i do Amerike.

U čemu je tajna uspeha jednog savremenog komada. Da li zato što nam je preko potrebno da se smejemo do suza ili u tome što se glumci toliko užive u zbivanja da ponekada ni sami ne mogu da se uzdrže od smeha na sceni. Ili je to zato što u kolopletu tema, od muško-ženskih odnosa do lažnog života na društvenim mrežama, prepoznajemo bar delić nas samih. Tražeći odgovore na ova važna pitanja, Vladimir, Tamara, Anđela i Milan nam otkrivaju i zašto je njihov grupni portret na naslovnici Grazie pun pogodak, odličan način da počnemo novu, 2023. godinu.

Grazia Tim