grazia

Lifestyle

"Conscious uncoupling": Definicija srećnog razvoda koju je skovala Gvinet Paltrou

Nakon razvoda slavnog para, glumice Gvinet Paltrou i muzičara Krisa Martina, skovan je termin, zapravo oni su mu kumovali, "conscious uncoupling", a koji objašnjava u kakvom odnosu ostaje par posle razlaza – i dalje gajeći neizmernu ljubav jedno prema drugom, odlučuju da krenu dalje odvojeno, ali da zajedničkim snagama učestvuju u podizanju dece. Glumici i muzičaru tako nešto je pošlo za rukom, ali i više od toga. Danas su oboje u srećnim vezama, Gvinet u braku sa Bredom Falčukom, scenaristom, rediteljem i producentom, a Kris je veren sa glumicom Dakotom Džonson. Ono što celu stvar čini neverovatnom jeste to da Gvinet gaji neizmerne simpatije prema Krisovoj verenici.

Kada je nedavno na Instagramu izazvala fanove da je u storyjima pitaju bilo šta, jedno od pitanja glasilo je: “Voliš li Dakotu Džonson?”, na šta je Gvinet odgovorila kratko, ali jasno: “Veoma”. Kris i Dakota zajedno su već preko četiri godine, od prošle žive zajedno i često se druže sa Gvinet - provode godišnje odmore s decom, ćekom Epl i sinom Mosesom, glumice su uslikane na Gučijevoj reviji u Los Anđelesu, pa u društvu Dereka Blasberga, a onda i na zimovanju u Aspenu.

Kris i Gvinet proveli su 13 godina u braku koji se okončao 2014, ali ni u jednom trenutku nisu imali hladan odnos, već su se sve vreme držali pravila koje podrazumeva "conscious uncoupling", uvereni u to da je prekid braka pozitivan korak za njihov lični razvoj i da, iako nastavljaju dalje odvojeno, ostaju u dobrim, bliskim međusobnim odnosima. A evo i kako je Gvinet u jednom od poslednjih intervjua odgovorila na pitanje da li je moguće krenuti dalje nakon razvoda: “Naravno. To je odlična prilika da budete nemilosrdno iskreni u tome ko ste zapravo, šta želite i šta zaslužujete”, rekla je, objasnivši da je “conscious uncoupling” definicija srećnog završetka romanse u 21. veku.

Tekst: Jelena M. 

Fotografije: Profimedia 

Pročitajte još

Povezane teme

Lifestyle

Muzičar hitno hospitalizovan: Kortni Kardašijan bila sve vreme uz njega

Šta je poručio tvitom "Bože spasi me" ranije tog dana?

Lifestyle

Huawei predstavio novu generaciju vrhunskih proizvoda

Kompanija uvek pažljivo osluškuje iskustva svojih potrošača, i na toj osnovi razvija svoj ekosistem proizvoda koji mogu da obezbede besprekorno AI iskustvo.

Lifestyle

Holivudske zvezde koje imaju poznate očeve

Ove zvezde pratile su stope svojih slavnih roditelja.

Lifestyle

10 karakteristika mentalno zdravih ljudi

Kako mentalno zdravlje izgleda u stvarnom životu?

Lifestyle

NEW MOMENT SE VRATIO KUĆI

Mnoge poznate ličnosti poput Princa Filipa i Princeze Danice Karađorđević, Bojana Perića, Ane Štajdohar i Nikole Demonje, Stefana i Danijele Buzurović okupile su se na New Moment ž...

Lifestyle

Da li želite da provedete noć u Skubi Du kombiju? Sada imate mogućnost!

Zavirite u unutrašnjost legendarnog Mystery Machine - vozila družine uz koju smo odrastali!

Lifestyle

Vikend horoskop od 17. do 19. juna

Pokažite drugima koliko vredite.

Lifestyle

Kako da uništite vezu u 5 lakih koraka

Ukoliko želite da vaša veza bude zdrava, kvalitetna i dugovečna - radite sve suprotno!

Lifestyle

6 znakova da je vašem partneru i vama potrebna pauza

Nažalost, faza medenog meseca u vezi ne može da traje zauvek...

Lifestyle

Banca Intesa i Stefan Milenković najavili saradnju na projektu "Banka pod vašim prstima"

Banca Intesa je, u okviru projekta "Banka pod vašim prstima", predstavila brend ambasadora novog digitalnog bankarstva, svetski poznatog violinistu - Stefana Milenkovića.

Lifestyle

Doživite novo iskustvo kupovine u Tehnomanija Bosch Concept Store prodavnici

Tehnomanija je u saradnji sa svojim dugogodišnjim partnerom, kompanijom Bosch, otvorila jedinstvenu i specijalizovanu prodavnicu – Bosch Concept Store.