Da li je Dženifer Lorens najiskrenija holivudska mama?

Dženifer Lorens odolevala je je javnosti, skrivajući svoju bebu, njen pol i ime više od pola godine. No, čini se da je premijera novog filma Causeway, bila pravi trenutak da glumica progovori o svom sinu, braku i najvećim strahovima jedne majke.

Za početak, potvrdila je da je ponosna mama sina po imenu Saj, koga je dočekala u februaru sa suprugom, vlasnikom galerije, Kukom Maronijem. Nazvali su svog dečaka po jednom od Maronijevih omiljenih umetnika, posleratnom američkom slikaru Sajju Tvombliju.

Tako je zastrašujuće govoriti o majčinstvu. Samo zato što ga svako drugačije doživi. Ako kažem, Bilo je neverovatno od početka, neki ljudi će pomisliti, Za mene nije bilo neverovatno u početku, i osećaće se loše”, izjavila je glumica. „Srećom, imam toliko drugarica koje su bile iskrene. Koje su rekle: Strašno je. Možda se nećeš odmah povezati. Možda se nećeš odmah zaljubiti. Tako da sam bila spremna da oprostim sebi u startu.“

Prisetila se šale koju je podelila sa bliskom prijateljicom, pre porođaja, da nije sigurna da li će voleti bebu, koliko voli svoju mačku: “Možda ću ga voleti koliko i svoju mačku?”

Naravno, čim je ugledala Saja, ceo svet joj se promenio.

“Jutro nakon što sam se porodila, osećala sam se kao da je ceo moj život počeo ispočetka. Kao da doživljavam prvi dan svog života. Samo sam zurila u njega. Bila sam tako zaljubljena”, rekla je Lorens. „Takođe sam se zaljubila u sve bebe sveta. Novorođenčad su tako neverovatni. Ti mali, ružičasti, natečeni, krhki borci. Sada volim sve bebe. Sada kada čujem bebu kako plače u restoranu pomislim, Ohhh predivnooo.”

Glumica se takođe prisetila trenutka s porođaja, i liste inspirativnih citata koje je želela muž da joj čita kada dođe vreme za bodrenje.

„A onda očigledno kada stignete tamo (u bolnicu) i imate kontrakcije, više niste u tom fazonu. Muž me je upitao, da li želiš da kažem nešto od ovih stvari? Ne izgleda kao da to želiš.“  Ali postojala je jedna afirmacija koja je pomogla Lorens da bude jaka dok je sedela na zemlji, naslonjena na loptu za vežbanje, spremajući se za porođaj: „Ne budi slaba. Nije tako loše. Ne budi slaba. Nije tako loše.”

Sada, kada njen sin već ima 7 meseci, Dženifer reflektuje budućnost i svedočenje odrastanju sopstvenog deteta. Priznaje da se njen svet u mnogome promenio od kako je Saj stigao u porodicu – i njeni strahovi, na primer.

„Moje srce se proširilo do kapaciteta za koje nisam znala. U to uključujem i svog muža. I onda su obojica samo, kao, tamo – hodaju okolo, prelaze ulice. On će voziti jednog dana. Biće glupi tinejdžer za volanom automobila. A ja ću zaboraviti na san.“

Ali, show must go on. Dok se Lorens vraća na velika platna, neće prestati da uživa u vrhunskoj radosti koju joj je doneo nov porodični život. Saj je, kako kaže, počeo da se smeje pre nekoliko meseci i sada „ne prestaje da se kikoće — iako ga avokado očigledno tera da plače“.

Glumica se našalila da je njen dečak njena mala vudu lutka, jer nju zaboli sve što i njega boli.

 

Foto: Profimedia

Priredila: T.M.