Lifestyle

Kako se hemija javlja u seksu i da li je važna

Naučni podaci koji pomažu u pokretanju reakcije!

"Seks je barometar odnosa!" - ubedila je svoje prijateljice Samanta Džons u seriji „Seks i grad“. Ali prema skromnoj Šarlot „Vežba čini čuda, moramo raditi na tome“. I, kako se sećamo iz serije, njena filozofija nije bila neutemeljena – njenoj istrajnosti može se samo zavideti. Šta mislite? Da li je moguće odmah utvrditi postojanje seksualne kompatibilnosti i da li je vredno nastaviti sa radom ili je bolje ne žuriti sa zaključcima, fokusirajući se na kognitivne sesije u intimnom okruženju?

I uopšte, kako naše ideje o hemiji koja se pojavljuju u paru (ili ne) utiču na seksualni odnos?

U pitanjima osećanja u pogledu seksa, psiholozi pretpostavljaju sličnu situaciju: nije jasno kada, ali svet je podeljen u dva tabora. Neko veruje u kompatibilnost koja je unapred predodređena, a neko veruje da će redovna praksa naučiti kako da zapale iskru jedni kod drugih.

Istraživači sa Univerziteta u Torontu, pod vodstvom dr Džesike Makvel, pokušali su da otkriju koliko je vera u srodne duše odgovarajuća u spavaćoj sobi. Razmatrane su dve kategorije verovanja: ono koje se svodi na formulaciju „rad na seksualnoj kompatibilnosti siguran je znak da će veza propasti“ i ono koje je u skladu sa mišljenjem: „da bi seksualni odnos zadovoljio partnere, par mora da uloži vreme i energiju ". Moramo reći da je Šarlotin tim pobedio!

Ispada da su oni koji su poput nje spremni da poboljšaju svoje veštine u redovnoj praksi, ne oslanjajući se na prirodnu kompatibilnost, zadovoljniji svojim seksualnim životom i vezama uopšte. Drugim rečima, ako hemija u početku ne izazove veliko oduševljenje, isplati se pokazati upornost - i reakcija će se sigurno raspaliti i buknuti! Usput, već smo otkrili osnovnu istinu - rad je jedini pravi način da postanete bolji u seksu. Za psihologe je očigledno: parovi koji pokazuju pažnju i osetljivost jedni prema drugima, smišljajući šta im najviše odgovara, napreduju u seksu. A sve zbog toga što su u intimnosti, kao i u životu, glavne tajne uspeha entuzijazam, reaktivnost i pozitivan stav.

S druge strane, ako verujete u sudbinu, srodne duše, ali istovremeno neprestano prevaziđete nesuglasice u svom seksualnom životu (na primer, teško je da se složite u koje vreme i koliko često želite da imate seks, što, kao što znate, nije retkost za savremene parove ), kvalitet vaše veze predvidljivo će izgubiti performanse. Ispada da je iznenađujuće da je Šarlot u ljubavnoj mudrosti nadmašila Samantu.

Verovanje da je dobar seks rezultat iskustva, a ne iskra dobra je vest. Možemo beskrajno razvijati svoju seksualnost, učiti jedni od drugih, isprobavati nove stvari, bilo koja otkrića i promeniti put ka užitku. Čak i sada, dok čitate ovaj tekst, možete nešto učiniti. Nema barijera, možete raditi na tome.

Povezane teme

Lifestyle

Moćni Huawei Mate 40 pro od danas može biti vaš!

Huawei Mate40 Pro, najmoćniji pametni telefon kompanije Huawei, od danas je dostupan za poručivanje u Srbiji.

Lifestyle

Primenjujte skandinavski princip za bolje mentalno zdravlje

Ljubav, mir, harmonija i umni, telesni i duhovni balans garantuju čoveku dug i ispunjen život.

Lifestyle

Šta privlači vašeg partnera u krevetu: 4 neočekivane činjenice

Na šta muškarci zaista obraćaju pažnju tokom seksa.

Lifestyle

Može li loš seks biti razlog za prekid veze?

Kako možete da utvrdite da li ste zapravo u ćorsokaku ili imate privremene poteškoće?

Lifestyle

Ko brže zaspi nakon seksa, muškarci ili žene?

Neverovatno evoluciono otkriće koje ruši konvencionalne stereotipe.

Lifestyle

Koliko sati druženja je potrebno da bismo postali najbolji prijatelji?

Naučnici su izračunali vremenski interval za status najboljih prijatelja!

Lifestyle

Retke fotografije: Ana Kurnjikova pokazala fotografije blizanaca

Deca Ane Kurnjikove i Enrikea Iglesiasa imaju tri godine.

Lifestyle

Kako zamisliti želje za Novu godinu da bi se sve ostvarile

Da li se sećate šta ste sebi poželeli prošle godine?

Lifestyle

Otkrivamo: ko su najbogatije princeze sveta

Uprkos činjenici da se o Vindzorima najviše govori o kraljevskoj dinastiji, najupečatljivije bogatstvo nije deo njihove priče, iako se to u budućnosti može promeniti…

Lifestyle

Fraze koje znače da ste ostavljeni

Ponekad je čak i osobi koju više ne volite vrlo teško reći da više ne želite da budete sa njom.

Lifestyle

Šest stvari koje ubijaju ljubav

Znaci da ljubav vodi ka apokalipsi i saveti kako to izbeći!

Lifestyle

Šta je Pareto princip i kako ga koristiti

Pravilo 80/20 koje vam može promeniti život.