Kozmetička procedura sa lošim ishodom: neprepoznatljiva Linda Evanđelista

Komplikacije izazvane estetskom hirurgijom učinile su lice čuvenog supermodela trajno neprepoznatljivim.

Linda Evanđelista bila je jedan od originalnih supermodela i zajedno sa Kejt Mos i Naomi Kembl dominirala je modnim pistama i naslovnicama modnih časopisa 80-ih i 90-ih godina.

Sada, za sebe kaže da je “trajno deformisana” nakon što je jedna nehirurška kozmetička intervencija pošla naopako.

U postu na Instagramu, Evanđelista je rekla da je nakon zahvata poznatog kao “cool sculpting” (koje uključuje “zamrzavanje” masti u telu) razvila komplikacije koje su dovele do radikalne promene u njenom izgledu.

Razvila sam paradoksalnu hiperplaziju masnog tkiva… to nije samo uticalo na moj posao, poslalo me je u ciklus duboke depresije, tuge i samoprezira. U tom procesu sam postala samotnjak.”

Manekenka kaže da je ovo držala za sebe pet godina. “Kako su mediji to opisali, postala sam neprepoznatljiva“.

U komentarima na njen post, članovi modne zajednice iskazali su podršku Evanđelisti. “Vi ste i uvek ćete biti supermodel“, napisao je modni dizajner Džeremi Scot. Mark Džejkobs je napisao: “Volim te, draga Linda.”

Njena koleginica Naomi Kembl je napisala: “Aplaudiram tvojoj hrabrosti i snazi da podeliš ovo iskustvo koje te više neće držati kao taoca. Ne mogu da zamislim bol kroz koji si prolazila poslednjih pet godina.”

Lindin post spominje tužbu i rekla je da namerava da “krene napred kako bi se oslobodila srama koji je na nju stavljen”.

Foto: Profimedia

Priredila: ​​​​​Natalija Knežević