3-minutni makeup trik uz koji ćete izgledati odmorno bez obzira na to koliko ste spavali

Gora stvar od nenaspavanosti i osećaja iscrpljenosti koji ostavlja ujutru, zasigurno je umoran izgled lica kao posledica kratkog sna. Svesni smo da najbolje rešenje za ovaj problem je kvalitetnih osam sati noćnog odmora, ali šta ako nismo uvek u mogućnosti?

Srećom, postoji brz makeup trik uz koji možete izgledati kao da ste ste dobro naspavali prethodnu noć, dok ste zapravo jedva spojili četiri sata sna. Proizvod koji će spasiti dan je korektor, ali način na koji ćete ga naneti igra svu ulogu u postizanju odmornog izgleda lica.

Hidrantna krema

Uveče uvrstite u obaveznu beauty rutinu hidrantnu kremu, jer želimo da održimo hidriranu kožu sve do jutra. Kada ustanete, prvi korak je nanošenje seruma ili kreme za područje oko očiju (takođe hidrantne). Umasirajte kažiprstom, ali ne približavajte se previše trepavicama i oku, držite se dela ispod. Ako ste skloni oticanju, vaš proizvod možete držati u frižideru kako bi koži pružili određenu dozu svežine pre nanošenja šminke.

Bonus tip: Kreme za predeo oko očiju birajte sa sastojkom od kofeina jer pomaže u smanjenju nadutosti i tamnih kolutova oko očiju.

Nanošenje korektora

Nanosite ga tako što izbegavate predeo oko donjih trepavica. Najtamniji deo ove regije je unutrašnji ugao oka, blizu nosa – to nam i daje umoran izgled. S toga, prvo krenite sa nanošenjem korektora na ovom delu lica, te ga razmažite ka spolja na čitavom potezu.

Stručnjaci ga često koriste pre senke i maskare – za prirodniji look. Ponekad je njegova pokrivna moć sasvim dovoljna, te upotreba pudera nakon njega nije potrebna.

Foto: Pexels, Instagram

Priredila: T.M.