grazia

Lifestyle

Otplovite na zanimljive destinacije gledajući ove fenomenalne putopisne dokumentarce

U našoj, ljudskoj prirodi je da težimo ka boljem, a želja da pomeramo granice, naročito kad su nam mogućnosti sužene, je uvek prisutna. U okolnostima pandemije, potreba da više iskusimo, čujemo i saznamo se povećala. Ograničenja pojačavaju želju. Putovanja u doba pandemije su svedena na minimum, druženja takođe, pa ukoliko ste ove godine odlučili da praznike provedete kod kuće, travel dokumentarci su pravi način da se "utoli žeđ" za avanturom.

Uživanje u dalekoj destinaciji kroz video sadržaj prikazan na Samsung Neo QLED televizorima je prilika da upoznamo i najudaljenije tačke na svetu, vidimo i osetimo svet o kome malo znamo, napravimo možda i plan za neko buduće putovanje. Tehnologija koju imaju ovi modeli kada su u pitanju slika i zvuk, učiniće da se osećate "teleportovano" na omiljenu destinaciju i tako još više ulepšate dane praznika.

My Octopus Teacher

Za sve one koji vole podvodni svet, odlična ideja je da pogledaju dokumentarni film koji prikazuje neraskidivu vezu između ljudi i životinja. Sasvim običan čovek po imenu Craig Foster, koji je posle dugog niza godina svakodnevnog plivanja u okeanu na krajnjem jugu afričkog kontinenta upoznao hobotnicu koja je pokazala izuzetnu pitomost, u ovom filmu dočarava iskustvo koje se ne može platiti novcem. Najbolji način da doživite pravi efekat ovog filma jeste da ga pogledate preko televizora koji pruža i više nego jasnu sliku, a Samsung Neo QLED se ovime sigurno može pohvaliti. Takođe, Quantum Dot tehnologija, uz 100%-tni trodimenzionalni opseg boja, na najautentičniji način prikazuje svu lepotu morske prirode, a nestvarno dobar efekat celokupne priče dočaraće se pomoću procesora Neo Quantum 8K na Neo QLED 8K televizorima, koji, umesto jedne neuronske mreže, za analiziranje vizuelnih podataka koristi podatke nastale u 16 neuronskih mreža, kako bi poboljšao svaki vizuelni detalj 8k sadržaja.

Antartica – a year on ice

Ukoliko ste ljubitelji zime i zimskih predela ili jednostavno uživate u tome da saznajete kako izgleda život u ekstrenim uslovima, dokumentarni film, koji je snimljen na Antarktiku će vas ostaviti bez daha. Iako se radi o tamnoj i hladnoj destinaciji, preko ovog televizora kvalitet slike neće izostati jer Quantum Matrix Pro tehnologija donosi značajno smanjenje probijanja pozadinskog osvetljenja oko predmeta na TV slici (Blooming) i zahvaljujući inovativno sićušnim Quantum Mini LED diodama, preciznim osvetljenjem prati prikaz dubokih tonova crne boje sa izraženim detaljima. Takođe, u kakvom god ambijentu da gledate ovaj film, osvetljenje na samom televizoru će mu se prilagoditi jer poseduje opciju Adaptive Picture, koja automatski menja svetlinu i kontrast ekrana u odnosu na svetlosne uslove i sam sadržaj, dok Ultra Viewing Angle daje korisnicima detaljnu sliku bez obzira na to gde sede u odnosu na ekran. 

Expedition Happiness

Kada mladi ljubavni par krene na putovanje po Severnoj Americi u obnovljenom školskom autobusu, to znači samo jedno - da je avantura zagarantovana. Kako biste i vi uživali i na najbolji način osetili svaki usnimljeni kutak koji vam ovaj par prikazuje, veliki ekran Samsung Neo QLED ekrana će pomoći u tome. Prelepi pejzaži nemaju potpuni efekat ukoliko ne uključuju i adekvatan zvuk, a pomoću Adaptive Sound tehnologije, koja koristi veštačku inteligenciju za optimizaciju zvuka na temelju analize scena u stvarnom vremenu s obzirom na sadržaj, uživanje će biti na maksimumu. Object Tracking Sound Pro tehnologija na Neo QLED 8K modelima prati radnju na ekranu, pozicionira reprodukciju na zvučnicima i stvara najrealniji osećaj zvuka, a ukoliko se oko vas stvori iznenadna buka, i dalje možete nastaviti da uživate u ovom ostvarenju jer karakteristika SpaceFit Sound analizira okruženje i zatim automatski prilagođava zvuk televizora u skladu sa njegovim idealnim postavkama. Budite sigurni da vam neće promaći nijedan zvučni efekat, pa ni najmanji šum jer Active Voice Amplifier tehnologija pojačava glasove na ekranu, a gde god da sedate u prostoru, ovaj televizor će vam pružiti odlično akustično iskustvo.

Kada se karakteristike sadržaja poklope sa karakteristikama uređaja, dobija se neverovatno iskustvo buđenja čula i emocija. Kako biste i vi za vreme praznika uživali u eksploziji najlepših kadrova prirode ili dobili inspiraciju za neko naredno putovanje, više informacija o samom uređaju i ovoj vrhunskoj tehnologiji možete pronaći na linku, gde ćete se upoznatu sa Samsung Neo QLED serijom, kao i dostupnim modelima.

PROMO

Pročitajte još

Povezane teme

Lifestyle

Niskokalorijski zaslađivači - manje kalorija bez gubljenja nutritivne vrednosti

Ako ste ljubitelj slatkiša ili sokova, a hoćete da smanjite unos energije, odnosno kalorija, možda ćete želeti da hranu i piće bogato šećerom zamenite za njihove nekalorijske alter...

Lifestyle

Ovog decembra novogodišnja čarolija u Stadionu

Novogodišnja čarolija počinje 3. decembra i nastavlja se svake subote i nedelje tokom poslednjeg meseca u godini.

Lifestyle

Priča o satu sa Titanika koji je prodat na aukciji za 116.000 dolara

Pozlaćeni džepni sat pronađen na telu poginulog poštanskog službenika u potonuću Titanika prodat je na aukciji

Lifestyle

Zasađeno 2500 sadnica u Gradskoj opštini Surčin

Zajedničkom akcijom organizacije „Čuvamo naše“, kompanije AstraZeneca, Gradske opštine Surčin i Šumarskog fakulteta u Beogradu, juče je u naselju Petrovčić na površini od jednog he...

Lifestyle

Kako je raditi za Anđelinu Džoli?

10 stvari koje smo saznali od kako su dadilje i osoblje njene vile progovorili

Lifestyle

Nedeljni astro od 28. novembra do 5. decembra

Šta su zvezde "isplanirale" za nedelju pred nama, pročitajte u nastavku...

Lifestyle

Kolika je moć koju imamo nad ljudima koji nas vole?

Teško je ostati netaknut kada vam neko blizak učini nešto loše. Ako shvatimo šta mi radimo drugima, shvatićemo i šta drugi čine nama

Lifestyle

Evrovizija menja pravila: Ovo su novine

Gledaoci iz zemalja koje ne učestvuju na Evrosongu moći će 2023, prvi put u istoriji takmičenja, da glasaju za svoje favorite

Lifestyle

Red Communication: Agencija sa svrhom

Dobitnik najviše priznanja na Festivalu društveno odgovorne komunikacije

Lifestyle

Nedeljni astro: Od 21. do 27. novembra

Šta su zvezde pripremile za nedelju pred nama.

Lifestyle

Crni petak nikad nije bio šareniji!

Do čak 50% popusta na vaše omiljene Foreo proizvode