grazia

Umetnost

Marina Abramović osvaja internet - PONOVO

Ako vam se čini da je Marina Abramović ovih dana svuda, samo sačekajte da sledeći put posetite WeTransfer kada treba da pošaljete neke datoteke kolegi.

Platforma za razmenu datoteka WeTransfer objavila je da se udružila sa umetnicom performansa za jednogodišnje mrežne programe predstavljene kroz njenu uredničku stranicu WePresent.

"Digitalnu manifestaciju“ Abramović će, prema saopštenju kompanije, od ovog leta moći da vidi 70 miliona ljudi širom sveta. U izjavi, Abramović je nazvala svoju metodu „istraživanje prisustva u vremenu i prostoru, u godini u kojoj povezivanje sa samim sobom nikad nije bilo važnije“

„Nadam se da će svi učestvovati i zahvalna sam WeTransfer-u što mi je pružio priliku da podelim svoj 'metod' sa svima vama“, nastavila je.

Za prvi deo saradnje, Abramović će predstaviti WePresent’s Guest Curator Series. Odabrala je pet umetnika koji nastupaju širom sveta - Ana Prvački (Srbija), Mauricio Ianes (Brazil), Janis Papas (Grčka), Terens Koh (Kanada) i Regina Hose Galindo (Gvatemala). Njihova dela su već istaknuta na platformi WePresent.

„Otkako je pandemija zavladala prošle godine, digitalno carstvo ima neprocenjivu vrednost za očuvanje umetnosti“, rekla je Holi Frejzer, glavna urednica WePresent-a, u zasebnoj izjavi. „Naša nova serija kustosa gostiju nastavlja WePresent-ovo digitalno pokroviteljstvo, jer tražimo afirmisane umetnike u svom polju da istaknu talente u nastajanju.

„Verujemo da je ovo od vitalnog značaja u svetu gde umetnost treba podršku nakon neviđenog, izazovnog perioda. Nadamo se da će se mnogi osećati inspirisani nasleđem Marine Abramović i ceniti moć tehnologije i digitalnog dizajna u stvaranju novih umetničkih iskustava“, rekla je Holi Frejzer.

Sa partnerstvom, Abramović se pridružuje dugoj listi zapaženih kreativaca koji su sarađivali sa WeTransferom, uključujući Bjork, Solanž Nouls i Tajler Mičel.  

foto:artnet.com

Pročitajte još

Povezane teme

Film

Areta Frenklin: Glas za "Respect"

Igrani film o Areti Frenklin je stigao, a sama kraljica soula je, malo pred kraj, odabrala glumicu koja će je igrati. Da li je bila u pravu?

Film

Misija plavuše sa Harvarda: Kako je Riz Viterspun ponela titulu najbogatije i najmoćnije glumice

Riz Viterspun je majstor da napravi dobro iz loših okolnosti, što joj je donelo Forbsovu titulu najbogatije i najmoćnije glumice u filmskoj industriji.

Film

Nova serija Gvinet Paltrou: Kako do kvalitetnijeg seksualnog života parova svih uzrasta?

Premijera je večeras, a u serijalu od šest epizoda moći ćete da vidite primenjive savete o erotskom zdravlju do kojeg glumica izuzetno drži.

Film

Dugoočekivani film Dina stigao u CineStar bioskope!

Specijalna projekcija kultnog filma privukla poznate u CineStar 4DX Beograd.

Film

25 najseksi filmova svih vremena

Spremite se za zagrevanje!

Muzika

Ovaj album želimo da slušamo tokom jeseni!

Od upečatljivih, urbanih pop ritmova do prodornih i emotivno upečatljivih balada, novi album "Four Seasons of Love" čini savršenu playlistu ove jeseni.

Film

Nikada veća sličnost sa Lejdi Di: Nova glumica u hit seriji "Kruna" neverovatno liči na princezu Dajanu

Prve fotografije sa snimanja pokazuju zapanjujuću sličnost glumice Elizabet Debicki sa voljenom princezom.

Film

15 najboljih romantičnih filmova svih vremena koje ćemo gledati ovog vikenda

Širok spektar najboljih romantičnih filmova svih vremena.

Muzika

Otkrivamo: Sve što znamo o povratku Adel na muzičku scenu

Šta se krije iza najave novog singla "Easy on me"?

Film

Sara Džesika Parker otkrila kada će se emitovati nove epizode "Seks i grada"

Nismo mogli, a da se ne zapitamo kada će nove epizode biti emitovane.

Film

Ursula Andres, Famke Jansen, Hali Beri: Koja vam je omiljena Bondova devojka?

Čime se Džejms Bond može pohvaliti osim lepim automobilima? Lepim ženama!