Pronašli smo za vas superiornu zaštitu od sunca koja pruža ujednačen ten i manje fleka

Mnoge od nas znaju kako su fleke od sunca uporan problem, ali savremene tehnologije u kozmetičkoj industriji pomogle su nam da se sa lakoćom rešimo i ovog problema.

Da biste znali da pronađete pravo rešenje za bilo koji problem, važno je da znate uzrok njegovog nastanka. To je bila logična misao kojom smo se vodili u potrazi za  kvalitetnim i adekvatnim proizvodima koji će nam pomoći u želji da pobedimo jedan od izazova hiperpigmentacije.

Fleke na licu češća su pojava no što se to na prvi pogled čini, a razlozi za nastajanje ove, pre svega dosadne i uporne pojave, mogu biti brojni. Jedan od njih je zapravo na prvi pogled najbanalniji, onaj koga verovatno niste ni svesni, dok tražite odgovore negde drugde – a, to je nezaštićeno izlaganje suncu.

Iako nisu opasne, hiperpigmentacije mogu biti prilično tvrdoglave. Ne tako davno ova stanje kože rešavala su se kozmetičkim, pa čak i kliničkim tretmanima, koji su po pravilu dolazali u paru sa visokom cenom.

Međutim, to je sada iza nas. Zahvaljujući napretku nauke, te inovacijama na polju kozmetičke industrije imamo priliku da bez prevelikog ulaganja i nekad neophodnog lekarskog recepta, sami pronađemo odgovarajuću negu za naše lice, uz pomoć koje će se vidljivost hiperpigmentacije značajno smanjiti.

U potrazi za sastojkom koji daje nаjbolje i nаjznаčаjnije efekte u smаnjenju hiperpigmentacija i sprečаvаnju njihovog ponovnog pojаvljivаnja, naišli smo tako na podatak da je istraživački centar poznatog brenda Eucerin® tokom desetogodišnjeg istraživanja testirao oko 50 000 supstanci.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Eucerin (@eucerin_srbija)

Kao najefikasniji sastojak, koji klinički i dermatološki dokazano umanjuje tamne mrlje i sprečava njihovo ponovno pojavljivanje, pokazao se tiamidol. U pitanju je jedinstvena supstanca koja deluje na uzrok, a ne na posledicu – smanjuje proizvodnju melanina tačno na mestima gde se hiperpigmentacije pojavljuju.

I to je upravo ono što nam je trebalo, o čemu smo govorili na početku ovog teksta. Ukoliko pronađemo uzrok i posvetimo se rešavanju problema njegovog nastanka, mnogo su veće šanse da ćemo serešiti I glavnog problema.

Osnovu formulicaije preparata Eucerin®Anti-Pigment linije i Eucerin® Pigment Control preparata za zaštitu od sunca čini Eucerin® patentirani ®Thiamidol. Zahvaljujući tome redovna nega i zaštita preparatima iz ovih linija umanjuje tamne mrlje na koži i sprečava njihovo ponovno pojavljivanje.

Važno je i kako koristite ove proizvode, te naravno provereno iskustvo, a svoje iskustvo podelila je Aida Alilović-Jokanović TV voditeljka i dizajnerka.

„Moja dnevna rutina borbe protiv hiperpigmentacija podrazumevala je kombinaciju svih preparata iz Eucerin®Anti-Pigment linije uz poštovanje preporuke da ih tokom dana nanosim maksimalno četiri puta. Ujutru sam koristila dnevnu kremu i korektor. Uveče serum i noćnu kremu. Serum sadrži i hijaluronsku kiselinu, tako da sam istovremeno imala i anti-age negu. Rezultate sam videla već posle dve nedelje. Tokom proleća i leta uključila sam Eucerin® preparate za zaštitu od sunca specijalno namenjene umanjenju hiperpigmentacija i moj ten je izgledao sve bolje,“ obrazložila je Aida, koja je nakon spontanog deljenja iskustva koje je imala u borbi sa flekama na licu postala zaštitno lice Eucerin®Anti-Pigment linije na svetskom niovu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Eucerin (@eucerin_srbija)

Kada je zaštita od sunca kože sklone hiperpignmentacijama u pitanju, baš kako kaže Aida, dolazak proleća momenat je da u svoju jutarnju rutinu obavezno uvedete preparate sa visokom zaštitom od sunca.

Od ovog proleća, ta rutina doneće vam još više zadovoljstva i samopouzdanja jer novi Eucerin® Pigment Control Tonirani Fluidi za zaštitu od sunca SPF 50+ osim što pomažu u prevenciji nastanka hiperpigmentacija izazvanih suncem, poseduju i pigmente koji pružaju ujednačen izgled vašem tenu i pokrivaju fleke. Tonovi svetlije i tamnije nijanse razvijeni su u saradnji sa profesionalnim šminkerima, a vaše je samo da izaberete koji odgovara prirodnom tonu vaše kože i kažete zbogom tečnim puderima, ali i flekama od sunca!

Superiorna zaštita od sunca koju pruža Eucerin® Pigment Control Tonirani Fluid za zaštitu od sunca SPF 50+ podrazumeva fizičku i biološku zaštitu od posledica dejstva vidljive svetlosti visoke energije poznate pod skraćenicom HEVIS (High Energy Visible LIght), za koju je dokazano da moze da izazove pojavu hiperpigmentacija i prevremeno starenje koze.

Pravilna nega sa provernim proizvodima vaše je rešenje ovog dosadnog problema, kome se sada može stati sa mnogo značajnim i efektnijim rezultatima. Eucerin® je u sezoni pred nama ponudio možda i najbolje rešenje na tržištu, a mi mu sa razlogom verujemo.

Tekst: Promo/Maja Bunčić
Foto: Promo