Najbizarnije suđenje od početka godine konačno završeno: Gvinet Paltrou proglašena nevinom

Iako su relativno česta u Sjedinjenim Američkim Državama, suđenja poznatim ličnostima se gotovo uvek pretvore u medijski cirkus (setimo se Džonija Depa i Amber Herd), a po tome izuzetak nije bila ni Gvinet Paltrou. Naime, proteklih osam dana svi svetski mediji izveštavali su o parnici između glumice i vlasnice brenda Goop i optičara Terija Sandersa, koji je tužio Gvinet za štetu koju mu je, navodno, nanela 2016. godine udarivši ga na skijanju (luksuzno skijalište u resortu Deer Valley u Juti). Lekar je u početku tražio odštetu od tri miliona, koja je u međuvremenu spala na 300 hiljada dolara, ali na kraju nije dobio ništa, zato što je Gvinet proglašena nevinom. Štaviše, Teri će morati njoj da plati jedan dolar, koliko je glumica tražila u protivtužbi, kao i da namiri sve sudske troškove.

A zbog čega smo zapravo pratili ovo suđenje i šta nam je tu bilo zanimljivo? Pa, za početak Gvinet koja je na suđenje dolazila kao prava holivudska diva – uvek besprekorno obučena, sa flašicom zelenog čaja u ruci i izrazom lica kao da se beskrajno dosađuje (ili nalazi iznad situacije), a pritom je na “optuženičkoj klupi” briljirala svaki put, da su mnogi mediji išli toliko daleko tvrdeći da joj je ovo uloga života. Drugo, lekar Teri tužio je Gvinet za pretrpljenju duševnu bol, raspad braka nakon nesreće i niz zdravstvenih problema sa kojima se suočavao, da bi ona uložila protivtužbu u kojoj tvrdi da je zapravo on nju udario otpozadi, te da je u prvi mah pomislila da je u pitanju seksualni napad. 

Tokom suđenja, glumičin pravni tim pokušao je da prikaže Sandersona kao oportunistu koji traži slavu i pare, a navodili su i to da njegove fizičke i mentalne bolesti možda i nisu povezane sa nesrećom. Sandersonov advokat je u međuvremenu pokušao da okarakteriše Paltrou kao razmaženu zvezdu koja je navikla da se druži sa slavnim  osobama, ne mareći za bilo kakvu povredu koju bi mogla da nanese malim ljudima.

Jedan od najbizarnijih detalja sa suđenja je glumičin odgovor na pitanje advokata tužitelja – da li ju je incident na skijalištu odvratio od uživanja u ostatku odmora, na šta je ona odgovorila da jeste jer je izgubila pola dana skijanja.

Ipak, tražeći samo jedan dolar od čoveka koji ju je lažno optužio, Gvinet je pokazala svoju mekšu stranu, što je potvrdila i na samom kraju suđenja kada je prišla Teriju i poželela mu sve najbolje u životu, na šta je on odgovorio sa: “Hvala draga”.

Tekst: J. M. 

Fotografije: Profimedia, Instagram