Kaja Gerber odobrila: Chunky kaiševi ponovo u modi

Povratak retro stilova iz devedesetih i početka 2000-ih nije iznenađujuć, s obzirom na cikličnu prirodu mode. Od pantalona niskog struka do crop topova, videli smo sve, i često su to naše voljene slavne ličnosti i influenseri koji predvode preporod određenih stilova.

Kaiševi su bili sartorijalni dodatak odevnoj kulturi žena u poređenju sa muškarcima, počevši prvobitno sa istom praktičnom svrhom. U srednjem veku, žene bi na svoje kaiševe kačile stvari poput torbica i lepeza, slično kao što mi danas koristimo torbe. Kada su torbice postale popularne i moda se promenila sa bluzama i dugim suknjama, kaiševi su prešli iz potrebe u modni dodatak.

Kako su modni dizajneri počeli da eksperimentišu kreativnije sa kaiševima kao izrazom stila, ovaj aksesoar je evoluirao u raznolik niz stilova i modela. Jedan od izuzetnih primera bio je chunky kaiš.

Chunky kaiševi bili su prisutni u modi 80-ih i 90-ih, a zatim su svoj vrhunac dostigli 2000-ih godina sa prevelikim kopčama za kaiš. Sada doživljavaju veliki povratak. Nakon što je Kaja Gerber viđena tokom večernjeg izlaska sa chunky kaišem, došlo je vreme da i vi nabavite svoj.

Foto: Profimedia