Kako da napravite perfektne fotografije i video snimke za društvene mreže?

Od 2010. godine, kada je Instagram kao i dalje najpopularnija društvena mreža za deljenje i kreiranje sadržaja nastala, pa do danas, trendovi u svetu fotografije menjali su se, razvijali i unapređivali toliko da nam je danas prosto neverovatno šta smo sve objavljivali na svojim profilima. 

Ramovi na fotografijama u kombinaciji sa filterima koji zapravo nimalo ne ulepšavaju fotografije ipak su manje diskutabilni u odnosu na sam kvalitet snimaka. Ali, sa razvojem pametnih telefona i njihovih kamera danas je moguće postići profesionalni rezultat i kreirati sadržaj koji nikako ne izgleda amaterski – naprotiv – što je odličan način da iskažete sve svoje ideje i kreativnost i probudite fotografa u sebi.

No, s obzirom na to da smo do danas na društvenim mrežama videli zaista sve, uvek je potrebno pomerati granice i razmišljati izvan okvira kako bismo kreirali originalan sadržaj kojim ćemo se izdvojiti iz mase. Zato vam donosimo nekoliko saveta da privučete pažnju na sebe i svoj rad, bez obzira na to da li je fotografija vaš hobi ili vam je jednostavno stalo do toga da sadržaj na vašim mrežama bude poseban.

Nightography kao vodeći trend

Koliko puta vam se desilo da uhvatite pravi trenutak i uočite sjajan kadar noćne panorame grada ili scene noćnog provoda sa prijateljima, ali vaša fotografija na kraju ne ispadne ni nalik onome što ste zamislili – i videli uživo? Koliko puta ste poželeli da svoj profil obogatite noćnim fotografijama jer često izgledaju mnogo moćnije i efektnije, ali prosto niste imali adekvatnu opremu za to? Budući da je baš ovakav tip fotografija izuzetno popularan, Samsung Galaxy S22 serija pružila nam je baš ono što nam je bilo potrebno – profesionalnu Nightography kameru koja stvara kvalitetne, živopisne snimke koji su jasni kao da su nastali po danu. Zato, nema potrebe da brinete što je osvetljenje prigušeno – svako svetlo je dobro svetlo, ako imate Nightography.

Video je i dalje najpopularniji tip sadržaja

Instagram Reels i TikTok izuzetno su zanimljivi korisnicima društvenih mreža što samo potvrđuje da je video i dalje najpopularniji tip sadržaja. Bez obzira na to kakve video snimke kreirate, Samsung Galaxy S22, S22+ i S22 Ultra snimaju “tečno” – njihove profesionalne kamere umiruju drhtanje pri snimanju i stabilizuju svaki kadar. Vlogovi ili zanimljive scene iz svakodnevnog života sada će izgledati jasno, uz spektakularne boje i detalje, baš kao i u stvarnosti. 

Obratite pažnju na detalje

Odlična fotografija je fotografija koja verno prikazuje svaki detalj prizora koji se nalazi ispred kamere. Samsung Galaxy S22 serija kreira oštre fotografije visokog kvaliteta, a uz popravljač detalja kamera inteligentno popravlja snimak prilagođavajući senke i svetle tačke. Ukoliko i vas nervira kada na savršenoj fotografiji uočite “uljeze” koje ne želite, brisač objekata će vam pomoći da ručno uklonite ljude i objekte iz pozadine snimka, tako da ostaje samo ono što želite da vaši pratioci vide, a fokus će biti tamo gde mu je mesto – na vašem talentu. Na ovaj način, lako ćete i sami posedovati sve one perfektne instagramične fotografije koje izgledaju kao da su nastale na potpuno praznom mestu!

Režiserski prikaz

Spontane fotografije i snimci koji najbolje “prolaze” na mrežama i dalje mogu da budu profi. Samsung Galaxy S22 serija pametnih telefona može se pohvaliti režiserskim prikazom koji koristi četvorostruki sistem kamera, snimajući iz više uglova i selfi i zadnjim kamerama, sve odjednom. A onda, vaši pratioci i vi možete da uživate u “igranom filmu” koji ste kreirali, a kojim ćete definitivno podići svoj nastup na društvenim mrežama na viši nivo. 

Doodle art

Na kraju, dolazimo do najzanimljivijeg dela koji će pokrenuti vašu kreativnu stranu ličnosti. Svoje fotografije ili video snimke možete dodatno učiniti zanimljivim i uočljivim uz pomoć crteža koje ćete lako kreirati, kao na papiru, jer Samsung Galaxy S22 Ultra po prvi put dolazi sa ugrađenom S Pen olovkom. Svaki vaš snimak sada može da dobije razigranu, kreativnu notu koja će vaš profil učiniti vrednim praćenja. Zabavite se!

Foto: Promo

Tekst: Promo / Ivana Tomić