Hrvatska glumica u novom Betmenu

Mlada zagrebačka glumica, Hana Hržić, zaigrala je u novom Betmenu, hit filmu koji se trenutno prikazuje i u našim bioskopima. Lepa glumica igra Aniku, najbolju prijateljicu Žene-mačke, koju tumači Zoi Krevic. Hana, koja je ulogu u Betmenu dobila odmah po završetku Glumačke akademije u Londonu, za hrvatski “Jutarnji list” kaže da joj se još uvek sležu utisci, jer ni u najluđim snovima nije mogla da sanja da će joj prva filmska uloga doneti priliku da deli kadar sa nekim od najvećih glumačkih zvezda kao što su Kolin Farel, Džon Torturo, Zoi Krevic.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @hanahrzic

– Završila sam Dramsku akademiju u Londonu pre tri godine. Prvo sam bila kod jednog agenta, pa kod druge agentice i s njom sam išla na audiciju. Nije mi rekla za šta, samo je rekla da se radi o akcionom filmu. Mislila sam da je to nešto malo, došla sam tamo i pet minuta pre no što sam ušla u sobu su mi rekli da je za Betmana, prisetila se dvadesetpetogodišnja Hana.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @hanahrzic

Iako nije velika, njena uloga je vrlo značajna u filmu, jer pokreće celu radnju, kao i odnos između Žene-mačke i Betmena.

– Moj lik se zove Anika i najbolja je prijateljica Žene-mačke i ljubavnica gradonačelnika Gotama. Iz Estonije je i ima posebnu vezu sa Selinom, odnosno Ženom-mačkom. Njih dve žive zajedno i Selina se prema njoj ponaša zaštitnički. Plaha je osoba, prilično u svom svetu. Jako mi se sviđa uloga i mislim da je dosta bitna, što se tiče njene priče i motivacije za ono što radi u filmu koji traje više od tri sata – prepričava Hana.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @hanahrzic

Na setu se družila sa Zoi i Džonom Torturom.

– Imala sam priliku biti sa Zoi u toj jednoj sceni i bilo je fenomenalno, kao da živiš najbolji san ikad. No, najlepše od svega je to što je ona jedna izuzetno draga osoba. Pričale smo pored radijatora oko dva sata nakon snimanja, jer je bilo hladno. Moraš snimati, pa čekaš da snimljeni materijal pregledaju – da ti jave da li je u redu, pa se vratiš u šator, pa na set, tako to otprilike izgleda. Razgovarale smo kao da smo stare kolegice, bila je jako draga. Imala sam priliku snimati i s Kolinom Farelom. Bilo je lepo pričati s njim. Svi su izuzetno normalni i dragi ljudi. Radila sam i sa Torturom koji je super profesionalan i jako simpatičan. Svi pričaju s tobom kao da je najnormalniji dan na poslu, kao da piješ kafu s kolegama – otkriva Hana, dodajući da se sa novim Betmanom, Robertom Patisonom, nije srela na setu, već ga je samo videla iz daleka.

Tekst: Jelena M. 

Fotografije: Profimedia, Warner Bros. (promo), Instagram