10 lekcija koje smo naučili iz serije „Seks i grad“ o singl životu

Identifikujte se slobodno.

Sa kim se zabavljaš? Da li si još uvek sama? Zar se ne osećaš usamljeno? Ovo su samo neka od pitanja sa kojima se singl žena stalno susreću.

Hteli to priznati ili ne, biti slobodan  često nosi stigmu. Odrastamo u društvu sa mnogim stereotipima da cilj žene treba da bude srećna veza, a tome su pomogli filmovi, knjige i parovi koje vidimo oko sebe.

Rečeno nam je da – da bismo „imali sve“ moramo imati savršenog partnera i porodicu. U ovom cilju naravno nema ničeg lošeg, ali mnoge žene gube na važnosti ukoliko su same. Ali ako sledite stope Keri Bredšo, možda ćete otkriti radost o kojoj govorimo.

Dajemo vam razlog da ponovo pogledate svoju omiljenu seriju, da biste dobili inspiraciju. Ispod smo sakupili 10 lekcija koje smo naučili iz Seksa i grada.

1. Možete izlaziti svake večeri sa prijateljima – posebno sada kada je sve otvoreno. Zaboravite na romantične sastanke, zabava je u izlascima sa prijateljicama.

2. Možete uložiti svoju energiju u posao i ne osećati se loše zbog toga. Lakše je reći nego uravnotežiti karijeru i vezu. Biti samac daje vam priliku da radite strastveno bez ometanja. I ne zaboravite da je karijera nešto zbog čega se nikada ne biste trebali izvinjavati.

3. Možete izaći sa kim god želite i raditi šta god želite. Jer ste slobodni, ako se sećate.

from Sarah Jessica Parker GIFs via Gfycat

4. Ne trebate se oblačiti da biste nekoga impresionirali. Vaš partner može biti iznenađen ako nosite istu majicu nekoliko dana zaredom, ali ako ste slobodni, ko će vam „reći“?

5. Ne treba da brinete zbog stvari zbog kojih su zabrinuti oni u vezi. Nećete izgubiti san razmišljanjima o tome da li vam je partner veran, jer vi to nemate.

6. Možete pustiti da vam pogled zaluta. Kada lep mladiće prođe pored vas, ima smisla gledati i to bez krivice.

7. Možete lakše da eksperimentišete. Unutar i izvan spavaće sobe, naravno.

via Gfycat

8. Otkrivate šta želite u vezi i radite na sebi (u bilo kom smislu) 

9. Shvatate da su vam devojke srodne duše. Davanjem svog vremena i truda u ljubavnoj vezi, možda druge veze zaostaju. Ako ste slobodni, svoju energiju možete da uložite u izgradnju dubljih veza sa prijateljicama. Šarlot je takođe rekla: „Možda možemo da postanemo jedna drugoj srodne sestre. Tada bismo mogle da pustimo muškarce da budu samo dobra deca sa kojima se možemo dobro zabaviti.“

10. I na kraju, nije tako loše biti samac. Možete uživati u ovoj slobodi da budete sami. Možda vam ne treba muškarac da biste bili srećni. A možda i ne postoji ideal i to je u redu.

via Gfycat