Lifestyle

Kako se hemija javlja u seksu i da li je važna

Naučni podaci koji pomažu u pokretanju reakcije!

"Seks je barometar odnosa!" - ubedila je svoje prijateljice Samanta Džons u seriji „Seks i grad“. Ali prema skromnoj Šarlot „Vežba čini čuda, moramo raditi na tome“. I, kako se sećamo iz serije, njena filozofija nije bila neutemeljena – njenoj istrajnosti može se samo zavideti. Šta mislite? Da li je moguće odmah utvrditi postojanje seksualne kompatibilnosti i da li je vredno nastaviti sa radom ili je bolje ne žuriti sa zaključcima, fokusirajući se na kognitivne sesije u intimnom okruženju?

I uopšte, kako naše ideje o hemiji koja se pojavljuju u paru (ili ne) utiču na seksualni odnos?

U pitanjima osećanja u pogledu seksa, psiholozi pretpostavljaju sličnu situaciju: nije jasno kada, ali svet je podeljen u dva tabora. Neko veruje u kompatibilnost koja je unapred predodređena, a neko veruje da će redovna praksa naučiti kako da zapale iskru jedni kod drugih.

Istraživači sa Univerziteta u Torontu, pod vodstvom dr Džesike Makvel, pokušali su da otkriju koliko je vera u srodne duše odgovarajuća u spavaćoj sobi. Razmatrane su dve kategorije verovanja: ono koje se svodi na formulaciju „rad na seksualnoj kompatibilnosti siguran je znak da će veza propasti“ i ono koje je u skladu sa mišljenjem: „da bi seksualni odnos zadovoljio partnere, par mora da uloži vreme i energiju ". Moramo reći da je Šarlotin tim pobedio!

Ispada da su oni koji su poput nje spremni da poboljšaju svoje veštine u redovnoj praksi, ne oslanjajući se na prirodnu kompatibilnost, zadovoljniji svojim seksualnim životom i vezama uopšte. Drugim rečima, ako hemija u početku ne izazove veliko oduševljenje, isplati se pokazati upornost - i reakcija će se sigurno raspaliti i buknuti! Usput, već smo otkrili osnovnu istinu - rad je jedini pravi način da postanete bolji u seksu. Za psihologe je očigledno: parovi koji pokazuju pažnju i osetljivost jedni prema drugima, smišljajući šta im najviše odgovara, napreduju u seksu. A sve zbog toga što su u intimnosti, kao i u životu, glavne tajne uspeha entuzijazam, reaktivnost i pozitivan stav.

S druge strane, ako verujete u sudbinu, srodne duše, ali istovremeno neprestano prevaziđete nesuglasice u svom seksualnom životu (na primer, teško je da se složite u koje vreme i koliko često želite da imate seks, što, kao što znate, nije retkost za savremene parove ), kvalitet vaše veze predvidljivo će izgubiti performanse. Ispada da je iznenađujuće da je Šarlot u ljubavnoj mudrosti nadmašila Samantu.

Verovanje da je dobar seks rezultat iskustva, a ne iskra dobra je vest. Možemo beskrajno razvijati svoju seksualnost, učiti jedni od drugih, isprobavati nove stvari, bilo koja otkrića i promeniti put ka užitku. Čak i sada, dok čitate ovaj tekst, možete nešto učiniti. Nema barijera, možete raditi na tome.

Povezane teme

Lifestyle

Stiže kuvar sa receptima iz serije „Prijatelji”

Lepa vest za sve ljubitelje serije Prijatelji!

Lifestyle

Koje aktivnosti mogu zameniti 25 minuta seksa i sagoreti kalorije

Kako sagoreti kalorije ako vam najpogodniji način za to nije dostupan?

Lifestyle

Tajni osećaji: zašto ne treba žuriti sa izjavljivanjem ljubavi

Pet razloga da sačekate, čak i ako umirete da kažete "volim te"

Lifestyle

Ne samo reči: kako postići ciljeve promenom svog razmišljanja

Sve o tome kako afirmacije funkcionišu i kako ih pravilno koristiti.

Lifestyle

U kojoj smo dobi najsrećniji?

U kojoj smo dobi najsrećniji? Spojler: definitivno nije u mladosti.

Lifestyle

Da li nas kupovina čini nesrećnim?

Čini se da jedini problem kod kupovine može biti nedostatak velike količine novca na kartici.

Lifestyle

Čitajte majsko izdanje online - i to besplatno!

Magazin Grazia je uz svoje čitateljke u svakom trenutku. U vreme karantina trudimo se sa da vam pomognemo da što kreativnije provodite vreme kod kuće!

Lifestyle

Kako milenijalci preživljavaju samoizolaciju?

Svi različito doživljavamo stres.

Lifestyle

Nova funkcija na Instagramu za preminule korisnike

Instagram je razvio ažuriranje pomoću kojeg možete napraviti memorijalnu stranicu preminule osobe.

Lifestyle

Kako organizovati savršen izlet (na tepihu kod kuće)

Prvomajske praznike ćemo provesti kod kuće, ali ne smemo zaboraviti na zadovoljstvo i zato prolećni piknik priređujemo kod kuće.

Lifestyle

10 vrednih saveta o tome kako (i sa kim) vredi započeti vezu

Važne prekretnice koje će vam pomoći da se procene izgledi za zajedničku budućnost.

Lifestyle

Rad od kuće: 8 grešaka koje treba izbegavati

Rad od kuće je u eri razvijenih tehnologija bliska budućnost, a tekuća pandemija je mnogima pomogla da to brže shvate.