Izdvajamo najzanimljivije trendove u uređenju enterijera najavljene za 2024.

Ukoliko ste razmišljali o preuređenju enterijera, ovo je znak koji ste čekali!

 trendovi u uređenju enterijera

Nova godina, novi trendovi – i to ne samo u modnoj ili beauty sferi, već i u sferi uređenja životnog prostora. Bez obzira na to da li želite kompletan makeover ili ćete svoj enterijer osvežiti određenim detaljima, u nastavku vam otkrivamo u kom pravcu možete razmišljati. Ovo su najzanimljiviji trendovi u uređenju enterijera za 2024:

Nezavršeni maksimalizam

Ne kažemo da minimalizam više nije kul, ali ono što definitivno nije kul jeste prostor koji izgleda kao da niko u njemu ne boravi. Nemojte biti neuredni, ali slobodno dajte prostorijama lični pečat.

Skandinavski stil

Drvo, čiste linije, jednostavnost, ali i zabavni detalji koji, kao što smo spomenuli iznad, daju prostoru dozu ličnog.

Seoski šik

Ukoliko vam je dosta grada, gužve, zagađenja i svih onih nefunkcionalnosti i maštate o begu u prirodu, neka se ova tema provuče kroz vaš enterijer – dobićete svoju ličnu oazu mira.

Zidovi u boji

Dakle, zbogom beli zidovi, dobro došle pozitivne, vesele boje. Ukoliko vam je previše da celu sobu okrečite u plavo, jedan zid će biti sasvim dovoljan da vam donese dašak nove energije.

Starinske lampe

Osvetljenje igra ključnu ulogu u svakom enterijeru, a ukoliko želite da se malo zabavite, pronađite lampe koje će biti i više od toga – savršeni aksesoar!

Umetnička dela koja privlače pažnju

I dalje smo u temi ličnog – pronađite sliku, poster ili skulpturu koja će se uklopiti kako u vaš enterijer, tako i u ono što vi zaista jeste.

Pruge

Iz našeg ugla posmatranja stvari, pruge su asocijacija na leto, a letnji vajb je nešto što želimo tokom cele godine!

Raznobojne kuhinje

Ukoliko je kuhinja i vaša omiljena prostorija u domu, samo napred, učinite je još zabavnijom i prijatnijom za obitavanje!

Foto: Pexels, Instagram