grazia

Lifestyle

10 iznenađujućih činjenica o životu manekenki

Biti model nije tako lako kako se čini.

Život lepotica nije uvek sličan onom koji nam prenose stranice časopisa. Odlučili smo da otkrijemo nekoliko potpuno neglamuroznih detalja iz svakodnevnog života manekenki i pokažemo kako je biti ideal lepote u stvarnosti.

U stvarnosti, modeli nisu toliko vitki kao na fotografijama.

Za retuširanje fotografija potrebno je ogromno vreme, mnogo više nego što zamišljate. Neki modeli se upečatljivo razlikuju od onoga što smo navikli da gledamo u časopisima i na naslovnim stranama. Mnogo je trikova kako biste sliku učinili savršenom, na primer, izbirljivi fotograf može zatražiti da zalepite uši dvostrukom trakom kako ne bi dolazile do izražaja u različitim pravcima.

U redu je jesti

Ponekad, gledajući idealne figure modela, počinjemo da mislimo da se njihova svakodnevna ishrana sastoji od lišća zelene salate i par zelenih jabuka. Ovaj utisak je zavaravajući, većina se pridržava normalne zdrave ishrane i s vremena na vreme može priuštiti sendvič sa maslacem i kobasicama.

Snimanje se ne plaća uvek

Novopridošli u modni svet dobijaju vrlo skroman procenat prodaje proizvoda koje reklamiraju. Modeli često rizikuju da ostanu bez ičega, posebno ako se snimanje odvija negde u inostranstvu i više je ličilo na odmor nego na posao.

Foto sesije su posao

Ogromna je provalija između napornog fotografisanja i konačnog rezultata. Model je dužan da radi bez obzira na vremenske uslove ili temperaturu vazduha, često u odeći koja je potpuno neprikladna za sezonu. Pored toga, tokom dana snimanja model menja stotinak lookova, ne računajući krajnje neudobne položaje u kojima morate da se fotografišete.

Paparazzi ne spavaju

Čak i profesionalni foto modeli ne žele uvek da budu uhvaćeni u objektive fotoaparata. Neugodno je da vas zatekne neki okretan momak koji sa obližnjeg drveta snima kamerom prozor vaše spavaće sobe.

Sjajne skupe stvari sa revija ostaju kod dizajnera

Mit je da su modeli srećni vlasnici izuzetno ekskluzivnih predmeta. Da, ponekad uspeju da ponesu nešto kući, ali to se dešava vrlo retko i, na žalost, sa jeftinom odećom, a jedinstvena odeća će verovatno otići na police modnih butika.

Snimanje se ne događa svaki dan

Mnogi, izuzev, naravno, zvezda, prinuđeni su da mesecima sede bez posla. Slično stanje je u glumačkoj profesiji - većinu vremena zauzimaju audicije, često nimalo uspešne.

Čekanje je glavna komponenta profesije

Čekaju da im frizura bude gotova, čekaju svoju šminku, čekaju da fotograf namesti osvetljenje, čekaju da fotografije budu spremne, čekaju, na kraju, ponudu za dobar posao. Zbog toga na setu uvek možete posmatrati model sa knjigom ili telefonom u ruci - manekneke one imaju puno slobodnog vremena.

Očekivanja nemaju nikakve veze sa stvarnošću

Nije retkost da model mesecima čeka na jedan snimak, što se na kraju ispostavlja kao težak test u nepodnošljivim uslovima. A ovo je najbolji slučaj. Ponekad se dugo očekivani posao može u potpunosti otkazati ili dati drugoj devojci - to su uslovi poslovanja.

Model može biti bilo koje dobi

Navikli smo da mislimo da model treba da bude mlad i lep. Lepo - da, ali o godinama ... nikad nije kasno za početak. Ako ste zaista u dobroj formi, pred vama su sva vrata otvorena. Pa, skoro sva.

Povezane teme

Lifestyle

Kada život nije ispunjen radošću: šta je anhedonija i kako se nositi s njom

Ponekad je uobičajeni ritam života poremećen naglim padom vitalnosti i nemogućnošću uživanja u uobičajenim stvarima - ovo stanje u psihologiji naziva se anhedonija.

Lifestyle

Provodite mnogo sati ispred računara? Imamo nekoliko saveta za vas!

Dugi sati provedeni za računarom u našem svakodnevnom životu utiču negativno na naše telo.

Lifestyle

Retro torte: Zašto je Instagram prepun poslastica iz 80-ih?

Torte iz maksimalističkih 80-ih nova su opsesija Instagramera.

Lifestyle

Senzacionalan izgled Zendeje: smaragdni blejzer umesto haljine

Najtraženija mlada glumica slavi novu ulogu u kultnoj franšizi - „Svemirski basket“.

Lifestyle

3 načina da naučite da kažete DA sebi (i zašto je to važno)

Poslednjih godina pitanja o izgradnji ličnih granica i sposobnosti da se kaže „ne“ postaju sve relevantnija, ali neki psiholozi tvrde da ove veštine možda nisu dovoljne.

Lifestyle

Odbegla mlada: Dženifer Lopez na snimanju filma u Dominikanskoj Republici

Dženifer Lopez je zbog snimanja filma otišla sa svojom decom u Dominikansku Republiku.

Lifestyle

6 navika koje utiču na vašu sreću

Sreća nije u novcu i nije u deci, već u serotoninu.

Lifestyle

Pravilo 2-2-2 s kojim ljubav traje zauvek

Čak i kada ste sami, svakodnevni život nije lak test.

Lifestyle

Šta radite odmah nakon seksa?

Zagrlite se, večerate ili zaspite?

Lifestyle

Ima li varnica? Odgovorite na ovih 19 pitanja i saznajte postoji li hemija između vas

Da li zaista znate sve o svojoj voljenoj osobi? Ukoliko odgovorite na sledećih 19 pitanja, možete otkriti da li zapravo ima hemije između vas.