Sara Džesika Parker konačno otkrila sve o “veoma bolnoj” svađi sa Kim Katral

Sara Džesika Parker dugo je ćutala o navodnoj svađi sa bivšom koleginicom iz hit serije „Seks i grad“, Kim Katral, ali u najnovijem intervuju, glumica je konačno otkrila zašto se legendarna Samanta nije pojavila u nastavku franšize „And just like that“.

“Prilično je jednostavno, znate? Biću što jasnija. Veoma je teško pričati o situaciji sa Kim, jer oduvek sam se trudila da ne kažem nešto neprijatno“, rekla je SJP u The Hollywood Reporter’s Awards Chatter podkastu.

Iako su odnosi među glumačkom ekipom bili dobri dok je snimana serija a kasnije i dva filma, Sara je rekla da su se stvari preokrenule u trenutku kada je Kim počela da postavlja određene uslove u vezi sa trećim filmom. Zbog tih zahteva, tvrdi Sara, film nikad nije snimljen. „Nije im bilo prijatno da se sretnu tamo gde je ona želela da se sretnemo, pa nismo snimili film jer nismo želeli da to uradimo bez Kim“, rekla je. “Nije ona rekla ‘ne’ filmu, već je studio rekao ‘ne’ filmu, što se, znate, dešava.”

S druge strane, Kim nedavno je rekla u intervjuu za Variety da je odbila scenario za treći SATC film jer je uključivao vezu njenog lika, Samante, sa Brejdijem, Mirandinim 14-godišnjim sinom. „Velika je mudrost znati kada je dovoljno“, rekla je ona. „Takođe nisam želela da kompromitujem ono što je emisija predstavljala za mene. Činilo se da je put dalje jasan.“ Dodala je da je saznala za And Just Like That… kada i svi ostali, kao i da nije imala pravo glasa o tome kako će se Samantina priča završiti.

Nismo tražili da bude deo ovoga jer je jasno dala do znanja da to nije nešto čime želi da se bavi, i da nam to više nije prijatno, pa nam nije palo na pamet“, objasnila je Sara. “To nije ‘uvreda’ za nju, to je samo učenje. Morate saslušati nekoga, a ako javno priča o nečemu i sugeriše za određeno mesto na kom ne želi da bude ili ulogu koju više ne želi da igra ili okruženje u kom ne želi da bude, dođete do trenutka gde kažete: Okej čuli smo te“, dodala je ona.

Kim je ranije takođe istakla da Sara nije bila ljubazna prema njoj tokom snimanja originalne serije ili filmova. O optužbama, SJP je imala da kaže: „Provela sam mnogo godina radeći zaista naporno da uvek budem pristojna prema svima na snimanju, da brinem o ljudima, da budem odgovorna prema i za ljude – kako prema kolegama, tako i prema zaposlenima kao producent emisije. I jednostavno ne postoji niko ko je ikada pričao o meni na ovaj način, tako da je to veoma bolno.”

Uprkos svemu, Sara je insistirala na tome da ne postoji „borba“ – verovatno samo raskida prijateljstva, slično kao i kod njihovih likova. „Nije bilo nikakvog javnog spora ili prepucavanja, niti razgovora ili optužbi koje sam ja ili bilo ko u moje ime izneo“, završila je čuvena Keri.

Foto: Profimedia, Instagram

Priredila: T.M.