Lifestyle

Megan Markl: Princeza od influensa

Verovatno nema poznatije ličnosti na planeti koja je promenila više identiteta od Megan Markl, a svi znaci ukazuju na to da bi konačno mogla da se skrasi na jednom zanimanju, ali vrednom.

Celokupni izgled Megan Markl je izgledao kao da je bio pažljivo kreiran kako bi skrenuo pažnju na flaster protiv stresa na levoj ruci

Kada je Vilijem Šekspir utvrdio da se ljudski život može podeliti na sedam razdoblja – od bebe do drugog detinjstva u starosti – izgleda da nije računao na Megan Markl. U 42. godini, supruga britanskog princa Harija verovatno je promenila više identiteta nego bilo koja druga poznata ličnost na svetu, a ako baš nije, onda su skokovi između uloga koje je igrala u sopstvenom životu zasigurno zadivljujući. Prešla je put od glumice do blogerke, pa je postala vojvotkinja i majka, zatim aktivistkinja i književnica, a u poslednje vreme je znamo kao TV producentkinju, filmsku rediteljku i voditeljku podkasta. Neki bi je mogli oštro osuditi zbog ovih kameleonskih promena u karijeri, ali to ne bi bilo fer. U današnje vreme, više nego ikada pre, nisu svi blagosloveni jasnim pozivom u životu. Kada je u pitanju pronalaženje posla iz bajke, ponekad morate da poljubite mnogo žaba pre nego što pronađete svog princa. Čak i ako ste u braku sa jednim. Novi dokazi upućuju da je princeza Markl konačno pronašla svoj poziv. Moguće je, naime, da upravo ulazi u razdoblje influensinga, sa posebnim osvrtom na wellness. Evo kako se na to posumnjalo. Zahvaljujući malom okruglom plavom flasteru, zalepljenom na unutrašnju stranu njenog zgloba. Reč je o flasteru protiv stresa koji košta 80 dolara za pakovanje od dvadeset komada, što nije ni čudno ni nepriuštivo. Bez obzira da li flaster koji nosi Megan Markl smatrate must have predmetom u modernom životu ili ne, u njenu posvećenost nema sumnje. Jer, njen celokupni izgled je bio pažljivo kreiran kako bi skrenuo pažnju na njen Nucalm disk, kako se flaster zove. Levi zglob princeze, obično okićen Cartier narukvicom od oko 8.500 dolara ili nekim drugim komadom sa bar četiri dolarske brojke, sada je bio potpuno bez ukrasa tako da se flaster odlično video. Ipak, pitanju pratilaca “Šta joj je to plavo na zglobu” najviše su pomogle dve stvari: nestašni pramen kose koji je Markl baš tom rukom vraćala za uvo, te rukav kaputa, zavrnut za tu priliku. Ostatak njene odeće bio je umirujuće neutralan: Hermes šal, bele farmerke Frame, bež Chanel džemper, bela platnena torba iz bilo kog mesta, ali je zapravo iz Goyarda i i kaput od kamilhara Max Mara, sve u skladu tihog luksuza koji je zagospodario stilom poznatih ove godine. Postojala je samo jedna zamerka, koju su primetili korisnici TikToka. Tog dana je u Montesitu, gde žive odmetnici od britanske krune, bilo prilično vruće, kako to već ume u Kaliforniji, pa su se mnogi zapitali zašto je Markl šetala u jesenjoj odeći, sastavljenoj od raznih brendova i u vrednosti od 5.000 dolara, dok su pored nje prolazili ljudi u kratkim rukavima.

Ako se vratimo na Netfliksov dokumentarni film o Megan i Hariju, ona je govorila je o tome kako je nošenje neutralnih boja, dok je živela u Londonu, bio način da se ugodi kraljevskoj porodici:

– Nosila sam mnogo prigušenih tonova, tako da sam mogla da se uklopim – izjavila je tada. Ali ni sada, kada je Firma (britanska dinastija) udaljena skoro 10.000 kilometara, ljubavna veza vojvotkinje  sa bež tonovima i dalje ne pokazuje znake jenjavanja. Markl je imala svoje razloge. U nastojanju da bude wellness influenserka, odlučila je da dobro skrojeni kaput od kamilje dlake daje više autoriteta i pažnje od letnje haljine ili majice. I dok je kompanija NuCalm porekla poslovni odnos sa Megan Markl, podelila je fotografiju vojvotkinje na svojoj zvaničnoj Instagram stranici, nudeći usput kupcima besplatnu probnu verziju i kod za popust. Da to nije urađeno uz njen blagoslov, odavno bi bilo skinuto.

Za mnoge analitičare, to je, zapravo, najjasniji znak da je (bivša) vojvotkinja od Saseksa spremna da ponovo pokrene The Tig, blog o životnom stilu koji je napustila 2017, posle veridbe sa princom Harijem, a čije je ime ponovo zaštitila. Očekuje se da će The Tig 2 biti direktna konkurencija Goopu, unosnim lifestyle carstvom glumice Gvinet Paltrou. Osim toga, istraživači su nagovestili da je Markl e spremna da se ponovo pridruži Instagramu sa oznakom @meghan, koja već ima 69,2 hiljada pratilaca i tačno nula postova.

Iako NuCalm flaster možda nije tako velika tema za razgovor kao sveća Gvinet Paltrou koja miriše na vaginu, kada je reč o preporuci brenda, ovo je dobar početak. S obzirom da ekonomski stručnjaci procenjuju da bi Markl mogla da naplati i do 300.000 funti po objavi nekog proizvoda na Instagramu, samo je pitanje vremena kada će se ona vratiti na društvene medije. Oni će možda delovati i kao izlog za druge buduće projekte, kao što je Netflixova adaptacija ljubavnog romana Nađimo se na jezeru, na kojoj odbegli prinčevski par trenutno radi. Voleli je ili ne, Megan Markl je trenutno jedno od najprepoznatljivijih lica na planeti, sa ogromnim digitalnim dometom. Možda nikada neće biti narodna princeza, kao što je pokušala, ali postoje i utešne nagrade, tako da ni titula kraljice wellnessa nije loša karijera.

Foto: Profimedia

Tekst: Milica Đ.