Spoj umetnosti & tehnologije u jednom jedinom uređaju

Najnoviji flegšip telefon kompanije Huawei – P60 Pro – spaja poslednju reč nauke sa izuzetnim dizajnom i kamerom koja će od zaljubljenika u fotografiju napraviti profesionalca   

Poznato je da Huawei P serija telefona uvek predstavlja poslednju reč tehnologije u domenu kamere i videa, pa se tako za Huawei P60 Pro  odmah postavilo pitanje: može li novi model biti proglašen velemajstorom fotografije u 2023. godini?

Sudeći prema onome što smo imali priliku da vidimo, P60 Pro je najnapredniji pametni telefon za foto entuzijaste koji se trenutno nalazi na tržištu. Već nekoliko godina, napredne karakteristike kamere Huawei P serije omogućile su brojnim zaljubljenicima u umetnost fotografije da postanu pravi profesionalci.

Ali, to nije jedina veza sa umetnošću. Crpeći inspiraciju iz prirode, novi Huawei flagship telefon u Roccoco Pearl nijansi spaja poznati viktorijanski stil iz 18. veka sa modernom estetikom. Huawei je kreirao prvi industrijski panel koji primenjuje poleđinu, stvorenu pomoću prirodnog praha minerala bisera. Tako se dobija tekstura pravog sedefa, što telefonu daje naročitu elegaciju i svaki čini unikatom. Huawei P60 Pro takođe dolazi u klasičnoj crnoj nijansi, koja koristi inovativno staklo otporno na otiske prstiju, nežno i osetljivo poput pera, ali blistavo poput dijamanta. 

Huawei P60 Pro nam dolazi sa Ultra-Lighting XMAGE kamerom, za koju se može reći da je revolucija u snimanju fotografija. Snimljene fotografije su živopisne jer je svaki detalj odlično vidljiv u svim uslovima: pri lošem osvetljenju, u uslovima velikih kontrasta kao što su izlazak i zalazak sunca, zora i sumrak, čak i kada vlada mrak. Sada možemo praviti umetničke fotografije tokom večernjih šetnji gradom, hvatajući i detalje poput neonskih znakova na krovovima u daljini. Novi mod omogućava snimanje savršenih fotografija meseca sa velike udaljenosti, dok u isto vreme čuva detalje predmeta koji se nalaze u međuprostoru.

Ovo nam daje priliku da eksperimentišemo astrofotografijom, da kreiramo vizuelnu iluziju meseca u krošnji drveta i oblacima. Noćni predeli više nisu samo jasno uhvaćeni, već obaraju s nogu. Zahvljujući moćnom zoom-u, možete fotografisati obris vrbe pri mesečini ili osvetljeni mesec koji se vidi kroz prozor u daljini, takođe i precizne makro fotografije sa određene distance. Ako, kao mi, volite kućne ljubimce i želite da ih ovekovečite, ova funkcija će se pokazati veoma korisnom.

Uveden je i novitet 3D Weather AOD, koji obezbeđuje ilustracije kiše, snega, oblačnog ili sunčanog vremena sa 3D efektima i blagovremeno šalje obaveštenja o promenama vremena. Uz pomoć menija koji prikazuje ikonice često korišćenih modova snimanja, kamerom se lako upravlja jednom rukom, što pruža prijatnije i praktičnije iskustvo fotografisanja.

Spektar aplikacija

Novi Huawei P60 Pro stiže sa ogromnim spektrom funkcionalnih aplikacija, jer je AppGallery, zvanična platforma za distribuciju aplikacija na Huawei uređajima, jedna od tri vodeće aplikacije na globalnom tržištu. Veoma jednostavan pristup omogućen je ka svim popularnim aplikacijama poput Gооglе, Gmail, Gооglе Марѕ, Gооglе Тrаnѕlаtе, Gооglе Dосѕ, Gооglе Nеwѕ, Gооglе Ѕhееtѕ, Gооglе Еаrth, Gооglе Рhоtоѕ, Gооglе Drіvе, Drорbох. Sada će se lako skidati i koristiti poznate aplikacije kao što su YouTube, Instagram, TikTok, Facebook, Whatsapp, Viber, Airbnb, Canva, CapCut, Duolingo, HBO Max, kao i aplikacije svih, nama omiljenih medija gde pratimo sva aktuelna dešavanja.

Tekst: MilicaĐorđević

Foto: Promo