grazia

Lifestyle

6 znakova da je vašem partneru i vama potrebna pauza

Početak veze iliti faza medenog meseca, ruku na srce, najlepši je deo ljubavnog odnosa. Nažalost, ona se kad-tad mora završiti i napraviti prostora za ono što možemo da nazovemo, pa, stvarnim životom i stvarnim odnosom. Kada i vaš partner i vi skinete ružičaste naočare i isključite srcolike filtere kroz koje gledate na svoju vezu, ostaje ono što jeste i ono što će biti. Da li vam se to dopada?

Veze se menjaju i prolaze kroz brojne faze - nekad je lepo, nekad još lepše, ali nekad sasvim suprotno. Pa ipak, svako od nas zna i oseća da li se dešava nešto što samo treba pustiti i prepustiti mu se ili je pak reč o znaku upozorenja koji se ne sme ignorisati. Ukoliko osećate da stvari nisu kao što su bile, nešto vam smeta i žulja vas, proverite, možda je vreme da vaš partner i vi napravite pauzu. 

Partner vas nervira više nego obično

U redu je da kod svog partnera ne volite neke sitnice, odnosno, da nekada umeju da vas iznerviraju (što je verovatno slučaj i sa vama u njegovim očima), ali kada primetite da vas u vezi sa njim sve više stvari izluđuje, da vas je lako izbaciti iz takta i da planete čak i kada objektivno nemate razloga za to - strpljenje je napustilo vašu vezu! Razmislite: zašto se tako osećate? Da li ste netrpeljivi prema njemu zbog njega kao takvog ili vam smeta nešto drugo? Pokušajte da identifikujete svoja osećanja, a potom ih podelite i sa njim. Možda je to nešto što možete prevaziđi, na neki način. 

Vaši razgovori su postali dosadni

Nema više smeha, zabave, upoznavanja... Sve se svelo na to kakvo je vreme napolju i šta možete da gledate na televiziji. U redu, malo smo karikirali, ali ako vam više nije zabavno da sa njim razgovarate i počele su da vam se dešavaju one duge, neprijatne tišine - shvatite to kao znak upozorenja. Koliko dugo možete tako da nastavite? Razgovarajte o tome. 

Opušteniji ste kad on nije u vašoj blizini

Ukoliko vas njegovo prisustvo iz bilo kog razloga čini nervoznim, što vas onda čini još nervoznijim jer ne želite tako da se osećate, vratite se na prvi znak i razmislite šta je to što vas kod njega užasava i može li se taj osećaj bilo kako izmeniti. Ukoliko vam više prija da budete sami nego sa njim, to vam verovatno već dovoljno govori. No, stvari se možda mogu promeniti nakon što neko vreme provedete razdvojeni. 

Uhvatili ste sebe kako ga izbegavate

Da se razumemo - vreme koje provodite sami sa sobom radeći ono što želite u tom trenutku, važno je za svaku osobu, naročito u vezi kada slobodne trenutke treba pametno rasporediti. No, ukoliko primećujete da vam je drago kada on otkaže sastanak jer će ostati duže na poslu ili vam javi da nenadano mora da otputuje za vikend zbog posla, možda treba da razmislite zašto se uopšte viđate sa njim? Isto važi i u vašem slučaju - ako tražite izgovor da se ne vidite, vreme je da preispitate svoj odnos, ali pre svega osećanja.

Ne sećate se kada ste poslednji put imali seks

Da, da, svima nam se desilo da nas obaveze "pojedu", toliko, da smo užasno umorni kada se vidimo sa partnerom i samo smo u stanju da zaspimo zagrljeni. Svima nam se desilo i da prođe neko vreme bez seksa, ali recimo sa mnogo drugih bliskosti i nežnosti. Međutim, ako svesno i namerno izbegavate seks sa svojim partnerom i to traje već neko vreme, razmislite, zašto vas to ne privlači? U čemu je problem?

Vaša budućnost je neizvesna

Koliko god voleli da se zabavljate, u nekom trenutku će se pitanje o budućnosti samo nametnuti - ako ne vidite sebe sa svojim partnerom, zašto biste gubili vreme? Dakle, ukoliko vaša veza ne vodi ničemu, možda bi, pre konačnog raskida, trebalo da napravite pauzu kako biste oboje shvatili šta želite i da li to jedno drugom možete da pružite. 

Foto: Pexels

Priredila: Ivana Tomić

Pročitajte još

Povezane teme

Lifestyle

Najbolji znaju zašto: Ukinite Instagram, počnite da pišete dnevnik

Kako vam svakodnevno beleženje utisaka o stvarima koje vam se događaju, bilo da vas pritiskaju ili raduju, može preokrenuti život.

Lifestyle

Kako izgleda univerzitet za seks biznis?

Svet je dobio prvu zvaničnu školu za radnice u industriji za odrasle, ali se među hiljadama brucoša beleže i mnogo drugi koji žele da postanu uspešni preduzetnici.

Lifestyle

Najbolji memoari koje ćete pročitati: Majkl Džej Foks

Nova knjiga Majkla Džej Foksa sa takvim humorom pripoveda o teškim životnim izazovima da je kritičari smatraju prekretnicom u žanru memoara.

Lifestyle

Putujte Srbijom i ostvarujte popuste na svakom koraku

Uz bezbrižno plaćanje, stvarajte nove uspomene!

Lifestyle

Da li želite da spavate kao beba? Zavirite u londonsku "utrobu"!

Dizajniran da oponaša sigurnost majčine utrobe, ovaj krevet pruža savršen san daleko od kuće.

Lifestyle

Kako se vodi ljubav u 21. veku?

Novi pogledi na komunikaciju među partnerima menjaju mnogo toga.

Lifestyle

Mali vodič za bezalkoholna pića sa ukusom alkohola

Šta da pijete u izlasku, ako ne želite alkohol?

Lifestyle

Tek kada vas ona fotografiše možete reći da ste uspeli!

Eni Lebovic nije samo fotograf, ona je slikarka snažnih duša.

Lifestyle

Kako da se svađate na pravi način?

Verbalni sukobi ne moraju da nam otvaraju duboke rane. Čak ih nije poželjno uvek uklanjati ih iz društva, jer mogu da budu produktivni.

Lifestyle

Kako da kupujete luksuzne stvari?

Predstavljamo vam Mastercard Travel Rewards!

Lifestyle

Laki hobiji koji blagotvorno utiču na naše mentalno zdravlje

Pet hobija koji će vam pomoći da se osećate bolje.

Lifestyle

Dobri ste sa fotoaparatom? Dokažite! National Geographic organizuje takmičenje za najbolju fotografiju, a evo kako da se prijavite na konkurs

Volite fotografiju? Umete da ispričate vašu priču kroz objektiv ili da uhvatite emociju na slici? Učestvujte na 2022. National Geographic foto konkursu.