grazia

Lifestyle

Umetnost starenja: Niki Redklif sa 60 postala je model

Vlasnica preduzeća i model u slobodno vreme, Niki Redklif (62) koja živi u Brajtonu u Velikoj Britaniji, oduvek je bila veliki ljubitelj mode, još kao dete sav svoj džeparac trošila je na garderobu.

Godine su prolazile, Niki je postala uspešna preduzetnica u sferi kozmetičkih proizvoda, ostvarila se u ulozi majke, ali njena ljubav prema modi nije jenjavala.

Iako je i u svojim 20-im i 30-im bila privlačna, nije imala mnogo samopouzdanja, čak je razmišljala i o estetskim operacijama, te se nije osuđivala ni na kakav konkretan korak po pitanju modne karijere.

Tek kada je ušla u pedesete počela je da se udaljava od trendova i da razvija svoj jedinstven stil. Otkrila je tako da zapravo ni jedan brend konkretno, niti jedna prodavnica, ne ogovaraju njenom ličnom ukusu.

U tom period Niki shvata kako ne želi da pokušava da vrati vreme, već da dostojanstveno prihvati put starenja, te da ideje o bilo kakvim estetskim operacijama tek sada uopšte ne dolaze u obzir.

“Tokom mojih “majčinskih godina” napravila sam mali odmor od posvećenog praćenja mode i trendova, kako zbog nedostataka novca, tako i zbog nedostataka vremena, ali nikada nisam izgubila interes za lepu garderobu. Oduvek sam posedovala pristojan izgled, prosečno lepe Britanke, uglavnom vrlo lepo obučene, ali izražen osećaj za stil izgradila sam tek nakon pedesete godine života. Tada sam zvanično odustala od praćenja trendova i okrenula se sopstvenom ukusu, koji se mahom bazira na vintage modi. Mada, čak ni to nije defnicija. Jednostavno sam počela da nosim ono u čemu se osećam dobro i što me čini srećnom. Kao mlađa žena imala sam mnogo manje samopuzdanja, a više pristiska sa svih strana u životu koje nisam mogla da kontrolišem - posao, deca, porodica, muž, finansije. Međutim, kada su ovi pritisci sa godinama počeli da jenjavaju, shvatila sam da starenje može biti oslobađajuće. Sada mogu biti ono što zaista želim da budem, mogu da nosim ono što sam oduvek želela da nosim, jednostavno mogu da budem osoba koja sam želelea da budem”, obrazložila je Niki.

Tenutno ovu inspirativnu, vedru Britanku na Instagramu prati preko 35.000 ljudi, a ona svoje pratioce svakodnevno inspiriše u domenu mode i stila na njen način.

Tekst: M.B.

Foto: Profimeida

Tags:

Pročitajte još

Povezane teme

Lifestyle

Niskokalorijski zaslađivači - manje kalorija bez gubljenja nutritivne vrednosti

Ako ste ljubitelj slatkiša ili sokova, a hoćete da smanjite unos energije, odnosno kalorija, možda ćete želeti da hranu i piće bogato šećerom zamenite za njihove nekalorijske alter...

Lifestyle

Ovog decembra novogodišnja čarolija u Stadionu

Novogodišnja čarolija počinje 3. decembra i nastavlja se svake subote i nedelje tokom poslednjeg meseca u godini.

Lifestyle

Priča o satu sa Titanika koji je prodat na aukciji za 116.000 dolara

Pozlaćeni džepni sat pronađen na telu poginulog poštanskog službenika u potonuću Titanika prodat je na aukciji

Lifestyle

Zasađeno 2500 sadnica u Gradskoj opštini Surčin

Zajedničkom akcijom organizacije „Čuvamo naše“, kompanije AstraZeneca, Gradske opštine Surčin i Šumarskog fakulteta u Beogradu, juče je u naselju Petrovčić na površini od jednog he...

Lifestyle

Kako je raditi za Anđelinu Džoli?

10 stvari koje smo saznali od kako su dadilje i osoblje njene vile progovorili

Lifestyle

Nedeljni astro od 28. novembra do 5. decembra

Šta su zvezde "isplanirale" za nedelju pred nama, pročitajte u nastavku...

Lifestyle

Kolika je moć koju imamo nad ljudima koji nas vole?

Teško je ostati netaknut kada vam neko blizak učini nešto loše. Ako shvatimo šta mi radimo drugima, shvatićemo i šta drugi čine nama

Lifestyle

Evrovizija menja pravila: Ovo su novine

Gledaoci iz zemalja koje ne učestvuju na Evrosongu moći će 2023, prvi put u istoriji takmičenja, da glasaju za svoje favorite

Lifestyle

Red Communication: Agencija sa svrhom

Dobitnik najviše priznanja na Festivalu društveno odgovorne komunikacije

Lifestyle

Nedeljni astro: Od 21. do 27. novembra

Šta su zvezde pripremile za nedelju pred nama.