Da li zapravo ceo svoj život nosite pogrešan brushalter?

@ASOS_LOTTE

Bez pomoći našeg kalkulatora, pronalaženje veličine grudnjaka može biti dugotrajno i sasvim dosadno.

Naše telo se brzo menja (težina može da varira), a nošenje grudnjaka pogrešne veličine može prilično oštetiti tkivo dojke. Zapravo, vrlo lako možete i same pronaći idealnu veličinu svog grudnjaka i na taj način možete biti na visini zadatka čak i kada ste prezauzeti i radije biste posetili prodavnicu donjeg rublja svakih šest meseci.

Prvo što ćete naučiti? Verovatno dugo, dugo nosite pogrešnu veličinu grudnjaka. Ali ne brinite – niste jedini.

Naš kalkulator veličine grudnjaka jednostavan je način da svako lako dođe do vlastite veličina bez potrebe da se odlazi u prodavnicu i traži pomoć stručnjaka. Nastavite da čitate naš vodič kako da saznate tačnu veličinu grudnjaka i možete nam se zahvaliti kasnije.

@NICOLEOCRAN

Korak 1: Obim i poprsje

Da biste izmerili obim grudi, koji se nalazi direktno ispod vaših dojki, pobrinite se da imate pri ruci mekanu mernu traku, položite je ravno na kožu, neka bude što bliže ispod poprsja. Kada to učinite, zapišite broj u cm.

Kad završite sa obimom, trebalo bi da izmerite gornji deo poprsja, odnosno neka merna traka sada bude u predelu bradavica. Nežno uzmite mernu traku i zapišite meru.

Zatim dolazi pomalo nezgodan deo: da biste utvrdili koja je veličina korpe, treba da oduzmete jedan obim od drugog. Iz razlike između dve veličine možete da dobijete veličinu korpi. Ako je razlika manja od 1, onda je AA, 1 znači A, 2 znači B, 3 znači C, 4 znači D, 5 znači DD itd.

I dalje će vam trebati merenje obima da biste dobili broj koji prethodi slovu. Na primer, ako je vaš obim ispod grudi 34, a obim samih grudi 37, onda je veličina grudnjaka 34C (razlika od 3, opet znači da je to C korpa). Naravno, vredi napomenuti da se grudnjaci mogu različito uklopiti u zavisnosti od različitih marki, ali sada imate osnovne alate kako biste utvrdili tačnu veličinu.

@ISABEL_HENDRIX

Stručnjaci kažu da kako prosečna veličina poprsja žena raste (34B na 36D / 36DD u poslednjoj deceniji), „postalo je važnije nego ikad nositi grudnjak i za udobnost i za podršku grudima“.

Oni takođe dodaju da „nikada ne treba da se uznemirite ako morate da povećate veličinu obima, odnosno da olabavite grudnjak“, jer će vam ovo ne samo pomoći u držanju tela. A šta je sa najboljim načinom da proverite da li vam grudnjak pravilno stoji? „Podignite ruke kako biste iskrivili telo i grudnjak će savršeno stati na svoje mesto“, savetujuju stručnjaci.

5 ključnih provera za savršeno podešavanje grudnjaka

Traka ispod grudi: Ona bi trebalo da bude paralelna sa podom i da stoji tako da samo dva prsta mogu da stanu ispod trake.

Srednji deo sa prednje strane: Treba da stoji potpuno ravno uz grudnu kost.

Bočna žica: Uverite se da je ona u ravni sa grudnim košom i da se nikada ne zariva u tkivo dojke.

Veličina korpi: Dojke treba da budu u potpunosti unutar korpi i da se nikako ne prelivaju.

Bretele: Treba ih prilagoditi tako da stanu samo dva prsta jedan na drugi, što će stvoriti pravi pritisak za vaše rame.

Sad kad ste dobili sve savete za izračunavanje sopstvene veličine grudnjaka, vreme je za kupovinu!