Baselworld 2020 – Chanel predstavlja J12 X-Ray

Kako bi obeležio 20. godišnjicu J12, Chanel premijerno predstavlja ne jednu već dve epske verzije ikoničnog keramičkog sata.

Dok prvi ima upečatljivu dvobojnu keramičku futrolu, drugi je vrhunski J12 izrađen u potpunosti od čistog safira – J12 X-Ray je delikatan, ekstravagantan i nov.

Poput dijamanata, safir je takođe podložan drobljenju, pucanju ili lomljenju. Njegova svojstva su slična onima od keramike, materijala koji karakteriše model J12. Ne zaboravljajući svoju prošlost, J12 se oslobađa kodova boja koji su bili njegov trijumf. Prolazi kroz rendgenski snimak. Ukida crnu, prelazi belu i nadilazi boju odabirom transparentnosti.

Novi J12 X-Ray prikazuje svoje majstorstvo izrade sata od jedinstvenog safira koje nam omogućava da se divimo čistoći njegovih oblika.

Dimenzije širine 38 mm, kućište je izrađeno od jednog safirnog bloka, a na vrhu je beli zlatni set sa dijamantima. Slično tome, brojčanik je takođe safirni, opremljen belim zlatom. S druge strane, svi markeri su od dijamanti. Sa svakom komponentom prikazanom u dubini između 0,5 mm i 1 mm, sklapanje pokreta zahteva delikatnost, strpljenje i stručnost majstora kojima treba čitava nedelja za izradu. Prvi put u istoriji nastaje sat sa kaišem sastavljenim od veza isečenih od sirovih safira.

Kalibar 3.1 je namotan ručno sa svim svojim pokretnim delovima učvršćenim safirnim mostovima, što omogućava kretanje da se vidi sa prednje i zadnje strane. Svetlosni okvir je obložen dijamantima, ukupne težine 5,46 karata.

Kao ograničeno izdanje od samo 12 komada, sat  J12 X-Ray inicira novu eru u istoriji boja.

foto:Chanel

Chanel predstavlja J12 Paradoxe!