grazia

Umetnost

Marina Abramović osvaja internet - PONOVO

Ako vam se čini da je Marina Abramović ovih dana svuda, samo sačekajte da sledeći put posetite WeTransfer kada treba da pošaljete neke datoteke kolegi.

Platforma za razmenu datoteka WeTransfer objavila je da se udružila sa umetnicom performansa za jednogodišnje mrežne programe predstavljene kroz njenu uredničku stranicu WePresent.

"Digitalnu manifestaciju“ Abramović će, prema saopštenju kompanije, od ovog leta moći da vidi 70 miliona ljudi širom sveta. U izjavi, Abramović je nazvala svoju metodu „istraživanje prisustva u vremenu i prostoru, u godini u kojoj povezivanje sa samim sobom nikad nije bilo važnije“

„Nadam se da će svi učestvovati i zahvalna sam WeTransfer-u što mi je pružio priliku da podelim svoj 'metod' sa svima vama“, nastavila je.

Za prvi deo saradnje, Abramović će predstaviti WePresent’s Guest Curator Series. Odabrala je pet umetnika koji nastupaju širom sveta - Ana Prvački (Srbija), Mauricio Ianes (Brazil), Janis Papas (Grčka), Terens Koh (Kanada) i Regina Hose Galindo (Gvatemala). Njihova dela su već istaknuta na platformi WePresent.

„Otkako je pandemija zavladala prošle godine, digitalno carstvo ima neprocenjivu vrednost za očuvanje umetnosti“, rekla je Holi Frejzer, glavna urednica WePresent-a, u zasebnoj izjavi. „Naša nova serija kustosa gostiju nastavlja WePresent-ovo digitalno pokroviteljstvo, jer tražimo afirmisane umetnike u svom polju da istaknu talente u nastajanju.

„Verujemo da je ovo od vitalnog značaja u svetu gde umetnost treba podršku nakon neviđenog, izazovnog perioda. Nadamo se da će se mnogi osećati inspirisani nasleđem Marine Abramović i ceniti moć tehnologije i digitalnog dizajna u stvaranju novih umetničkih iskustava“, rekla je Holi Frejzer.

Sa partnerstvom, Abramović se pridružuje dugoj listi zapaženih kreativaca koji su sarađivali sa WeTransferom, uključujući Bjork, Solanž Nouls i Tajler Mičel.  

foto:artnet.com

Pročitajte još

Povezane teme

Film

Nakon 35 godina film "Prljavi ples" dobija nastavak

U drugom delu kultnog filma igraće i Dženifer Grej.

Film

Ko je nova devojka Džejsona Momoe? Zgodna Eiza već je "šetala" poznate momke.

Nakon što se rastao od Lise Bone, sa kojom ima dvoje dece, glumac uživa u novoj ljubavi.

Film

Glumici se toliko dopao porođaj da je rešila da postane dula

Amanda Sejfrid otkrila je da je rođenje deteta bilo nešto najbolje što joj se dogodilo u životu.

Film

Oskarovci žive duže?

Prema jednom istraživanju dobitnici Oskara, koji su danas živi, dočekaće 81. godinu, dok njihove kolege, bez prestižne nagrade, žive oko 5 godina manje.

Film

Kako je izgledala veza Džonija Depa i Amber Herd

Predstavljamo timeline odnosa dvoje glumaca koji se danas sude za porodično nasilje.

Film

Izlazak na večeru: Džoan Kolins zanosna u 89. godini

Glumica je sa suprugom večerala u losanđeleskom restoranu.

Film

Srećan 48 rođendan, Penelope Kruz!

Glumica koju trenutno gledamo u filmu "Specijalna projekcija" slavi 48. rođendan.

Film

“Muška” serija koju obožavaju i žene vraća se na male ekrane

Ukoliko tragate za novim serijalima koje ćete “bindžovati” u slobodno vreme, savetujemo vam da ovom obavezno date šansu.

Film

Juan Makgregor ponovo stao na ludi kamen

Glumac se oženio koleginicom, sa kojom je prošle godine dobio sina.