Lifestyle

Kako privući pozitivnu energiju u dom (i oterati negativnu)

Od biljaka do rasporeda nameštaja: osam trikova za privlačenje pozitivne energije i brisanje negativne energije iz vašeg doma!

Verovali ili ne, pozitivna energija postoji. Ispuniti vaš dom pozitivnom energojom je najbolji način da ga transformišete u mesto u kojem se možete osećati mirno i sigurno, daleko od stresa i negativnosti.

Bez obzira da li ljudi i predmeti mogu imati auru koja može da utiče na naše raspoloženje i naše živote, činjenica je da postoje mesta gde nesvesno osećamo tenziju ili obrnuto, gde se opuštamo. To je zato što prema mnogim naučnim istraživanjima mesta na kojima provodimo puno vremena apsorbuju energiju koju emitujemo. Kada je toliko misli, briga i strepnji, dobro je okruženje redovno oslobađati od negativne energije.

Sve što treba je da očistite sobe, promenite raspoloženje i potražite pomoć uz male trikove koji pomažu da se istera negativna energija i privuku pozitivne vibracije u dom. Odabrali smo osam tačaka koje će pružiti novi život vašem domu.


Otvorite prozore i podignite sve roletne

Ako se želite osloboditi svake napetosti ili negativnosti, otvorite vrata i prozore da uđe što više svetla. Kad smo neraspoloženi skloni smo se zatvarati u sebe, preferiramo tamna mesta ili meka svetla. Da biste "očistili" svoje misli i apsorbovali sve prednosti sunca, dobro je otvoriti sve što možete i pustiti pozitivnu energiju da teče.

Iskoristite prednosti biljaka

Biljke su prirodni filter protiv svih vrsta negativne energije, posebno stresa. Imaju smirujuću snagu i promovišu zdravo okruženje poboljšavajući kvalitet vazduha. Očigledno je da biljke moraju biti prave i zdrave.

Stavite malo soli u sobe

Ako želite očistiti kuću od loših vibracija, so bi vam mogla biti najbolji saveznik. Kristali soli su u stvari sposobni da apsorbuju negativnu energiju. Pokušajte da malo posipate po kući i ostavite da deluje najmanje sat vremena pre čišćenja ili stavite u male posude koje ćete postaviti u uglove prostorija.

Promenite raspored nameštaja

Nameštaj takođe igra fundamentalnu ulogu u uticaju na vaše mentalno stanje. Promena rasporeda nameštaja može izgledati kao trivijalna stvar, ali mogla bi imati iznenađujuće efekte. Bez pribegavanja diktata Feng Shui-a, pokušajte da promenite mesto stolova i sofe dok ne osetite novi osećaj blagostanja.


Koristite esencijalna ulja zbog kojih ćete se osećati bolje

Aromaterapija se često koristi za smanjenje napetosti i stresa, a isto važi i za negativne energije nagomilane tokom dana koje deponujemo u kući. Kupite dobar sprej ili sveće i pustite u okolinu esencijalna ulja koja se najbolje prilagođavaju situaciji uključujući lavandu, ružu, cvet narandže, pačuli ili tamjan.

Promenite svoje percepcije

Pokušaj da eliminišemo negativnu energiju u kući je beskorisno ako zaboravimo da smo prvi nosioci energije sami i da naš stav, naše emocije utiču na okolinu i ljude oko nas. Šta god da učinite, morate pokušati da promenite svoje misli (tačno onako kako ste promenili raspored nameštaja). Smanjenje anksioznosti, straha, ljutnje prvi je korak koji treba započeti A koliko god se činilo teško, nije nemoguće.

Ostavite sve loše van kuće.  

grazia.it

Povezane teme

Lifestyle

Kako da prošlost ostavite iza sebe

Traume iz detinjstva, slomljeno srce ili neki drugi razlog mogu nas naterati da ostanemo zaglavljeni u prošlosti.

Lifestyle

Koliko vremena treba da vaš bivši prestane da misli o vama?

Nije važno ko je koga ostavio - važnije je kada ćete se osećati bolje. To je sve!

Lifestyle

10 znakova koji vam govore da više niste zaljubljene

Ljubav je nekada cvetala, a sada nismo oduševljeni našim izborom partnera. Svi smo se susreli sa ovom situacijom, zar ne?

Lifestyle

5 ubedljivih znakova da je zaljubljen u vas

Nisu samo šesnaestogodišnjaci ludo zaljubljeni i nagađaju koliko su zanimljivi nekome ko im se sviđa.

Lifestyle

Koji je najbolji hobi za smirenje nerava

Pletenje, vožnja bicikla ili blogovanje?

Lifestyle

Kako izaći na kraj sa jesenjim bluzom i ne pasti u depresiju

Bliži se jesen, i svi ćemo osetiti jesenji bluz - vlažna siva svakodnevica (a, nažalost, veći deo jeseni upravo je takav) beznadežna melanholija i nedostatak želje za izlaskom iz...

Lifestyle

Keep calm: od čega raspoloženje zaista zavisi

I, najvažnije, kako upravljati njime.

Lifestyle

Kako psi produžavaju naš život (i čine da živimo zdravije)

Psi produžavaju život, često se kaže, ali sada studija objavljena u časopisu American Heart Association, to takođe dokazuje - imati psa naučno je povezano sa dužim životom.

Lifestyle

Kako pronaći savršeni grudnjak

Skoro 70 procenata žena na svetu nosi grudnjak pogrešne veličine.

Lifestyle

Negovati želje: kako poželeti seks?

Najčešći uzroci blede privlačnosti i recepti za ispravljanje situacije.

Lifestyle

Zašto je imati najboljeg prijatelja dobro za vaše zdravlje

Šta nauka kaže o prednostima prijateljstva?

Lifestyle

Jesu li klima-uređaji korisni ili štetni za naše zdravlje

Nekad su bili luksuz, dok je danas neobično ukoliko nemate klima-uređaje na poslu ili kod kuće.

Lifestyle

25 stvari koje svaki par treba da učini zajedno bar jednom u životu

Stabilnost je odlična u vezi, ali mogu se pojaviti navike koje nisu daleko od rutine i dosade.