10 iznenađujućih činjenica o životu manekenki

Biti model nije tako lako kako se čini.

Život lepotica nije uvek sličan onom koji nam prenose stranice časopisa. Odlučili smo da otkrijemo nekoliko potpuno neglamuroznih detalja iz svakodnevnog života manekenki i pokažemo kako je biti ideal lepote u stvarnosti.

U stvarnosti, modeli nisu toliko vitki kao na fotografijama.

Za retuširanje fotografija potrebno je ogromno vreme, mnogo više nego što zamišljate. Neki modeli se upečatljivo razlikuju od onoga što smo navikli da gledamo u časopisima i na naslovnim stranama. Mnogo je trikova kako biste sliku učinili savršenom, na primer, izbirljivi fotograf može zatražiti da zalepite uši dvostrukom trakom kako ne bi dolazile do izražaja u različitim pravcima.

U redu je jesti

Ponekad, gledajući idealne figure modela, počinjemo da mislimo da se njihova svakodnevna ishrana sastoji od lišća zelene salate i par zelenih jabuka. Ovaj utisak je zavaravajući, većina se pridržava normalne zdrave ishrane i s vremena na vreme može priuštiti sendvič sa maslacem i kobasicama.

Snimanje se ne plaća uvek

Novopridošli u modni svet dobijaju vrlo skroman procenat prodaje proizvoda koje reklamiraju. Modeli često rizikuju da ostanu bez ičega, posebno ako se snimanje odvija negde u inostranstvu i više je ličilo na odmor nego na posao.

Foto sesije su posao

Ogromna je provalija između napornog fotografisanja i konačnog rezultata. Model je dužan da radi bez obzira na vremenske uslove ili temperaturu vazduha, često u odeći koja je potpuno neprikladna za sezonu. Pored toga, tokom dana snimanja model menja stotinak lookova, ne računajući krajnje neudobne položaje u kojima morate da se fotografišete.

Paparazzi ne spavaju

Čak i profesionalni foto modeli ne žele uvek da budu uhvaćeni u objektive fotoaparata. Neugodno je da vas zatekne neki okretan momak koji sa obližnjeg drveta snima kamerom prozor vaše spavaće sobe.

Sjajne skupe stvari sa revija ostaju kod dizajnera

Mit je da su modeli srećni vlasnici izuzetno ekskluzivnih predmeta. Da, ponekad uspeju da ponesu nešto kući, ali to se dešava vrlo retko i, na žalost, sa jeftinom odećom, a jedinstvena odeća će verovatno otići na police modnih butika.

Snimanje se ne događa svaki dan

Mnogi, izuzev, naravno, zvezda, prinuđeni su da mesecima sede bez posla. Slično stanje je u glumačkoj profesiji – većinu vremena zauzimaju audicije, često nimalo uspešne.

Čekanje je glavna komponenta profesije

Čekaju da im frizura bude gotova, čekaju svoju šminku, čekaju da fotograf namesti osvetljenje, čekaju da fotografije budu spremne, čekaju, na kraju, ponudu za dobar posao. Zbog toga na setu uvek možete posmatrati model sa knjigom ili telefonom u ruci – manekneke one imaju puno slobodnog vremena.

Očekivanja nemaju nikakve veze sa stvarnošću

Nije retkost da model mesecima čeka na jedan snimak, što se na kraju ispostavlja kao težak test u nepodnošljivim uslovima. A ovo je najbolji slučaj. Ponekad se dugo očekivani posao može u potpunosti otkazati ili dati drugoj devojci – to su uslovi poslovanja.

Model može biti bilo koje dobi

Navikli smo da mislimo da model treba da bude mlad i lep. Lepo – da, ali o godinama … nikad nije kasno za početak. Ako ste zaista u dobroj formi, pred vama su sva vrata otvorena. Pa, skoro sva.