grazia

PROMO

Po svetskim standardima: Stigao je najbolji priručnik za pedikir na domaćem tržištu

Samo ako posvećeno i ozbiljno pristupimo temi dobićemo uslugu visokog kvaliteta.

Princip kojim se vodio Zlatko Tenšak kada je radio na stvaranju ovog važnog priručnika, zasnovan je na želji i ambiciji da se edukacijom podigne opšti standard i kvalitet usluge medicinskog pedikira, shvativši da na domaćem tržištu ovakvog priručnika nema.

Kao neko ko se poljem medicine bavio na studijama, te kao uspešan preduzetnik porodične firme koja se već 32 godine bavi proizvodnjom i distribucijom medicinskih proizvoda, pratećih pomagala i kozmetike, ali i kao vrhunski poznavalac teme medicinskog pedikira (autor je pohađao brojne međunarodne radionice i kurseve, sticavši tako znanja o medicinskom pedikiru kao i podologiji. Uz to, svakodnevno se upoznavao sa stručnom literaturom, radom poznatih svetskih podologa i njihovim praksama) Zlatko Tenšek se i te kako može smatrati autoritetom iz oblasti znanja o medicinskom pedikiru.

Zašto se opredelio za ozbiljno posvećivanje ovoj temi u vidu stručnog priručnika, autor je vrlo jasno obrazložio.

"Nakon što sam uvideo kako je pedikir u Hrvatskoj, od same edukacije do kvaliteta usluge namenjene krajnjem korisniku - definitivno zapušten i neprimeren vremenu u kojem živimo, doneo sam dve odluke. Prva je bila da otvorim sopstveni salon za pedikir u kome će poslovanje i edukacija zaposlenih biti organizovana na savremen i kvalitetan način, što sam i realizovao 2001. godine. Druga odluka bila je da nakon nekog vremena napravim sveobuhvatan priručnik koji bi bio na raspolaganju mladim pedikerima, te im time omogućim da na sopstvenom jeziku dobiju informacije potrebne za kvalitetan rad. Ovo sam uspeo da realizujem dve decenije kasnije, 2022. godine."

Uzevši u obzir činjenicu da su stopala najopterećeniji deo tela - svakoga dana u proseku napravimo između 8.000 i 10.000 koraka, te da je medicinski pedikir tretman koji je izuzetno ozbiljan, pomažući da se reše vrlo bolni i neprijatni problemi poput kurjih očiju, gljivica na noktima i koži, kao i različitih infekcija, pristupanje medicinskom pedikiru na visokom nivou sa stručne strane, priručnik je koji će ostaviti nezanemarljivu zaostavštinu iz ove oblasti.

Kada uzmemo u obzir i neizostavnu činjenicu kakvim sve boljitcima doprinosi estetski pedikir (prevencija infekcija, poboljšanje cirkulacije, smanjenje bola u leđima, poboljšanje zdravlja noktiju…) jasno je kakvu tek onda važnnu ulogu u zdravlju čoveka poseduje pravilna nega stopala, a koliko značajnu ulogu zapravo ima medicinski pedikir.

“Kada većina pedikera usvoji tehnike, znanja i pravila sprovođenja prakse pedikira kao medicinske struke, ona će se sama profilisati kao medicinski pedikir. Postaće definisana oblast sa standardizovanim kriterijumima kvaliteta i pravilima sprovođenja usluge. Time naravno, sa scene neće nestati standardni pedikir. On će se i dalje sprovoditi u salonima medicinskog pedikira, kao i u svim pedikerskim, kozmetičkim, frizerskim i ostalim salonima, ali prema jasnim kriterijumima koji se odnose na estetske tretmane stopala”, objasnio je Zlatko Tenšak, autor knjige “Medicinski pedikir”.

Šta možete očekivati u ovom priručniku:

Priručnik “Medicinski pedikir” namijenjen je pedikerima i kozmetičarima koji imaju želju i ambiciju za nadogradnjom svojih znanja i veština, kao i svima ostalima koji medicinskim pedikirom žele da se bave na savremen, stručan i zdravstveno siguran način, primeren standardima 21. veka.

Nastao je iz nedostatka domaće literature na temu medicinskog pedikira, te iz želje da se standardi usluge ovakve vrste pedikira značajno unaprede.

Zadatak mu je da pruži niz bitnih informacija o tome kako provesti pravilnu pripremu zaposlenih, prostorija i instrumenata za rad, kako prepoznati i definisati problem na stopalu, te kako ga pravilno, stručno i efikasno tretirati primenom svih dostupnih pomagala - od instrumenata do kozmetike i lekova.

U priručniku se takođe nalazi značajan broj protokola popraćenih bogatom foto-dokumentacijom (preko 600 fotografija i ilustracija) koja detaljno opisuje postupke kojima se već više od 20 godina u salonu 'Medi Ped', uspešno rešavaju problemi sa stopalima klijenata.

Zlatko Tenšak će srpskoj publici predstaviti svoju knjigu na 37. Sajmu i kongresu kozmetike, "Dodir Pariza", 8. oktobra u 14 časova. 

Za više informacija, kao i mogućnost poručivanja knjige, posetite mediplussrb.com ili pozovite 021/674 11 44.

Tekst: Promo

Foto: Pexels

Pročitajte još

Povezane teme

PROMO

Ove sezone ovako nosimo glamur!

Bliži nam se period u kome stajling može da vas učini modom zvezdom!

PROMO

Roman Olivere Zulović „Priručnik za solidan život“ predstavljen novosadskoj publici

Roman „Priručnik za solidan život“ Olivere Zulović, uvek aktuelna priča o dečijem pogledu na svet odraslih i odrastanje uopšte, predstavljen je sinoć novosadskoj publici u prisustv...

PROMO

Nezaboravna porodična zabava: Noć veštica u SC Stadion

Popularan praznik Noć veštica kako kod odraslih tako i kod najmlađih, kojima ovaj praznik donosi najviše radosti ove godine obeležavamo 29. i 30. oktobra u SC Stadion.

PROMO

Ova 3 jesenja mirisa mirišu na magični Orijent

Bogata i senzualna kombinacija nota ono je što ovu vrstu parfema jasno izdvaja od ostalih koji se mogu naći na tržištu.

PROMO

Stadion Šoping Centar: Zajedno protiv raka dojke

Posetite nas u šoping centru Stadionu u subotu 22. oktobra od 10 časova na nivou 0.

PROMO

H&M Move i Zlatan Ibrahimović zajedno pokreću svet

H&M Move sa velikim zadovoljstvom najavljuje dolazak Zlatana Ibrahimovića u svoj tim. Poznati švedski fudbaler pridružiće se brendu u proleće 2023. kako bi zajedno pokrenuli svet i...

PROMO

PRAVO U SRCE GRADA: Rajićeva SC slavi 5. rođendan!

Pridružite se humanitarnoj izložbi modnih fotografija u samom srcu grada ovog septembra.

PROMO

Nova Jenny Fairy kolekcija podiže modni ulog!

"Caliente, Caliente" je španski ritam koji obećava zaista vrelu jesenju sezonu. Ove jeseni ćemo plesati uz note Jenny Fairy Records kampanje, koje će nas odvesti na modno putova...

PROMO

Beograd postao bogatiji za još jedno delo ulične umetnosti

Mural posvećen teškoj astmi privlači znatiželjne poglede prolaznika.

PROMO

Poslednji dani astronomskih popusta u Promenadi!

Back to school šoping dani stižu u Promenadu od 27. do 31. avgusta!

PROMO

Nedelja 28. avgust dan je posebnih popusta u Stadionu!

Letnji raspust se polako bliži kraju i puni lepih utisaka krećemo u novu školsku godinu.

PROMO

Poklanjamo vam anti-age uređaj za kožu: Fenomenalni FOREO BEAR!

Zahvaljujući FOREO BEAR uređaju, preskupi anti-age tretmani postaju stvar prošlosti.

PROMO

Pravila nagradnog konkursa: FOREO BEAR

Učestvujte u nagrađivanju i osvojite fenomenalan FOREO BEAR!

PROMO

Iskoristite neverovatne popuste na proizvode za negu kose u svim Lilly drogerijama

Lilly Drogerie su za svoje verne potrošače pripremile još jedno iznenađenje! Popust do čak 30 odsto na sve proizvode za negu kose i to u periodu od 08. do 21. avgusta.

PROMO

Novi letnji parfem Nine Ricci sadrži 92% prirodnih sastojaka

Mirisna kompozicija se otvara citrusnim i voćnim notama jabuke Granny Smith i italijanskog limuna...