“Conscious uncoupling”: Definicija srećnog razvoda koju je skovala Gvinet Paltrou

Nakon razvoda slavnog para, glumice Gvinet Paltrou i muzičara Krisa Martina, skovan je termin, zapravo oni su mu kumovali, “conscious uncoupling”, a koji objašnjava u kakvom odnosu ostaje par posle razlaza – i dalje gajeći neizmernu ljubav jedno prema drugom, odlučuju da krenu dalje odvojeno, ali da zajedničkim snagama učestvuju u podizanju dece. Glumici i muzičaru tako nešto je pošlo za rukom, ali i više od toga. Danas su oboje u srećnim vezama, Gvinet u braku sa Bredom Falčukom, scenaristom, rediteljem i producentom, a Kris je veren sa glumicom Dakotom Džonson. Ono što celu stvar čini neverovatnom jeste to da Gvinet gaji neizmerne simpatije prema Krisovoj verenici.

Kada je nedavno na Instagramu izazvala fanove da je u storyjima pitaju bilo šta, jedno od pitanja glasilo je: “Voliš li Dakotu Džonson?”, na šta je Gvinet odgovorila kratko, ali jasno: “Veoma”. Kris i Dakota zajedno su već preko četiri godine, od prošle žive zajedno i često se druže sa Gvinet – provode godišnje odmore s decom, ćekom Epl i sinom Mosesom, glumice su uslikane na Gučijevoj reviji u Los Anđelesu, pa u društvu Dereka Blasberga, a onda i na zimovanju u Aspenu.

Kris i Gvinet proveli su 13 godina u braku koji se okončao 2014, ali ni u jednom trenutku nisu imali hladan odnos, već su se sve vreme držali pravila koje podrazumeva “conscious uncoupling“, uvereni u to da je prekid braka pozitivan korak za njihov lični razvoj i da, iako nastavljaju dalje odvojeno, ostaju u dobrim, bliskim međusobnim odnosima. A evo i kako je Gvinet u jednom od poslednjih intervjua odgovorila na pitanje da li je moguće krenuti dalje nakon razvoda: “Naravno. To je odlična prilika da budete nemilosrdno iskreni u tome ko ste zapravo, šta želite i šta zaslužujete”, rekla je, objasnivši da je “conscious uncoupling” definicija srećnog završetka romanse u 21. veku.

Tekst: Jelena M. 

Fotografije: Profimedia