Lifestyle

Kako privući pozitivnu energiju u dom (i oterati negativnu)

Od biljaka do rasporeda nameštaja: osam trikova za privlačenje pozitivne energije i brisanje negativne energije iz vašeg doma!

Verovali ili ne, pozitivna energija postoji. Ispuniti vaš dom pozitivnom energojom je najbolji način da ga transformišete u mesto u kojem se možete osećati mirno i sigurno, daleko od stresa i negativnosti.

Bez obzira da li ljudi i predmeti mogu imati auru koja može da utiče na naše raspoloženje i naše živote, činjenica je da postoje mesta gde nesvesno osećamo tenziju ili obrnuto, gde se opuštamo. To je zato što prema mnogim naučnim istraživanjima mesta na kojima provodimo puno vremena apsorbuju energiju koju emitujemo. Kada je toliko misli, briga i strepnji, dobro je okruženje redovno oslobađati od negativne energije.

Sve što treba je da očistite sobe, promenite raspoloženje i potražite pomoć uz male trikove koji pomažu da se istera negativna energija i privuku pozitivne vibracije u dom. Odabrali smo osam tačaka koje će pružiti novi život vašem domu.


Otvorite prozore i podignite sve roletne

Ako se želite osloboditi svake napetosti ili negativnosti, otvorite vrata i prozore da uđe što više svetla. Kad smo neraspoloženi skloni smo se zatvarati u sebe, preferiramo tamna mesta ili meka svetla. Da biste "očistili" svoje misli i apsorbovali sve prednosti sunca, dobro je otvoriti sve što možete i pustiti pozitivnu energiju da teče.

Iskoristite prednosti biljaka

Biljke su prirodni filter protiv svih vrsta negativne energije, posebno stresa. Imaju smirujuću snagu i promovišu zdravo okruženje poboljšavajući kvalitet vazduha. Očigledno je da biljke moraju biti prave i zdrave.

Stavite malo soli u sobe

Ako želite očistiti kuću od loših vibracija, so bi vam mogla biti najbolji saveznik. Kristali soli su u stvari sposobni da apsorbuju negativnu energiju. Pokušajte da malo posipate po kući i ostavite da deluje najmanje sat vremena pre čišćenja ili stavite u male posude koje ćete postaviti u uglove prostorija.

Promenite raspored nameštaja

Nameštaj takođe igra fundamentalnu ulogu u uticaju na vaše mentalno stanje. Promena rasporeda nameštaja može izgledati kao trivijalna stvar, ali mogla bi imati iznenađujuće efekte. Bez pribegavanja diktata Feng Shui-a, pokušajte da promenite mesto stolova i sofe dok ne osetite novi osećaj blagostanja.


Koristite esencijalna ulja zbog kojih ćete se osećati bolje

Aromaterapija se često koristi za smanjenje napetosti i stresa, a isto važi i za negativne energije nagomilane tokom dana koje deponujemo u kući. Kupite dobar sprej ili sveće i pustite u okolinu esencijalna ulja koja se najbolje prilagođavaju situaciji uključujući lavandu, ružu, cvet narandže, pačuli ili tamjan.

Promenite svoje percepcije

Pokušaj da eliminišemo negativnu energiju u kući je beskorisno ako zaboravimo da smo prvi nosioci energije sami i da naš stav, naše emocije utiču na okolinu i ljude oko nas. Šta god da učinite, morate pokušati da promenite svoje misli (tačno onako kako ste promenili raspored nameštaja). Smanjenje anksioznosti, straha, ljutnje prvi je korak koji treba započeti A koliko god se činilo teško, nije nemoguće.

Ostavite sve loše van kuće.  

grazia.it

Povezane teme

Lifestyle

Kako prepoznati online manipulatore?

Negativnih iskustava je bilo malo, možda zato što nisam imala sliku u kupaćem kostimu ili izazovnoj seksi toaleti. Kaže mi prijateljica, jao pa meni se javljaju sve neki manijaci....

Lifestyle

Najsigurniji put za obnavljanje izgubljene motivacije

Govoriti o tome šta su najdominantniji izvori motivacije za žene pri samom kraju druge decenije dvadeset prvog veka se u prvi mah čini jednostavnim. U eposi vladavine medija, tradi...

Lifestyle

Zašto je važno biti iskren prema sebi?

Uvek učim mlade naraštaje i sigurna sam da je ispravno. Nikada ali nikada nemojte raditi ono čega se stidite. I što nećete moći da priznate. Ili ceo život treba da izmišljate?! Da,...

Lifestyle

Sedam znakova površnog odnosa

Verovatno svako od nas želi da njegova srećna romansa traje zauvek, a veza bude čista, duboka i plodonosna.

Lifestyle

Seks u samoizolaciji: U Rusiji popularni kostimi medicinskih sestara

U jeku pandemije korona virusa, Ruskinje i Rusi su pohrlili u prodavnice za starije od 18 godina.

Lifestyle

Ovi delovi ženskog tela najviše uzbuđuju muškarce

Na osnovu raznih psiholoških istraživanja najrazličitijih seksualnih grupa, sklonosti i orijentacija, moguće je izdvojiti one fetiše koji su najzastupljeniji, da ne kažemo najpopul...

Lifestyle

Šta vaši roditelji misle o online datingu?

Svi su znali da sam on line aktivna i da upoznajem ljude preko sajtova za upoznavanje. I kada uplovim u vezu i pitaju me gde ste se upoznali, ja bez ustezanja kazem na interentu. G...

Lifestyle

Hjustone, imamo problem: šta kada partner ne želi seks

Intimnost je vrlo važan i sastavni deo odnosa muškarca i žene.

Lifestyle

NEMAČKA ZATVORILA SVE HOTELE OSIM JEDNOG: tajlandski kralj u „karantinu“ na Alpima

Nemačka je vrlo brzo po izbijanju pandemije koronavirusa zatvorila sve hotele, osim jednog - u njemu su tajlandski kralj Maha Vačiralongkorn, nekoliko supruga i sluge.

Lifestyle

Uhvatite trenutak: zašto su 48 sati nakon seksa najbolji u životu

Kako strastveni odnosi utiču na karijeru i raspoloženje?

Lifestyle

5 saveta za započinjanje veze - za realiste, a ne za romantičare

Nekoliko racionalnih strategija koje će vas spasiti od usamljenosti!

Lifestyle

Plen ideala: kako (za)voleti svoje telo

Jednostavne stvari koje će vam pomoći da se promenite na bolje!