Društvene mreže podeljene su oko saveta za negu Kim Kardašijan

Iako u poslednje vreme sve više poznatih ličnosti počinje da se bavi beauty biznisom, odnosno lansira svoje kozmetičke linije, “običan svet” je i dalje skeptičan kad su njihovi saveti za negu u pitanju. Svima nam je jasno da lepota zvezda ne zavisi samo od kozmetike i mejkapa koji koriste, već se mahom oslanja na tretmane u salonima za negu i estetskim centrima. No opet, svaki put ih saslušamo, pročitamo šta su rekli, a nekad se i iznenadimo nekim korisnim trikom za negu koji podele sa nama.

Poslednja u nizu zvezda koje su o lepoti pričale sa pratiocima, bila je kraljica društvenih mreža, Kim Kardašijan, a nakon njenih saveta, pratioci na instagramu podelili su se u dva tabora. 

Zvezda je na udaru kritika nakon što je na Instagramu podelila nekoliko saveta i trikova za negu dok koristi proizvode iz svoje SKKN kolekcije. 

– Tehnika je važna. Utrljavanje vaših proizvoda može istegnuti kožu, razbiti kolagen i elastin i sprečiti pravilnu apsorpciju, napisala je Kim u postu na instagramu. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by SKKN BY KIM (@skkn)

Informacije koje slede su zapravo razgnevile neke kozmetičke fanatike. 

– Umesto toga, nanošenje tonera, seruma i hidratantnih krema tapkajućim pokretima ne samo da je manje štetno za strukturu kože, već takođe stimuliše protok krvi i limfnu drenažu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by SKKN BY KIM (@skkn)

Ljudi su se podelili na dva tabora. Mnogi su “optužili” Kim da je ovu tehniku preuzela od Koreanaca odnosno da ju je usvojila iz njihove K-Beauty filozofije, i da je dobra, ali nije primenljiva na sve, dok su drugi kategorično odbijali da je trljanje štetno za kožu.

Istina je, kao i uvek, negde između, ali će se stručnjaci za negu kože složiti u tome da je tapkanje odlična stvar na nekim područjima lica, kao što je na primer ono oko očiju, gde je koža tanja i da se tu treba uzdržavati od bilo kakvog trljanja.

Tekst: J. M. 

Fotografije: Profimedia, Instagram