Protiv fleka na licu: 3 ključna sastojka koje sadrži svaki kvalitetan proizvod

Mnogo proizvodi se bore protiv problema hiperpigmentacije, samo određeni sadrže ovu jedinstvenu kombinaciju.

Bilo da je u pitanju reakcija na sunce ili neko drugo, posebno stanje kože, uzrok koji nastaje iznutra – poput hormona ili nešto prilično banalno kao što je upala na koži izazvana aknama ili kozmetičkim tretmanom,važno je da znate kako je hiperpigmentacija češća pojava no što se to možda čini.

Jednostavniji naziv za hiperpigmentaciju, tačnije za ovo stanje kože, jesu tamne mrlje ili fleke na koži.

Tamne mrlje na licu mogu biti uslovljene i genetskim faktorom, ali za najčešće uzroke su ipak zaslužni eksterni faktori. Razlog zašto je ovo stanje kože češće nego inače jeste način života koji se sa godinama menja, kao i veća zagađenost i jačina UV zraka.

Nepravilna nega, nedostatak hidratacije iznutra i spolja, česta izloženost suncu bez adekvatne zaštite, stres, nezdrav način života (konzumirajne alkola, nikotina, nepravilna ishrana), sve ovo takođe mogu biti uzročnici promena na koži.

Izreka da je naša koža ogledalo zdravlja našeg organizma, ima i te kako udela u stvarnom stanju stvari.

Ali šta nam je činiti kada je kasno za sprečavanje izmenjenog stanja kože i hiperpigmentacija pokazuje prve tragove na našem licu ili se sa njom borimo već godinama?

Onda je važnost odabira odgovarajućeg proizvoda za tretiranje ovog stanja od presudnog značaja.

Iako na tržištu sada već postoji čitav niz proizvoda koji se uspešno bore protiv hiperpigmentacije, stručnjaci kažu da je izuzetno važno da izaberete one koji poseduju nekoliko ključnih faktora koji stvarno rade, a da pritom neće biti opasni po vašu kožu i izazvati iritaciju.

Iz tog razloga mi smo odabrali Vichy Liftactiv B3 dark spots serum, pored onog koji nam je uvek na prvom mestu, a to je da je u pitanju brend kome verujemo, koji garantuje kvalitet i koji drži zlatni standard kada su u pitanju brojni proizvodi iz širokog spektra ponude ovog kultnog brenda, a koji je prisutan na tržištu već skoro čitav vek.

Još jedna stavka koja nam je važna pri odabiru odgovarajućeg proizvoda za negu lica i tretiranje određenih stanja, jeste svakako njegova efikasnost.

Kliničke studije sprovedene na 44 žene dokazale su da nakon svega dva meseca korišćenja Vichy Liftactiv B3 dark spots seruma,  da je vrednost smanjenja inetnziteta obojenosti fleka do 71%.

Ono što nam je posebno omiljeno kod Vichy Liftactiv B3 dark spots seruma,  jeste da njegovi sastojci takođe neguju kožu, poseduje nemasnu teksturu koja se brzo upija, kao i anti-age sastojke.

Istraživanja su pokazala da niacinamid može pomoći da tamne mrlje na koži izblede. Preko 2.000 naučnih studija objavljeno je na temu kako niacinamid sprečava hiperpigmentaciju, ovo jedinjenje pomaže koži da  samo nakon šest nedelja upotrebe ona izgleda značajno svetlije. Ovaj sastojak takođe podstiče proizvodnju ceramida i elastina, koji su vitalne komponente barijere u koži, pomažući u jačaju prirodne strukture samog tena. Takođe, B3 sastojak pomaže i u većoj hidriranosti a vodeća je komponenta Vichy Liftactiv B3 dark spots seruma.

Pirinčani proteini

Hidrolizovani pirinčani proteini koji se mogu naći u Vichy Liftactiv B3 dark spots serumu, povećavaju zadržavanje vlage stvarajući hidratantniju i elestičniju površinu. Ovaj sastojak efikasan je antiiritant, što je od presudne važnosti ukoliko koristite proizvod sa posebnim svojstvima, posebno onim specijalizovanim za otklanjanje specifičnih stanja kože. U pitanju je vrsta proteina koja pomaže da trag na koži ne bude lepljiv, već gladak, bogat aminokiselinama koje su hranljive, ali i blage. Ove aminokiseline povezuju vodu i pomažu boljoj hidriranosti. Ipak možda najvažnija uloga pririnčanih proteina u proizvodu, koji sadrži Vichy Liftactiv B3 dark spots serum, jeste poboljšanje boljeg prodiranja svih aktivnih sastojaka, a rezultat je brža efikasnost.

Glikolna kiselina

U pitanju je potpuno prirodno jedinjenje iz A.H.A. (alfra hidrokisi kiselina) koje su prirodnog porekla, a nalaze se u Vichy Liftactiv B3 dark spots seruma. Glikolna kiselina je zahvaljujući ovom jedinjenju praktično svemoćna, ona je efikasna u borbi protiv najrazličitijih pigmentacija kože. Aktivno se koristi protiv više od čak deset dermatoloških problema na koži. Zato je važan sastojak Vichy proizvoda za negu kože lica, a vodeći sastojak u Vichy Liftactiv B3 dark spots serumu, Ova kiselina deluje poput pilinga tamnih fleka na koži, čini je glađom zahvaljujući efektu pilinga, ubrzava obnavljanje ćelija i podstiče proizvodnju kolagena.

Tekst: Maja Bunčić

Foto: Promo