Vreme prolazi – samo najbolji opstaju

Vreme je jedina stvar u životu, koja je sasvim nepokolebljiva…

Koliko god da mu se opiremo, ono teče, ruši i krši sve pred sobom, često nas ostavljajući bez daha, teksta ili tla pod nogama. Ono nikada ne ide unazad, ne prašta izgubljene trenutke i propuštene šanse, ne daje nam dodatne prilike da ostvarimo prvi utisak, nadoknadimo propušteno. Vreme je moćno i snažno, odvažno i hrabro, sasvim nepokolebljivo i neizbežno, a svakog dana možemo biti svesni njegove moći.

Stvari koje su jednog dana bile popularne, već sutra su zaboravljene. Trenutak u kom ste oklevali da kažete „Volim te“, prošao je i otišao. Dvadeset četiri časa, odnosno jedan dan, neretko nisu dovoljno vremena da učinimo sve što želimo.

Kada se posvetimo stvarima u kojima uživamo, jedan dan može delovati kao jedna sekunda, dok je situacija sasvim drugačija ukoliko se radi o suprotnom stanju stvari. Svako vreme sa sobom donosi određene promene, koje se nama mogu dopasti ili ne, ali ipak, usred čitave te priče, postoje određene stvari su večne i dugotrajne.

U modi, to su klasični komadi, koji dobijaju na svojoj vrednosti što su stariji. Savršen primer je mala crna koktel haljina, karmin one idealne crvene boje ili biserna ogrlica koja se prenosi sa jedne generacije na drugu. U svetu automobila, to su oldtajmeri, večni klasici koji su bili pioniri svog vremena, prave inovacije i mašine koje su gazile kilometre puta do tada nezapamćenim brzinama.

U svetu časovničarstva, to su satovi koji su obeležje jedne ere ili dekade, odnosno oni koji su utabali put poput pravih ratnika svog doba. Iako su nam u današnje vreme dostupne brojne moderne tehnologije koje omogućavaju proizvodnju praktično bilo čega što nam padne na pamet, horološke kuće koje su ostavile svoj trag u svetu, ne odstupaju od svojih isprobanih recepata.

Iz godine u godinu, one lansiraju nove verzije svojih klasičnih modela, menjajući njihovu funkcionalnost, dok im forma i estetika ostaju iste. TAG Heuer brend je upravo to učinio predstavljajući specijalno izdanje svog čuvenog Carrera modela.

Novi TAG Heuer Carrera 160 Years Silver Limited Edition model, još jednom je obukao svoje odelo inspirisano šezdesetim godinama prošlog veka, prekrivši njime modernu tehnologiju i inovacije koje mu je donelo moderno doba. TAG Heuer Carrera linija sadrži jedan od najprefinjenijih hronografa slavnog brenda, predstavljajući nasleđe slavne časovničarske kuće i njen odvažni duh, koji odoleva vremenu koje prolazi.

Novo izdanje ovog klasičnog modela dobilo je kućište od nerđajućeg čelika, sa dizajnerskim akcentima koji ga čine vernim originalu, kao što su eterično elegantni brojčanik i polirani elementi. Nepogrešivi Carrera naziv i Heuer štit ištampani su na brojčaniku koji je zaštićen kupolastim safirnim kristalom, koji čitavoj priči daje retro primese, podsećajući nas na originalni Heuer Carrera model.

Specijalno izdanje TAG Heuer Carrera modela dobilo je vanvremenski kaiš od crne aligatorske kože, što je svakako doprinelo njegovom elegantnom izgledu, pogodnom za sve prilike. Pored toga, ovaj model je ograničen na 1860 komada, što je omaž godini u kojoj je Heuer brend osnovan, a to je akcentovano inskripcijama „One of 1860“ i „Limited Edition“.

Kako nam se čini, odvažna, inovativna i elegantna TAG Heuer Carrera kolekcija, koja je prvobitno bila namenjena vozačima, prošla je kroz značajnu evoluciju, ali je istovremeno očuvala svoju besprekornu reputaciju, odolevajući vremenu koje i sama meri.