7 šik načina kako da nosite svilenu maramu ovog proleća

Tranformište vaš izgled uz ove jednostavne trikove

svilena marama

Svilena marama je veoma koristan aksesoar, o kojem možda niste dovoljno razmišljali. Prava marama sa savršenim printom i luksuznom, svilenkastom teksturom može transformisati svaki komplet. Iako je tradicionalno nositi maramu oko vrata, postoji mnogo kreativnih načina na koje je možete implementovati u vašu odevnu kombinaciju. U nastavku saznajte 7 saveta kako da stilizujete maramu, kako biste zadržali svež i moderan izgled ove sezone. Koji god stil da odaberete, svilene marame lake su za oblikovanje i zahvaljujući njihovom materijalu, dodaće sofisticiranu notu vašem izgledu.

Akcentujte vašu torbu

Unesite tračak boje u vašu odevnu kombinaciju, sa ovim jednostavnim rešenjem. Zavrnite svoju maramu oko ručke torbe, zatim zavežite višak krajeva u mašnu ili čvor za unapređeni izgled vaše omiljene torbe.

Nagoradite vaš rajf za kosu

Preklopite svilenu maramu na pola, uvucite ivice pod oštrim uglovima ka sredini i urolajte je. Napravite veliki čvor na sredini rajfa, i prekrijte ga opuštenim krajevima. Stavite rajf na glavu i zavežite ostatak materijala na potiljku ispod kose.

Nosite je umesto narukvice

Preklopite maramu u trougao, uvijte ga u tanku siluetu, obmotajte ga oko zgloba i fiksirajte ga čvorom.

Nosite je umesto kaiša

Ukoliko tražite efektan, a jednostavan način da akcentujete vaš blejzer, ovaj trik će vas oduševiti. Za postizanje ovog izgleda potrebna vam je marama većih dimenzija. Ivice marame postavite preko samih dugmića blejzera i zakopcajte ga. Maramu obavijte oko struka, uvucite je ispod obavijenog dela i ostavite je da ležerno pada sa strane.

Obmotajte je oko glave

Preklopite maramu na pola da biste napravili trougao, stavite trougao preko glave da prekrije gornji deo čela, ukrstite dva kraja ispod brade i zavežite u čvor na zadnjem delu vrata. Za ovaj skroman izgled najbolje je koristiti veliku svilenu maramu.

Nosite je ispod kragne košulje

Preklopite svilenu maramu u trougao, zatim je urolajte. Obmotajte je oko vrata, ukrstite krajeve pozadi i zavežite blagi čvor ispod brade. Podesite maramu tako da se čvor nalazi na sredini okovratnika, i pustite krajeve da ležerno vise.

Klasična bandana

Zavežite kosu u nisku punđu ili je pustite da visi na potiljku vrata. Preklopite maramu dijagonalno kako bi formirali trougao, i zavežite krajeve u čvor na zadnjem delu glave.

Foto: Promo, Instagram

Tekst: Natalija Kunić