Lifestyle

Dženifer Lopez otvoreno o napadima panike koje je preživela u 20-im

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jennifer Lopez (@jlo)

 

U poslednjem newsletter-u On the JLo, ekskluzivnom pismu za fanove, Dženifer Lopez pisala je iskreno o bitnosti odmora i anksioznošću sa kojom se borila tokom svojih 20-ih.

“Bilo je trenutaka u mom životu kada sam spavala 3 do 5 sati noću“, napisala je. „Bila bih na snimanju po ceo dan, i u studiju cele noći a vikendom izlazila na razne događaje i snimala spotove. Bila sam u kasnim dvadesetim i mislila sam da sam nepobediva. Do jednog dana, dok sam sedela u prikolici uz sav posao i stres koji se gomilao, zajedno sa nedovoljno sna da se psihički oporavim – me nisu sustigli.

Prisetila se, da je u jednom deliću sekunde osetila da je „paralizovana“. Zatim ju je njen telohranitelj odveo kod lekara, čija je preporuka bila – odmor. “Nisam mogla jasno da vidim, a onda su i fizički simptomi koje sam imala, počeli da me plaše i strah me je nadvladao. Sada znam da je to bio klasičan napad panike izazvan iscrpljenošću, ali nikada ranije, u to vreme, nisam čula za taj izraz” nastavila je Lopez.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jennifer Lopez (@jlo)

“[Doktor] je rekao: ‘Ne, nisi luda. Potreban ti je san… spavaj 7 do 9 sati svake noći, ne konzumiraj kofein i potrudi se da vežbaš svakodnevno, ako ćeš već ovoliko raditi.” „Shvatila sam koliko bi ozbiljne posledice mogle biti, ako bih ignorisala šta je mom telu i umu potrebno da bi bili zdravi.”

Poslednjih godina, JLo se u više navrata osvrtala na svoje fizičko i mentalno zdravlje, deleći priče o ličnom putu do zdravog balansa između posla i privatnog života. U prethodnom On the JLo pismu, zvezda je napisala da će joj prioritet biti privatan život  vreme provedeno sa decom i verenikom Benom Aflekom.

“Za mene je veoma važno, posebno sada, da dam prioritet svom privatnom životu, a ne samo svom poslu. Kada sam dobila decu pre 14 godina, počela sam da razmišljam drugačije”, napisala je Lopez, misleći na svoje blizance Maksa i Emu Munjiz. “Stvari su se promenile za mene. Malo po malo, moja perspektiva se pretvorila u zdraviji balans između posla i privatnog života.”

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jennifer Lopez (@jlo)

„Sada kada se udajem, porodica mi je na prvom mestu“, nastavila je. „Radi se o tome da imam dovoljno vremena da budem žena, majka, partner i osoba koja treba da budem za važne ljude u svom životu. Projekat kog se budem prihvatila moraće da bude veoma poseban da bi me odvojio od moje porodice.”

Foto: Profimedia, Instagram

Priredila: T.M.