grazia

Lifestyle

Kako dolazi do seksualne hemije i da li je ona važna

Naučni dokazi koji pomažu u pokretanju snažnije reakcije.

„Seks je barometar odnosa!“ - ubedila je svoje prijateljice Samanta Džouns, nagoveštavajući da vredi ne odlagati i pokušati da sve odmah bude jasno. Ali prema skromnoj Šarloti, „vežbanje čini čuda, možemo i na tome da radimo“. I, kao što se sećamo iz serije, njena filozofija nije bila neosnovana - na upornosti gospođice Jork može se samo zavideti.

Šta mislite? Da li je moguće odmah utvrditi prisustvo seksualne kompatibilnosti i na osnovu rezultata odlučiti da li vredi nastaviti dijalog ili je bolje ne prenagliti sa zaključcima, fokusirajući se na kognitivne sesije u intimnom okruženju? I uopšte, kako naše ideje o hemiji koja nastaje u paru utiču (ili ne) baš na ovu hemiju?

Neko veruje u kompatibilnost predodređenu sudbinom, a neko veruje da će vas redovna praksa naučiti kako da probudite iskre jedni od drugih.

Istraživači sa Univerziteta u Torontu, predvođeni Džesikom Maksvel, doktorom psihologije, pokušali su da otkriju koliko je verovanje u drugu polovinu prikladno u spavaćoj sobi. Razmotrene su dve kategorije verovanja: jedna koja se svodi na formulaciju „rad na seksualnoj kompatibilnosti siguran je znak da će veza propasti“ i ona koja je u skladu sa mišljenjem da „da bi seksualni odnosi mogli zadovoljiti partnere treba uložite vreme i energiju u proces. “.

I šta ste mislite? Šarlotin tim je pobedio! Ispostavilo se da su oni koji su poput nje spremni da unaprede svoje veštine u redovnoj praksi, ne oslanjajući se na prirodnu kompatibilnost, zadovoljniji svojim seksualnim životom i vezama uopšte. Drugim rečima, ako hemija u početku ne izaziva puno oduševljenja, vredi biti uporan - a reakcija će se sigurno razbuktati i zavreti!

Inače, već smo otkrili osnovnu istinu - jedini pravi način da postanemo bolji u seksu. Psiholozima je očigledno: parovi koji pokazuju pažnju i osećajnost jedni prema drugima, otkrivajući šta voljena osoba više voli, njene potrebe, seksom prelaze na mnogo sofisticiranije granice. I sve zato što su u seksu, kao i u životu, glavne tajne uspeha entuzijazam i pozitivan stav.

S druge strane, ako verujete u sudbinu, srodne duše, ali istovremeno neprestano prevazilazite neslaganja u svom seksualnom životu (na primer, teško vam je da se dogovorite u koje vreme i koliko često treba da imate seks, koji , kao što znate, nije retkost za savremene parove), kvalitet vaše veze će predvidljivo izgubiti performanse.

Ispostavilo se, iznenađujuće, Šarlot je ljubavnom mudrošću nadmašila Samantu.

Uverenje da je dobar seks rezultat iskustva, a ne varnice je dobra vest. Možemo beskrajno razvijati svoju seksualnost, proučavati jedni druge, pokušavati nove stvari, doći do bilo kakvih otkrića i promeniti put ka zadovoljstvu - to jednostavno moramo da želimo. Čak i trenutno, dok čitate ovaj tekst, možete nešto učiniti po tom pitanju. Nema prepreka, možemo na tome raditi. Probudite seksualnu hemiju!

Povezane teme

Lifestyle

Kada život nije ispunjen radošću: šta je anhedonija i kako se nositi s njom

Ponekad je uobičajeni ritam života poremećen naglim padom vitalnosti i nemogućnošću uživanja u uobičajenim stvarima - ovo stanje u psihologiji naziva se anhedonija.

Lifestyle

Provodite mnogo sati ispred računara? Imamo nekoliko saveta za vas!

Dugi sati provedeni za računarom u našem svakodnevnom životu utiču negativno na naše telo.

Lifestyle

Retro torte: Zašto je Instagram prepun poslastica iz 80-ih?

Torte iz maksimalističkih 80-ih nova su opsesija Instagramera.

Lifestyle

Senzacionalan izgled Zendeje: smaragdni blejzer umesto haljine

Najtraženija mlada glumica slavi novu ulogu u kultnoj franšizi - „Svemirski basket“.

Lifestyle

3 načina da naučite da kažete DA sebi (i zašto je to važno)

Poslednjih godina pitanja o izgradnji ličnih granica i sposobnosti da se kaže „ne“ postaju sve relevantnija, ali neki psiholozi tvrde da ove veštine možda nisu dovoljne.

Lifestyle

Odbegla mlada: Dženifer Lopez na snimanju filma u Dominikanskoj Republici

Dženifer Lopez je zbog snimanja filma otišla sa svojom decom u Dominikansku Republiku.

Lifestyle

6 navika koje utiču na vašu sreću

Sreća nije u novcu i nije u deci, već u serotoninu.

Lifestyle

Pravilo 2-2-2 s kojim ljubav traje zauvek

Čak i kada ste sami, svakodnevni život nije lak test.

Lifestyle

Šta radite odmah nakon seksa?

Zagrlite se, večerate ili zaspite?

Lifestyle

Ima li varnica? Odgovorite na ovih 19 pitanja i saznajte postoji li hemija između vas

Da li zaista znate sve o svojoj voljenoj osobi? Ukoliko odgovorite na sledećih 19 pitanja, možete otkriti da li zapravo ima hemije između vas.