Iznenađenje Evrovizije 2023: Princeza Kejt izvela je ukrajinsku pobedničku pesmu “Stefanija” na klaviru

Princeza od Velsa, imala je muzički nastup iznenađenja na Evroviziji.

Kejt Midlton učestvovala je u uvodnoj sekvenci snimljenoj za veliko finale Pesme Evrovizije 2023. Naime, princeza je nastupala zajedno sa prošlogodišnjim pobednicima, Kalush Orchestrom i nizom britanskih saradnika, dok je Velika Britanija bila domaćin međunarodnog takmičenja u ime Ukrajine. Njeno učešće u nastupu držano je u potpunoj tajnosti do emitovanja, što je drugi put da je princeza pokazala svoj muzički talenat.

Za svoj segment, koji je snimljen ranije ovog meseca u Crimson Drawing sobi u zamku Vindzor, Kejt je sedela za klavirom na instrumentalnom nastupu od deset sekundi, koji su kreirali Džo Prajs i Kojo Semjuel. Ona je odala počast ukrajinskoj zastavi dok je nosila kobaltno plavu Jenny Packham haljinu na jedno rame I par srebrnih minđuša.

Endru Lojd Veber, Džos Stoun, prošlogodišnji vicešampion Evrovizije Sem Rajder i drugi britanski muzičari, takođe su se pridružili izvođenju pobedničke numere „Stefanija“ sa prošlogodišnjeg takmičenja.

Princeza je prvi put pokazala svoj muzički talenat na Badnjoj večeri 2021, prateći škotskog pevača Toma Vokera u njenom prvom javnom klavirskom nastupu za Royal Carols: Together at Christmas u Vestminsterskoj opatiji. Kraljevski izvor je tada rekao da je iznenađujući nastup bila vojvotkinjina ideja, pošto je naučila da svira klavir kao dete i nalazila je „veliku utehu“ u sviranju tokom pandemije.

„Muzika je bila veoma važna za vojvotkinju tokom karantina“, rekao je izvor. „Ona takođe prepoznaje koliko je moćan način na koji muzika spaja ljude — posebno u teškim vremenima. Iz tih razloga, želela je da bude deo Tomovog nastupa .“

Foto: Profimedia, Youtube

Priredila: T.M.