8 grešaka koje treba da izbegavate ukoliko želite da vaše manifestovanje bude uspešno

Priznajem, postala sam malo opsednuta tarot čitanjima na TikToku, ali čini mi se da nikada nisam lajkovala nijedan video o manifestovanju. Pa ipak, ceo for you page mi je pun raznih korisnika koji objašnjavaju kako treba da se manifestuje, koje greške pravimo, zašto je delotvorno i zaista nisam mogla, a da se ne zapitam – ima li tu istine? Što će reći, počela sam da praktikujem manifestaciju, pa ćemo videti šta će se desiti.

U međuvremenu, za slučaj da i sami pokušavate slično, ali vam se čini da vam ne ide, proverite – možda pravite neku od ovih grešaka:

Niste precizni u pogledu onoga što želite

Zamislite da ste u restoranu i želite da poručite pileći file sa grilovanim povrćem – tako ćete i reći konobaru, zar ne? Ako mu kažete samo da želite nešto da ručate to neće biti dovoljno. Samo što, za razliku od konobara, univerzum vas neće pitati šta tačno želite – to morate sami da znate i tako i zatražite. Nije dovoljno samo želeti vezu – bitno je da znate i kakvu vezu želite, kako želite da se osećate u njoj, kako vidite sebe u tom odnosu. Ukoliko niste precizni, možda nećete dobiti ono što želite – već nešto što vam neće odgovarati.

Previše ste fokusirani na probleme koje imate

Ako zaista verujete u zakon privlačenja onda vam je jasno da ćete sa lošim stavom privlačiti loše stvari. Naravno, ne kažemo da će vam se desiti nešto loše ako razmišljate negativno (što je sasvim normalno, dešava se) ali nemojte trošiti energiju razmišljajući o onome što nemate, već se fokusirajte na ono što imate, na čemu ste zahvalni, a onda i na ono što želite da privučete. Dobra energija privlači dobre stvari!

Niste pažljivi sa svojom energijom

Energija je najvažniji i najmoćniji “sastojak” manifestovanja. Već smo spomenuli da treba da bude dobra, čista i pozitivna, zato se fokusirajte na to da stvorite takvu energiju u sebi i oko sebe. Odaberite da budete srećni, da se radujete, da budete veseli, da radite ono što volite, da budete okruženi ljudima koje volite, da se prepustite omiljenim hobijima. Razmišljajte i govorite pozitivno (ali ne lažno pozitivno), slušajte svoju intuiciju, oslobodite se svega što vas sputava – budite ne najbolja, već energetski najviša verzija sebe!

Nemate poverenja u proces

Ako vam deluje da je manifestovanje ludo, glupo i generalno ne verujete da će se išta desiti ili ste pak previše sumnjičavi i ne znate da li vas univerzum čuje i da li će vam ispuniti ono što želite – nemojte se upuštati u ovu priču. Trust the process – to je ključno pravilo. Vaše je samo da znate šta želite, da zatražite i onda – čekate. Kad i kako će se sve odigrati nije vaše da znate i razumete. Samo verujte i širite pozitivnu energiju – nije tako teško, zar ne?

Niste promenili način razmišljanja

Ukoliko i dalje razmišljate kako je nemoguće da se vama desi nešto lepo, ukoliko mislite da niste vredni svojih snova i želja, da niste zaslužili da ih ostvarite – manifestovanje neće uspeti. Setite se – sve je u stavu, u energiji. Ispuniće vam se sve što želite, vredni ste i dostojni toga, zato razmišljajte tako. Jednom kada počnete sa manifestovanjem znajte da treba da odbacite ranije obrasce toksičnog razmišljanja i potpuno se posvetite vašoj novoj “ulozi”.

Niste prošli test koji vam je poslat

O da, univerzum vas testira! On samo želi da proveri da li je to zaista ono što želite ili pak niste dovoljno ozbiljni. Zato, vaš test može da izgleda vrlo slično vašoj želji koju ste manifestovali, samo će joj, naravno, nedostajati ključni “sastojci”. Iskoristite tu priliku ukoliko ste sigurni u svoje želje i – položićete test! Što brže budete prolazili testove, to će se brže manifestovati vaša želja.

Previše ste opsednuti svojim željama

Zanimljiva stvar kod manifestovanja, koja je ujedno i najteža, jeste da ponekad previše želimo. Tanka je granica između želje i očaja, a očaj treba izbegavati. Želite, ali ne trebajte – to je možda najpribližnije kako bismo mogli da opišemo ovo pravilo. Ukoliko ste očajni i opsednuti onim što želite, time šaljete poruku da ste izuzetno nezadovoljni onim što trenutno imate, a takva osećanja blokiraju manifestaciju. Poželite, jasno i precizno, a zatim se opustite, verujte i, idealno, zaboravite na to. Doći će, baš kada bude trebalo. 

Ne dozvoljavate sebi da se osećate dobro

Zvuči čudno, ali neki ljudi zaista ne misle da zaslužuju da se osećaju dobro ili im je pak neprijatno kada su srećni, ispunjeni i zadovoljni – uvek misle da će se desiti nešto loše ili pak misle da oni nisu vredni tih pozitivnih osećanja. Treba li uopšte govoriti koliko je ovo netačno? Svi zaslužujemo da budemo srećni, da se osećamo dobro – zato počnite da se tako ponašate. Još jednom ćemo podsetiti – energija je sve!

Foto: Unsplash

Priredila: Ivana Tomić