Sve što Kejtlin Džener nikada nije rekla u novom dokumentarnom filmu na Netflixu

Od dobitnika zlatne medelje na Olimpijadi, preko zvezde rijaliti šoua pa sve do političke kandidatkinje.

Za sve one kojima se dopao dokumentarni film o Majkl Džordanu, Netflix je pripremio izneđenje – sportska dokumentarna serija o Kejtlin Džener je trenutno dostupna na ovoj striming platformi. “Untold: Caitlyn Jenner” ispričaće sve o dobitnici zlatne medalje u Olimpijskim igrama u disciplini desetoboj 1976. U to vreme, ona se smatrala najboljim sportistom svih vremena, a u svojoj domovini bila je poznata i kao “američki heroj”. 

Serija koja ima 5 epizoda pokazaće nam kako Olimpijske igre za Kejtlin nisu predstavljale takmičenje u kome će braniti zastave SAD-a, već način da se skrene misli sa unutrašnjih borbi koje je godinama vodila sa sobom. Postavivši novi svetski rekord, Kejtlin je postala slika i prilika toga kako bi jedan sportista trebao da izgleda i da se ponaša – a ona je teško takvog sebe mogla da prihvati. Ipak, ona je sa godinama naučila da pravu sebe vešto sakrije iza slike sportiste koju je javnost obožavala.

Publika će po prvi put moći da vidi arhivske snimke iz zlatnih godina Kejtlin Džener, kao i da čuje šta joj je dalo hrabrost da prihvati sebe i započne proces tranzicije. Od osvajanja zlatne medalje, pa sve do njene političke karijere – Kejtlin Džener u novoj dokumentarnoj seriji otkriva sve o čemu je godinama ćutala. Ona je trenutno jedan od kandidata za guvernerku Kalifornije, a više o tome možete pročitati ovde.

Tekst: T.M.

Fotografije: Profimedia, Instagram