Letnja prodajna izložba “Summertime” lokalnih umetnika

U subotu, 9. septembra od 17 do 19 časova održaće se finisaž izložbe „Summertime” u Galeriji DOTS na Donjem Dorćolu. Publika će tom prilikom imati mogućnost da kupi izložene radove i na taj način podrži programe pomoći kojima se bavi Fondacija DOTS.

Letnja prodajna izložba “Summertime” predstavlja lokalne umetnika sa prethodne dve izložbe “Afternature” i “Povezivanje budućnosti” na kojima su pored holandskih umetnika izlagali Slavica Dragosavac, Nataša Kokić i Stevan Kojić i četiri mlada umetnika ― Bogdan Djukanović, Lena Milovanović, Lazar Stojić i Vanja Subotić.

Fondacija DOTS, osnivač istoimene galerije, već dve godine sprovodi “Young Art” program koji se bavi podsticanjem, promovisanjem i finansiranje stvaralaštva mladih umetnika, a ujedno angažuje stručne kadrove za edukaciju da bi pomogla deci bez roditeljskog staranja u Dečijem selu „Dr Milorad Pavlović” u Sremskoj Kamenici u savladavanju važnih veština i znanja ― koje će im omogućiti kvalitetniju društvenu integraciju, školovanje i profesionalni napredak nakon punoletstva.

Autor fotografija: DOTS Galerija