Lifestyle

Kako proslaviti Dan zaljubljenih ako ste tek na početku veze

Parovi vole da slave Dan zaljubljenih.

Sve ove večere uz sveće u otmenim restoranima, spa programi za dvoje za vikend, luksuzni buketi, skupocene haljine ili privezak sa dijamantima, čokoladno srce… Slažete se, zvuči sjajno. Ali šta je sa onima čija je veza tek započela, osećanja se rasplamsavaju, a prerano je da se vikendi i dijamantski komadi nakita pojave na romantičnom meniju?

U bilo kojoj fazi veze, bez obzira koliko je sveža, kompromis je važan. Ako se međusobna simpatija povećava, važno je i potrebno je proslaviti Dan zaljubljenih, a glavna stvar je ne preterati. Da biste se rešili neprijatnosti prekomernih očekivanja ili gotovo neprimetnih iznenađenja, unapred razgovarajte o prosalvi ovog dana. Na primer, danas. Razgovarajte o tome šta za vas znači Dan zaljubljenih i šta biste želeli da radite – naravno, zajedno.  

Da biste začinili romantičnu kreativnost, evo sedam ideja za one koji žele da testiraju Dan zaljubljenih u svojoj vezi. Svi predloženi predmeti lako se kombinuju sa čokoladom i čašom penušavog vina.

1. Filmski maraton

Da biste ovu ideju oživeli, morate odrediti mesto – vaš ili njegov stan. Biće vam ugodnije u vašem, ali možda ćete biti zainteresovani za upoznavanje njegovog stana. Glavno pitanje je da li tamo postoji kauč gde ćete se udobno smestiti. Takođe unapred razgovarajte o izboru filmova, razmenjujući liste i dopunjujući ih svojim predlozima. U završnoj fazi pripreme, vodite računa o kokicama i zacrtajte platforme za striming tako da maraton nesmetano teče.

2. Napravite zajedno kolačiće

Sve što vam je potrebno prodaje se u obližnjem supermarketu, na internetu postoji puno recepata. Ne zaboravite na ukrašavanje kolačića,  tako da rezultujući proizvod prija oku i imate čime da se pohvalite na Instagramu. Pustite lepu muziku, obucite kecelje, otvorite bocu proseka – i krenite. Kuvanje vas zbližava.

3. Napravite nešto

Bilo koji format „uradi sam“ je moderan u današnje vreme. Sezonski primer: Izgradite kućicu za ptice. Kupite sve što vam treba zajedno, a zatim okačite rezultat u obližnji park. Ili napravite venac od ogledala dodajući anđeoska srca. Kreativna interakcija pruža nove mogućnosti da se upoznate, shvatite koliko je sličan vaš smisao za humor i otkriva vašu kompatibilnost u radu na nečemu za zajednički cilj.

4. Čitajte naglas

Ovde će vam pomoći atmosfera sa potpunim potapanjem u hygge: sveće, lampa, mekani pokrivači, stare knjige … Uverite se da je proseko otvoren i da je na stolu kutija čokolade. Izaberite prijatan slog i zaplet: „Majstor i Margarita“ ili „Hiljadu i jedna noć“. Zavalite se i čitajte naglas – ili po ulogama.

5. Idite na klizanje

Čak i ako oboje niste brilijantni klizači, i dalje ćete se zabavljati savladavajući graciozno klizanje po ledu. Da li je iskusniji od tebe? Sjajno, pustite ga da vam pokaže šta sve zna dopuštajući sebi da budete podržani (tj. zagrljeni) i povremeno se oslanjajući na njegove snažne ruke. Pored toga, klizanje na ledu je odličan izgovor da se držite za ruke. Sve dok želite. Ili dok se ne smrznete.

6. Naručite večeru

Šik restoran će sačekati sledeću godinu, kuvanje večere teži je zadatak od kolačića, pa ima smisla kombinovati gurmanske prioritete izborom kućne dostave. Možda nas je pandemija naučila da naručujemo hranu, ali ovo je slučaj kada okolnosti ne postoje zbog ničega: imate veče nasamo jedno s drugim i svoju omiljenu hranu. Odlučite se za lokaciju, kao što je navedeno u tački 1, i odredite vreme za pripremu tanjira, salveta, čaša i paljenja sveća unapred. Ako više volite nekomplikovanu udobnost, stavite poslužavnik sa hranom bliže sofi – i započnite razgovor od srca.

7. Kupite kafu i prošetajte

Pa, neka bude hladno i puno snega. Sveti Valentin nije ostavio nikakve preporuke po tom pitanju, ali, kako kažu, „ljubav greje“. Uzmite čašu kafe za poneti i šetajte gde god želite, uživajući u komunikaciji i svežoj ljubavi. Razgovarajte o bilo čemu – pogledima na veze, vegetarijanstvu, hororu, mačkama ili smislu života – dok ne padne mrak i ne dođe vreme za ljubljenje. Ovo je #musthave za vaš debi.