Sakrijte postkarantinski višak ovim trikovima

Znate kako kažu da vam dobra odeća može u potpunosti ulepšati dan i podići samopouzdanje? Pa, istina je! Razmislite o tome: svi imamo onu haljinu zbog koje se osećamo seksi. I svi imamo one cipele zbog kojih želimo da se šepurimo ulicom. Ali ne možemo se osloniti samo na određene komade odeće. U danima u kojima se jednostavno ne osećate seksi i odeća u vašem ormanu vas čini nervoznima, možete se osloniti na naše stajling savete.

1. Uložite novac u odeću za oblikovanje tela

Do sada ste se verovatno već umorili od slušanja o Spanx-u i ostalim vrstama i markama steznika koji vam obećavaju da ćete izgledati vitkije, ali evo o čemu se radi: oni zaista deluju. U osnovi, odgovarajući steznik naglašava obline dok prikriva viškove na stomaku, bokovima…

2. Naučite lekciju o povezanosti između veličine i vitkosti

To znači da se držite podalje od stvari koje se duhovito povezuju sa turistima: kapri pantalone, dugi široki šortsevi ili bezoblične suknje ispod kolena.

Umesto toga, odlučite se za ravne, tamne farmerke koje se malo rastežu i dosežu tačno do vašeg zgloba ili centimetar ili dva ispod. One će vam izdužiti telo, posebno u kombinaciji sa štiklama, cipelama sa plutom(zbog kojih delujete viši). Gore obucite duže košulje, blejzere ili džempere koji nisu preveliki. Isto važi i za pantalone: Izaberite tamne boje (crna i tamnoplava su nasigurnije opcije) i krojeve bez nabora. Što se tiče suknji, uska suknja do kolena izdužuje, kao i suknje A kroja koje dosežu tačno iznad kolena.

3. Izaberite plitku obuću sa štiklama

Evo malog trika koji može promeniti način kupovine cipela: Plitka obuća izdužuje i noga postaje vizuelno vitkija kada nosite suknje, kratke pantalone, haljine… Dakle, poenta je da gornji deo obuće ne prelazi liniju prstiju. Ako uspete da pronađete par koji odgovara vašem tonu kože, tim bolje stvarate iluziju vitkih nogu.

Kad smo već kod cipela, potpetice – neka budu više od 5 cm – podižu telo i čine da odeća bolje pada, što daje vitkiji izgled. Potražite modele sa blago zašiljenim prednjim delom i tankim potpeticama. Naravno, ako ne možete da hodate u njima, preskočite potpetice – nema ničeg goreg nego nositi nešto što očigledno izaziva nelagodu.

4. Nosite sve crno

Korišćenje jedne boje za povećanje iluzije vitke linije najstariji je trik u knjizi trikova – i to sa dobrim razlogom: pomaže u stvaranju duge, vertikalne linije. Iako je nošenje crne od glave do pete najefikasnija – i uvek najprefinjenija – opcija, i druge tamnije nijanse dobro funkcionišu, poput mornarske, bordo i tamnozelene boje. Držite se dalje od svetlih nijansi poput bež.

5. Ne odbacujte maksi suknje

Uobičajeni je mit da žene sa naglašenim oblinama jednostavno ne mogu da nose suknje i haljine, ali srećom, to je potpuno pogrešno. Zapravo, dobro krojena maksi suknja vam može dati vitkiji izgled.

Izaberite čvrste materijale i dužinu do članaka, jer će stvoriti dugačku, vertikalnu liniju (izbacite bilo šta sa naborima, glomaznim džepovima, debelim elastičnim pojasevima ili previše slojeva). Gore obavezno obucite komad odeće tamne boje.

Takođe, uverite se da je suknja dugačka ali da ne možete da se spotaknete i  dodajte par visokih štikli ili potpetica.

7. Recite „Da“ dubokim farmerkama

Duboke pantalone, ako se pravilno nose, mogu prevariti oko tako što će vam izdužiti donji deo tela. Najviše izdužuju farmerke sa visokim strukom sa malo dodatnog elastičnog materijala za zatezanje i olakšavanje kretanja.

Obavezno se pobrinite da visok struk bude vidljiv uvlačenjem bluze, majice ili košulje unutra. Ne birajte odeću sa veoma visokim strukom koja se zakopčava.

8. Upoznajte vertikalne pruge

Drugi najstariji trik u knjizi: vertikalne pruge čine da izgledate duže. I kada već pričamo o prugama, ustaljeno je mišljenje da vas horizontalne linije mogu učiniti širim. Da, uska haljina sa vodoravnim linijama možda će biti malo teže prilagodljiva zaobljenoj figuri, ali stvari poput lagane košulje sa horizontalnim prugama u kombinaciji sa tamnim pantalonama stoje lepo gotovo svakome.

9. Tanki kaiševi

Da biste izgledali vitkije, široke haljine i tunike sa uskim kaiševima pomažu vam da definišete svoj prirodni struk na najbolji mogući način. Debeli kaiš, međutim, može vas prepoloviti, što može dovesti do toga da izgledate zdepasto.

10. Istaknite prednosti svetlim bojama

Ako ne želite da nosite sve crno, pokušajte da maskirate svoja problematična mesta odećom tamne boje. Niste oduševljeni nogama, ali volite gornji deo tela? Maskirajte ih dobro uklopljenim crnim pantalonama ili suknjom i dodajte bluzu svetle boje.

Da biste sakrili ruke, trup ili bokove, odaberite crni blejzer po meri i istaknite sjajne noge parom šarenih pantalona, farmerkama u boji ili kratkom suknjom.

11. Kupite novi grudnjak

Da li ste znali da preko 80 posto žena nosi grudnjake pogrešne veličine? Istina je, i može učiniti da izgledate deblje zbog opuštenih dojki. Kada između pojasa i grudi ima odgovarajućeg prostora, izgledate mršavije. Rešenje? Krenite u najbližu prodavnicu donjeg rublja i zatražite pomoć prodavca ili naučite sami kako da odaberete pravu veličinu grudnjaka.

12. Lažni ten

Suptilni sjaj čini veliku razliku kada je reč o vitkom izgledu. Lagano prskanje spreja za samopotamnjivanje može učiniti da vaše noge, ruke, ramena i vrat izgledaju kao posle odmora na moru, kao i lagano nanošenje bronzera na obraze, čelo i nos.