Kako holivudske zvezde vaspitavaju svoju decu?

Kada je porodica u pitanju, holivudske zvezde ne razlikuju se previše od ostalih ljudi. Da, deca slavnih odrastaju pod lupom javnosti, te su od malih nogu već “poznate” ličnosti, za koje se može pretpostaviti da dobijaju sve “na tacni”. Ipak, većina zvezda, upravo od toga želi da zaštiti decu, pokušavajući da im pruži bezbrižno i jednostavno detinjstvo.

A šta to uključuje? Pa neprijatne situacije sa pelenama u javnosti, svađu oko sređivanja sobe i slične “standardne” probleme jedne porodice. Evo kako to poznati glumici rade.

Bred gradi otvoren odnos sa svojom decom, te između njih ne postoje nikakve tajne. “Stvari treba da predstavite na način koji odgovara dečjem uzrastu, ali ja  veoma dobro poznajemo svoju decu. Želimo da sve karte budu na stolu i da im odgovorim na sva pitanja koja žele da mi  postave.”

Hilari Daf doživela je neprijatnu situaciju sa pelenama, pokazujući nam da ni u životu holivudskih zvezda nije sve tako blistavo. Prilikom jednog leta, ova mama je ponela presvlaku za svoju bebu, ali ne i za sebe. Te nakon nereda sa pelenom, dečak je presvučen u čistu odeću, dok je glumica ostala sa uprljanom bluzom. “On je imao svoju presvlaku, ali ja nisam”— rekla je Daf za BuzzFeed. “I tako je poslednjih sat i po on u avionu bio miran i čist, za razliku od mene” navela je.

Kristina Agilera smatra da ne treba skrivati telo od dece. “Mislim da je važno da vidi da se mama ne stidi zbog svoje seksualnosti” — rekla je Agilera nedavno za američke medije.  “Mi smo kolekcionari umetničkih dela. Imamo mnogo ženskih aktova po kući. Maks će odrastati u kući u kojoj je to samo norma. Čudno je samo kada ga se stidiš.“

Džejda Pinket Smit veruje da je bitno dati deci prostora i slobode, posebno kada su u pitanju njihove sobe. “Održavanje i čišćenje prostora za decu može biti veoma značajno. To će ih naučiti da budu odgovorni za sopstvene odluke i greške. Da li je to njihova soba, ili oni pozajmljuju prostor dok žive u vašoj kući? Ako je njihova, onda bi trebalo da budu u mogućnosti da rade šta hoće sa njom. Ako je to njihova odeća, oni imaju pravo da rade šta hoće sa tom odećom. Moramo im dati slobodu da budu ono što jesu”

Džek Nikolson podržava svoju decu u životnim odlukama, pružajući im utočište I ljubav. “Šta ja dobro radim kao otac? Stalno sam tu. Dajem bezuslovnu ljubav. I imam  veštine kojima mogu da podstaknem da se izraze. Dobar sam sa praktičnim savetima. Ja sam imao mnogo problema u životu. Trudim se da ih izložim mnogim stvarima i želim da imaju dubok, unutrašnji osećaj da je u redu biti srećan”

Foto: Profimedia, Instagram

Priredila: T.M.