grazia

Zodijak

Vikend horoskop: 2. i 3. oktobar

OVAN:

Od ovog vikenda očekujete zabavu i ne prihvatate ništa manje od toga. Budite u ulozi organizatora okupljanja na koji ćete pozvati samo one ljude koji su vama dragi. Odvojite vreme i za vašu drugu polovinu ili za osobu koja u vama budi leptiriće u stomaku. Malo romantike neće naškoditi vašoj reputaciji, zato odbacite stidljivost i uživajte u povoljnoj energiji ovog vikenda. Aktivirajte se i utrošite nešto vremena i na aktivnosti koje prijaju svim vašim čulima.

BIK:

Odmor je ono za čime vapi vaša psiha i vaše fizičko telo. Ako se osećate da bi vam više prijalo da budete ušuškani u svom domu i da ne izlazite iz pidžame, onda to i učinite. Otvoren razgovor sa nekim od ukućana donosi više razumevanja nego što biste to i očekivali, zato se oslonite na bliske ljude koji su spremni da vam čuvaju leđa. Vaše polje ljubavi zahteva da dobro promislite o svim činiocima pre nego što donesete bilo kakvu odluku. 

BLIZANCI:

Ovog vikenda je izvanredan trenutak da se opustite i posmatrate život sa izvesnom dozom nonšalancije, i ukoliko ste tome skloni, poklonite deo svog vremena i energije lokalnoj zajednici i razvijanju odnosa sa svojim komšijma. Ipak, tokom petka energija može biti nešto teža nego obično. To može biti povoljan trenutak da sagledate sve potencijalne prepreke i ograničenja koji stoje između vas i ostvarenja vaših ciljeva. Kasnije će se nebo "razbistriti" i doneti povoljan talas koji može razdrmati romantične odnose.

Pročitajte još i: Mesečni horoskop za oktobar 2021.

RAK:

Narednih nekoliko dana mogu biti izuzetno blagonakloni prema vama, ukoliko se posvetite introspekciji i razvoju vaših zapostavljenih i suptilnijih talenata. To se odnositi i na vaš romantični život, te biste mogli preispitati unutrašnju dinamiku svog ljubavnog, i drugih intimnih odnosa. Možda je potrebno promeniti način na koji se ophodite sa svojm bližnjima, ili obrnuto, što se najbolje postiže iskrenim razgovorom  Ukoliko dobro odradite taj deo posla, ostatak vikenda ćete se osetiti osveženima i rasterećenima.

LAV:

Ovaj vikend je idealan za autentično izražavanje raskošne prirode Lava. Isprva možete doživeti poteškoće u saradnji i povezivanju sa drugima, ali to je samo uvod za ono što sledi – kosmičko razvedravanje koje predstoji pružiće plodno tle za vašu reč, delo, a time i ostvarenje sitnijih ciljeva, kao i poboljšavanje odnosa sa ljudima u vašem okruženju. Imaćete priliku da se zbližite sa porodicom, prijateljima, širom zajednicom, a možda i zalečite neke od pukotina u tim odnosima.

DEVICA:

Dovoljno ste radili i binuli za druge. Posvetite ovaj vikend sebi i svom blagostanju, po mogućstvu sami sa sobom. Posvetite vreme obnavljanju svoje životne energije i oporavku od svakodnevnog fizičkog i mentalnog stresa. Ovo može biti blagonaklon period za razvoj talenata, a posebno za povezivanje sa sopstvenim osećajem za duhovno. Ovo je pravi trenutak da razgovarate sa svojim partnerom o osećanjima, izazovima i promenama koje se moraju prihvatiti.

Pročitajte još: Astro prognozu za ovu nedelju možete pročitati u našoj redovnoj astro rubrici na linku, tu vas čekaju i dnevni, mesečni i godišnji horoskop, koji je za vas pripremila naša astrološkinja Gordana Antić.

VAGA:

Za Vage, predstojeći vikend je pravo vreme za rad sa ljudima, bilo da su to partneri, prijatelji, porodica, ili šira zajednica. Isprva, teška atmosfera koju možete osetiti tokom petka će izneti na videlo blokade u kreativnosti i na romantičnom planu, da bi ste nakon toga dobili jaku potrebu da se izrazite, a nebo vam je dalo vetar u leđa da to i učinite, što će vam pomoći da oslobodite svoja potisnuta osećanja. Ovo, kao i veoma blagonaklona slika na nebu će vama i vašim bližnjima pomoći da pristupite problemima iz prošlosti na konstruktivan, isceljujući način, koji će vam omogućiti da prihavatite promene.

ŠKORPIJA:

Početkom vikenda, univerzum može naglasiti ili čak intenzivirati vaše probleme u vezi sa domom i porodičnim životom, a vas staviti u raspoloženje da preispitujete svet i svoje mesto pod nebom. Moguća su koškanja sa bližnjima usled vaše pojačane razdražljivosti. Kasnije, dobićete nalet energije koji će vam omogućiti da se efikasno nosite sa bilo kojim problemom čijem se rešavanju posvetite. Ovo će biti i povoljno tle za duboke, isceljujuće razgovore koji mogu raspršiti pomenute tenzije i toksičnu energiju koja se možda nakupila u vašim odnosima.

STRELAC:

Ovo je pravo vreme da izađete iz zamorne kolotečine svakodnevnih obaveza, koje su tako često teško breme na vašim plećima, ali i da se upustite u avanturu. Isprva možete doživeti probleme u komunikaciji, ali to neće stati na put "odvrtanju ventila" u društvu prijatelja. Kada je reč o romantičnom životu, ovo je povoljno vreme za raščišćavanje bilo kakvog emocionalnog tereta. Lako može izaći na videlo sve ono što treba da promenite kad je reč o vašem samopouzdanju i vrednovanju sebe, a sprečava vas da se potpuno otvorite prema drugom biću i ostvarite kvalitetniji odnos.

JARAC:

Teška energija koju nebo projektuje u petak će možda baš vaš znak pogoditi najviše i uputiti vas na analizu svojih zgrčenih emocija koju ste tako skloni da potisnete. U ovom periodu se možete osetiti ranjivo, kao zmija kada menja kožu, ali kao i ovaj prirodni fenomen, to je znak vaše evolucije. Ovo vreme je možda najpovoljnije vreme za introspekciju ili poklanjanje pažnje svojim intimnim odnosima. Energija će biti povoljna da se naprave trajne promene u odnosu sa partnerom.

Pročitajte još i: Ljubavni horoskop za jesen: Povratak bivših, veze na testu i nove prilike

VODOLIJA:

Ovog vikenda vam u centar pažnje mogu dospeti emotivne blokade u vezi sa načinom na koji posmatrate sebe i svoj interes naspram zajedništva sa partnerom. Nebesa su narednih dana naklonjena usvajanju novih tačaka gledišta, te je ovo povoljan period da unesete svežu energiju u svoj partnerski odnos. Na videlo mogu dospeti skrivene tenzije u odnosu koje bi trebalo da sebi priznate, u kom slučaju će biti i povoljan trenutak da ih raščistite.

RIBE:

Petak će biti povoljan dan da skinete s dnevnog reda nezavršene obaveze koje su se možda nakupile u prethodnom periodu, kako biste oslobodili vikend za druge, preko potrebne aktivnosti. Ovo je energetski povoljan trenutak da razmislite da li i u kojoj meri sabotirate sebe, kao i da se pozabavite pitanjem kontrole nad svojim životom. Premda postoji opasnost da se pred kraj vikenda ulenjite i ušuškate u fantazije, ukoliko nameravate da počnete da zapravo ostvarujete svoje ambicije, zvezde su vam naklonjene.

Foto: Pexels

Autor horoskopa: Godrana Antić

Pročitajte još

Povezane teme

Zodijak

Vikend horoskop od 20. do 22. maja

Nije loše nekada napraviti pauzu, ali nemojte zaboraviti da problemi neće nestati sami od sebe samo zato što ste rešili da ih neko vreme ignorišete. 

Zodijak

Nedeljni horoskop od 16. do 22. maja

Početak nedelje doneće vam osećaj osetljivost i ranjivosti.

Zodijak

Vikend horoskop od 13. do 15. maja

Povoljan je period za organizovanje putovanja...

Zodijak

Nedeljni horoskop od 9. do 15. maja

Saznajte šta vam zvezde predviđaju za nedelju kada Merkur ponovo kreće retrogradno.

Zodijak

Šta retrogradni Merkur donosi vašem horoskopskom znaku?

Merkur će se kretati retrogradno od 10. maja do 3. juna.

Zodijak

Vikend horoskop od 6. do 8. maja

Ostavite brige kod kuće i dobro napunite svoje energetske rezerve.

Zodijak

Nedeljni horoskop od 02. do 09. maja

Možete imati poteškoća da prikažete sebe u najboljem svetlu ove nedelje.

Zodijak

Mesečni horskop za MAJ 2022.

U ovom periodu će se postaviti i pitanje balansa između zavisnosti i nezavisnosti od drugih.

Zodijak

Vikend horoskop od 29. aprila do 02. maja

Nešto u šta ste bili sto posto sigurni vam sada može izgledati potpuno drugačije.

Zodijak

Solarna eklipsa 30. aprila najviše će uticati na ova 4 znaka

Energija solarne eklipse izuzetno je moćna i najčešće se odnosi na način na koji posmatramo sebe.

Zodijak

Nedeljni horoskop od 25. aprila do 1. maja

Dostizanje duševnog mira ono što će vam pomoći da se pripremite za aktivan kraj proleća i početak leta.

Zodijak

Vikend horoskop od 22. do 24. aprila

Udovoljite sebi, jer nije uvek neophodno da negde jurite i budete preplavljeni obavezama.

Zodijak

Nedeljni horoskop od 18. do 24. aprila

Možda ste do sada imali osećaj da tapkate u mestu ili da još niste sigurni kojim putem bi trebalo krenuti, ali se već na početku nedelje stvari pokreću na bolje, u vašu korist.

Zodijak

Vikend horoskop od 15. do 17. aprila

Ovo je vreme za zasluženi odmor, a realizacija planova može da sačeka i sledeću nedelju.

Zodijak

Nedeljni horoskop od 11. do 17. aprila

Oslobađanje tenzije i stresa je ono što ćete uočiti već početkom ove nedelje.