grazia

Lifestyle

Realan način detoksikacije sa društvenih mreža na jedan dan (možda nedelju dana)

Koliko puta ste se osećali umorno na kraju dana, ali ste nastavili da proveravate e-poštu i listate feed Instagrama iz navike?

Često čujemo koliko je važno da se odjavite sa društvenih mreža i računara, kako biste mogli da odmorite oči od plavog svetla, ali i da se setite kakav je bio život pre Facebook-a, Instagrama i svih ostalih aplikacija. Ali da li je realno držati se dalje od svog mobilnog telefona i računara nedelju dana, pogotovo ako vaš rad zavisi od ovih uređaja?

„Digitalna detoksikacija se može obaviti svaki dan, čak i u određeno vreme. Ako, na primer, vežbate kod kuće, mobilni možete da ostavite u drugoj sobi.“, savetuje savetnik za mentalno zdravlje. Ako uzmete u obzir kako na vas utiče ono što čitate i vidite na društvenim mrežama, nije teško želeti da se od njih detoksikujete.

Da li je to detoksikacija ako se ne odjavite sa mreža u potpunosti?

Objektivno, ne postoji jedinstveni savet. Realno govoreći, nemamo svi iste sposobnosti i mnogi od nas rade putem društvenih mreža. Cilj je prilagoditi ovu potrebu svom životu. Neki jednostavni (ali neophodni) koraci su da pozovete svoje prijatelje, a ne da im šaljete poruke putem Messengera i locirte aplikaciju koju najčešće koristite, kako biste smanjili vreme koje tamo provodite.

Kako izaći sa društvenih mreža na 24 sata?

Da vidimo kako se to može učiniti. Objektivno, to je lakše učiniti vikendom (ako ne radite) ili ako ste napravili pauzu. Ako smatrate da je potrebno, obavestite prijatelje i porodicu da vas mogu pronaći samo telefonom, a ne i na mreži. Ili da uopšte ne nameravate da koristite svoj mobilni telefon. Postavite svoja ograničenja jer samo vi znate sa koliko detoksikacije se možete nositi.

Kako se kloniti društvenih mreža na nedelju dana

I ovde sve važi kao za 24 sata. Ako vaš posao ne zahteva da budete svakodnevno na mreži, lakše ćete se odjaviti. Ako to nije slučaj, možete se odjaviti sa mreža tokom dana. Selektivno odvajanje je dobar početak.

Unosite li samo srećne hashtagove na Instagram, tako da vidite samo kuce, mačke i recepte? Sledeći korak je učiniti to sa određenim programom. Ponedeljak bez sms-a, utorak bez Tiktoka, sreda bez messenger-a itd.

foto:Unsplush

 

 

Pročitajte još

Povezane teme

Lifestyle

U SRCU GRADA: Rajićeva SC slavi 5. rođendan!

Humanitarna izložba modnih fotografija

Lifestyle

Zavirite u presladak stan Dženifer Lorens sa Menhetna

Glumica prodaje loft za neverovatnih 10,5 miliona dolara.

Lifestyle

Zavirite u jedan od najlepših stanova koji Meril Strip godinama nije uspevala da proda

18 fotografija dokazaće vam ono što reči ne mogu, ovaj penthouse koji se nalazi na donjem delu Menhetna jedan je od najlepših životnih prostora koje smo ikada videli.

Lifestyle

Trifonas Samaras: Sloboda kao imperativ

Upoznajte legendarnu ikonu stila iz Atine

Lifestyle

Da li je Dženifer Lorens najiskrenija holivudska mama?

Glumica otkriva kako izgleda život sa bebom u kući!

Lifestyle

Porodila se Adrijana Lima i odabrala nesvakidašnje ime za bebu

Nakon dve ćerke koje ima sa košarkašem Markom Jarićem, manekenka je dobila sina sa filmskim producentom.

Lifestyle

STIHL - dobri komšija: Društvena odgovornost kao imperativ

Poslednjom akcijom, kompanija je uredila zelene površine u dvorištima vrtića na teritoriji Novog Beograda.

Lifestyle

Srećan rođendan, Kameron! Slavna glumica danas puni 50 godina.

Iako se povukla iz sveta glume, uskoro je gledamo u komediji "Back in Action".