Lifestyle

Dan bez pantalona: Ovako su izgledali putnici u londonskom metrou

Putnici iz Londona skinuli su se juče, 8. januara, u donji veš i provozali metroom, u čast dana vožnje bez pantalona, koja se vratila u glavni grad Velike Britanije nakon pandemije. Stotine putnika pridružilo se zabavi bez pantalona, koja je prvi put počela u Njujorku 2002. godine, a danas se održava u 60 gradova širom sveta. 

Putnici su išli linijom Elizabeth, koja je otvorena prošle godine, a sve je organizovalo društvo The Stiff Upper Lip Society. Putovanja bez pantalona je inače osnovala umetnička grupa za performanse Imrpov Everywhere.

Misija je počela kao mala šala sa sedam momaka i prerasla u međunarodnu proslavu gluposti, u kojoj svake godine učestvuju desetine gradova širom sveta, piše na sajtu Improv Everywhere.

Zanimljivo je da postoje samo dva uslova za učešće u ovoj interesantnoj akciji a to je da budete spremni da svučete pantalone u podzemnoj železnici i budete iskreni u tome – skinete pantalone, stavite ih u ranac i onda se ponašate apsolutno normalno – čitate novine, slušate muziku ili surfujete internetom dok se vozite metroom. 

U našoj galeriji pogledajte kako je izgledao ceo događaj u Londonu. 

Tekst: J. M. 

Fotografije: Profimedia