Olakšaće vam život i učiniti ga zanimljivijim: 9 besplatnih aplikacija koje bi trebalo da instalirate na svom telefonu

Kada ste poslednji put upalili svoj lap top? Verovatno ne možete ni da se setite, jer vam je telefon postao zamena za apsolutno sve. On već neko vreme ima nebrojano mogućnosti da nam olakša život, samo što mi nismo ni svesni na koje sve načine. Najdalje što smo uspeli da dobacimo je do menstrualnog kalendara – a to je davno prevaziđena aplikacija. Sada postoje aplikacije koje se uvezuju sa bankom i prate svaki naš dinar kao i one koje nas podsećaju da je vreme da popijemo čašu vode (Realno, možda nam je ta i najpotrebnija). U nastavku teksta pročitajte kojih devet aplikacija treba da instalirate.

1. INCI Beauty

Bez ove genijalne aplikacije ne biste trebali da uđete u drogeriju. Kada skenirate bar kod proizvoda za negu tela/lica/kose koje želite da kupite, aplikacija brzinski analizira njegov sastav i upozorava vas ako ima štetnih sastojaka.

2. Picture this

Za sve ljubitelje flore, ova aplikacija je must-have na svakom izletu. Ukoliko ne možete da prepoznate biljku koja vam se nađe na putu, potrebno je samo da je fotografišete i aplikacija će vam izbaciti o kojoj biljci se radi, koji je njen latinski naziv kao i sve što vas zanima o njoj.

3. Puretuber

Ukoliko ste se umorili od reklama na youtube-u, ova aplikacija će vam omogućiti da bez prekidanja slušate muziku. Ona blokira sve reklame i bez plaćanja imaćete premium youtube kanal koji se neće ugasiti kada izađete iz aplikacije.

4.Water Reminder

Svakodnevnica nekad može da nam bude toliko natrpana da zaboravimo da odgovorimo na poruku, da se javimo mami, da popijemo čašu vode.. Upravo zato nam treba jednostavna aplikacija “Water Reminder” da nas podseti da moramo da se hidriramo. Kada vas aplikacija opomene, vi popijete čašu vode i nastavite sa svojim danom.

5. Moovit

Kada putujemo, aplikacija koja je čak i bolja od “Google Maps-a” je definitivno Moovit. Kada ukucate lokaciju na koju želite da idete, aplikacija vam kaže gde je stanica, kako da dođete do nje, kako se ona zove i gde treba da siđete ili presednete. Ona odlično funkcioniše i u srpskim gradovima, pa će vam super doći kada idete u Beograd ili Novi Sad.

6. Sleep talk recorder

Ako ste se ikada zapitali da li pričate u snu – ili šta pričate – skinite ovu aplikaciju. Ona će se aktivirati u toku noći samo ukoliko uhvati neki ton tako da nećete morati da vrtite sate “tišine” da biste nešto čuli, već će aplikacija sama snimati samo kada joj se učini da nešto pričate. Dok ne osmisle aplikaciju koja nam snima snove, ova će morati da posluži.

7. Mint

Za sve one koji ne umeju da barataju sa parama, ovo je idealna aplikacija. Ona se uveže sa vašom bankom i prati vaše prilive i odlive. U svakom trenutku ćete znati sa koliko para raspolažete, a i kada se zapitate na šta ste ih potrošili – aplikacija će vam pružiti odgovor.

8. Duolingo

Ovo je aplikacija koja je tokom karantina bila najpopularnija – jer vas uči jeziku za koji se odlučite. Od A1 nivoa, “Duolingo” će vas voditi kroz sve čari jednog jezika uz audio i video elemente.

9. Quit tracker

Ako nemate motivaciju da prestanete da pušite, ova aplikacija će vam je sigurno pronaći. Za  svaki dan u kom niste zapalili cigaru, ona će vam izbrojati koliko ste para uštedeli, koliko ste produžili sebi život, ali i koji sve organi su vam se oporavili otkako ne unosite u sebe štetne supstance.

Tekst: Tamara Mladenović
Fotografije: Pexels