grazia

Lifestyle

Jesenja putovanja: Slikovita italijanska ostrva idealna su za beg iz grada

Pri odabiru naredne destinacije, vredne jesenjeg putovanja, razmislite o jugu Italije: Siciliji. Salina je mesto koje može da se pohvali predivnom vodom i spektakularnim mogućnostima za šetnje po unutrašnjosti. Mafala je gradić gde ćete iznajmiti smeštaj, Pollara šarmantno selo za posmatranje zalaska sunca uz aperitiv, a Rinella je direktna veza sa Palermom, gde pristaju trajekti.

Cela Sicilija je trenutno označena označena kao „žuta“ zona (što znači da su maske potrebne I u zatvorenom i na otvorenom, a određene muzeje i kulturna mesta treba rezervisati online unapred) restorani i barovi su i dalje otvoreni noću, a sve ostalo je manje - više uobičajeno.

Gde odsesti?

Capofaro je otvoren tokom čitave godine, i veoma atraktivan zbog svojih elegantnih vikendica, ogromnog kuhinjskog departmenta u vrtu, vrhunskog bazena i mogućnosti obilaska vinograda (u vlasništvu je porodice Tasca d'Almerita, čija je Malvazija, proizvedena na ovim zemljama). Hotel Signum je najprometniji, zbog svojih tradicionalnih soba, savršenog bara na terasi i gastronomskih užitaka Martine Caruso (31-godišnje ćerke vlasnice ovog mesta), koja poseduje Michelin zvezdu.

A sada se selimo na još jedno zvezdano ostrvo: Ischiu. Starija sestra ostrva Capri, smeštena u Napuljskom zalivu, sa neobično oskudnim termama i plažama koje su inspirisale Elenu Ferrante i njen napuljski kvartet. Dolazak Marie-Louise Scio 2019. godine na ovo elegantno ostrvo, kako bi preuzela Mezzatorre hotel, smestio je ovo mesto u centar pažnje. Sada je mala grupa hotelijera, ugostitelja i lokalnih preduzetnika (među njima i Mezzatorre), osnovala konzorcijum za „ponovno pokretanje“ turizma ostrva ističući njegove tajne lokalitete, vrhunsku kuhinju, sjajne vinarije, uključene vodiče i prilično fascinantnu istoriju.

No, opet, čini se, sve se dešava u Piedmontu‚ gde je sa dolaskom septembra, počela ozbiljnija sezona pripreme i degustacije jela i pića (grad Bra je mesto gde je započeo Slow Food pokret). Tri hotela koja su dospela u centar pažnje od proletos su Cassa di Langa, sa vajbom moderne seoske kućice koja poseduje 39 soba, neutralnih nijansi, posteljinu od organskog pamuka I drven nameštaj I podove.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Casa di Langa (@casadilanga)

Sledi Pinacoteca di Brera, koji je omiljeni smeštaj umetnika I fotografa, i na kraju Nordelaia, kompleks otvoren u julu ove godine, koji nudi smeštaj u vodu soba I renoviranih seoskih kuća (starih oko 800 godina).

Foto: Instagram

Tekst: T. Mišović

Pročitajte još

Povezane teme

Lifestyle

Huawei predstavio novu generaciju vrhunskih proizvoda

Kompanija uvek pažljivo osluškuje iskustva svojih potrošača, i na toj osnovi razvija svoj ekosistem proizvoda koji mogu da obezbede besprekorno AI iskustvo.

Lifestyle

Holivudske zvezde koje imaju poznate očeve

Ove zvezde pratile su stope svojih slavnih roditelja.

Lifestyle

10 karakteristika mentalno zdravih ljudi

Kako mentalno zdravlje izgleda u stvarnom životu?

Lifestyle

NEW MOMENT SE VRATIO KUĆI

Mnoge poznate ličnosti poput Princa Filipa i Princeze Danice Karađorđević, Bojana Perića, Ane Štajdohar i Nikole Demonje, Stefana i Danijele Buzurović okupile su se na New Moment ž...

Lifestyle

Da li želite da provedete noć u Skubi Du kombiju? Sada imate mogućnost!

Zavirite u unutrašnjost legendarnog Mystery Machine - vozila družine uz koju smo odrastali!

Lifestyle

Vikend horoskop od 17. do 19. juna

Pokažite drugima koliko vredite.

Lifestyle

Kako da uništite vezu u 5 lakih koraka

Ukoliko želite da vaša veza bude zdrava, kvalitetna i dugovečna - radite sve suprotno!

Lifestyle

6 znakova da je vašem partneru i vama potrebna pauza

Nažalost, faza medenog meseca u vezi ne može da traje zauvek...

Lifestyle

Banca Intesa i Stefan Milenković najavili saradnju na projektu "Banka pod vašim prstima"

Banca Intesa je, u okviru projekta "Banka pod vašim prstima", predstavila brend ambasadora novog digitalnog bankarstva, svetski poznatog violinistu - Stefana Milenkovića.

Lifestyle

Doživite novo iskustvo kupovine u Tehnomanija Bosch Concept Store prodavnici

Tehnomanija je u saradnji sa svojim dugogodišnjim partnerom, kompanijom Bosch, otvorila jedinstvenu i specijalizovanu prodavnicu – Bosch Concept Store.

Lifestyle

Čitav svet pogodnosti uz Visa premium kartice

Visa je omogućila specijalne pogodnosti prilikom plaćanja Visa Gold, Visa Platinum i Visa Infinite karticama kod više od 50 partnera.