Eksperti otkrivaju značenje kristala na stolu Megan Markl + Kako da ih koristite u svom domu

Vojvotkinja od Saseksa nedavno je objavila pokretanje inicijative 40×40, kojom želi da pomogne ženama, koje su izgubile poslove zbog svetske pandemije, tako što će im vratiti radna mesta. U zanimljivom videu koji je imala sa glumicom Melisom Mekarti tim povodom, nismo mogli a da ne primetimo savršeno uređen enterijer Meganine radne sobe.

Ipak pažnja nam se zadržala na ogromnom kristalu koji se isticao u uglu njenog stola. Ovaj sinonim za luksuz i prefinjenost, postao je deo kućnog dekora mnogih poznatih ličnosti pored Megan, poput Gvinet Paltrou i Džene Devan.

Svaki kristal sa sobom nosi i određeno značenje i energiju koju refletktuje kroz atmosferu doma, te nam eksperti otkrivaju šta tačno predstavlja onaj u posedu supruge princa Harija. Specifični kristal na Meganinom stolu je beli kvarc, koji poboljšava koncentraciju. Zato ćete baš ovaj kamen videti u mnogim poslovnim prostorima jer podstiče produktivnost.

Mlečni kvarc vojvotkinje takođe podiže i pojačava energiju oko sebe. Te ako vam je potrebno nešto da udvostručite, poput kreativnosti ili da poboljšate poslovne odnose, postavite ga na odgovarajuće radno mesto u svojoj blizini.

Ovaj kristal se koristi i kao prečišćivač negativne energije. Megan ga je postavila na prednjem delu stola kao spiritualni štit koji će čuvati njen radni porstor, tako da do te zone koja je zadužena za miran um ne mogu dopreti spoljne negativne vibracije.

Kada je kućni dekor u pitanju, beli kvarc je najbolje držati pored prozora, kako bi dobra energija ostala u prostoriji. U kupatilu, kako se energija ne bi rasula u odvod, kao i u porostorijama gde sušite veš, kako energija ne bi isparila. No, i pored njihove energetske moći, kristali su estetski veoma prijatni za oko i daju dekoru posebnu dozu elegancije.

Foto: Profimedia, Instagram

Priredila: T. Mišović