10 jednostavnih kostima za Noć veštica

Điđi Hadid kao lik iz filma Maska 

Obožavan u Americi, Noć veštica je praznik koji se sve češće proslavlja i kod nas. Ove godine 31. oktobar pada u ponedeljak, pa će ga, verovatno, većina obeležavati u nedelju, no, i to je sasvim dovoljno vremena da nabavite/napravite pristojan kostim.

Sasvim sigurno je da se nećete potruditi kao Hajdi Klum, jer manekenka svake godine angažuje tim kostimografa, maskera i šminkera, kako bi sačuvala status kraljice maskenbala, no, uz malo mašte zaista možete izgledati sjajno i originalno. 

Ako krenete na vreme, možete i sami napraviti kostim, recimo nešto ne toliko komplikovano, aopet vrlo maštovito, kao što je prošle godine uradila Riz Viderspun: glumica je za maskenbal oživela Tipi Hedren, odnosno njen lik ikz Hičkokovog filma “Ptice”. 

No, ukoliko ste među onima koji sve rade u poslednjem trenutku ili jednostavno ne žele mnogo da se muče, predstavljamo deset maski koje možete nabaviti ili napraviti lako.

Pamela Anderson kao lik iz Čuvara plaže (C. J Parker)

Potreban vam je samo crveni kupaći kostim i plava perika, ukoliko nemate plavu kosu. Ako nabavite i bovu, u potpunosti ste uspeli u rekreiranju glumičine najčuvenije uloge u karijeri. 

Tri lica Britni Spirs

Poslednjih godina je postalo popularno maskirati se u Britni Spirs, odnosno obući neke od njenih najčuvenijih autfita iz spotova. Lakovano crveno odelo iz spota Ops!…I Did It Again prednjači, pa onda slatka mala tinejdžerka iz Baby, One more time, ali i seksi look sa zmijom oko vrata – performans na MTV dodeli muzičkih nagrada iz 2001. 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Tyra Banks (@tyrabanks)

 

Mortiša Adams

Ako se maskirate u bilo kog člana ove najčudije porodice ikada, nećete pogrešiti. Ženama se posebno dopada gotski, ali seksi izgled Mortiše Adams, a ako baš nemate vremena za promišljanje o dugačkoj haljini, kosi i slično, možete se obući i kao njena ćerka Sreda – samo uvežite kikice uz neku jednostavnu crnu haljinu sa kragnicom i loaferice. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Cardi B (@iamcardib)

Kristina Agilera 

I Kristina Agilera ima nekoliko baš poznatih izgleda iz spotova, od kojih je jedan od najkomplikovanijih onaj iz duetske pesme sa Lil Kim, Pink i Majom, Lady Marmalade. Nešto manje kostimiranja zahteva izgled iz pesme Dirty. 

Barbie

Mnoge poznate ličnosti obožavaju da se maskiraju u Barbi, neke od njih su, recimo Kajli Džener ili Bijonse. Margo Robi ne mora da se maskira, onda može da pozajmi kostim iz filma Barbi u kojem igra, a koji će se pojaviti 2023. godine u bioskopima. Uglavnom, ovaj kostim bi trebalo da bude jednostavan kao i kostim Pamele Anderson iz Čuvara plaže – potreban vam je roze kupaći sa natpisom Barbie

Feministkinja (Rosie The Riveter) 

Teksas košulja, crvena marama, neke alkice i izgledaćete kao da ste sišle sa čuvenog postera. 

Cat-woman

Kostim za Ženu-mačku nije teško nabaviti, ali on je zapravo toliko jednostavan da možete i same da ga napravite. Potreban vam je samo lakovan top, lakovane pantalone, neke cipele sa platformom dole, eventualno neki bidž (može pomoći tanji kaiš ili neki lanac) i maska za lice koju možete da napravite vrlo lako, od crnih najlon čarapa – samo pogledajte kako je izgledala Cat-woman u poslednjem Betmenu, koju je igrala Zoi Krevic. 

Blondie (Debi Hari) 

Odaberite bilo koji prepoznatljiv izgled jedne od najpoznatijih plavuša na svetu i nećete pogrešiti. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Blondie (@blondieofficial)

Tekst: J. M. 

Fotografije: Profimedia, Instagram