Lifestyle

Kameron Dijaz: Otkad imam dete, potpuno drugačije gledam na starenje

Holivudska lepotica Kameron Dijaz otkriva da je, od kada je postala majka, promenila mnoge stvari u životu.

Kada je rodila ćerku Radiks, pre dve godine, Kameron je prestala da se bavi glumom, a sa bliskom prijateljicom počela je da proizvodi vina. No, osim tih spoljašnjih, materijalnih promena, dobila je snažnu volju za životom i shvatila zašto je kul biti mama u 49. godini.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Cameron Diaz (@camerondiaz)

Gostujući u podkastu platforme Goop, koju je osnovala njena bliska prijateljica Gvinet Paltrou, Kameron je otkrila kako sada gleda na starenje i dugovečnost.  

– U poslednjih deset godina ceo koncept starenja se promenio i ja sam veoma uzbuđena zbog toga. Odjednom shvatam da je ispred mene još 50-60 godina – želim da doživim 110.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Cameron Diaz (@camerondiaz)

Glumica kaže da što duže želi da bude tu za svoju ćerku.

Čini mi se da tek negde u četrdesetim godinama počnete da cenite svoje roditelje, to što oni jesu, i želim da doživim taj momenat sa njom – da budem tu kad ona napuni 40 godina.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Cameron Diaz (@camerondiaz)

Dijazova je uverena da će joj genetika koju je nasledila od svoje porodice pomoći da njene želje (da živi preko sto godina) postanu stvarnost. Posebno se osvrnula na svoju baku koja je radila u polju u 72. godini.

– Srećna sam zbog svojih godina, srećna jer imam te svoje prijateljice, srećna jer imam svoju ćerku, srećna što imam svu moguću podršku dok je podižem.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Cameron Diaz (@camerondiaz)

Ranije ovog meseca, glumica koja je jednu od prvih uloga ostvarila u filmu Maska, iskreno je govorila o izazovima sa kojima se susreće kao mama. Bilo je to u šouu Keli Klarkson.

Majčinstvo je najbolja stvar koja mi se dogodila u životu, rekla je, ali je dodala i da je bilo momenata kad joj se činilo da, zbog toga što je majka, više nije tako kul kao nekad.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Cameron Diaz (@camerondiaz)

U momentima kad roditeljstvo frustrira, Kameron iščekira svoju “mama listu” i potrudi se da razume kako se Radiks oseća u datom trenutku.  

– Da li je jela? Da li joj se spava? Možda je umorna? Kad je poslednji put jela, spavala… Od toga krenem i onda razmišljam o tome šta joj se dešava, šta pokušava da mi kaže svojim ponašanjem, objasnila je Dijaz.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Cameron Diaz (@camerondiaz)

Glumica smatra da se njen posao roditelja ogleda u tome da pomogne svojoj ćerki da iskaže svoje emocije, osećanja, da pronađe prave reči, ali i da, kada posrne, oprosti sebi i pokaže svom detetu da je i ona, njegova majka, samo čovek.

– Ako izgubite strpljenje i kažete nešto ružno pred detetom, izvinite se i recite – mama nije tako mislila. Ako sam povredila tvoja osećanja ili sam te uznemirila, treba da znaš da sam i ja samo čovek i da pravim greške.

Tekst: J. M. 

Fotografije: Profimedia, Instagram